RockStation

A megfeketedett death metal: Goatwhore - Blood For The Masters

2012. február 29. - Ddamm

Goatwhore (kecske kurva). Ilyen névvel lehet érvényesülni a nagy a vízen túl, meg az ehhez hasonló zenével is.

 

A zenekar története még 1997-re nyúlik vissza, amikor néhány New Orleans-i arc összejött, hogy nyomjon egy kis black metált a saját szájuk íze szerint.

 

 

Ebből lett a fent nevezett csapat, ami a Wikipedia definíciója szerint „blackened death metal”-t, tehát megfeketedett halál metált nyomat. Hát, mit ne mondjak, nem vagyok tőle túlzottan elragadtatva.

 

A zenekarban a Soilent Green jelenlegi énekese, meg ex- Crowbar-os meg Acid Bath tagok nyomatják többek között. Anno még a zseniális Soilent Green koncerten a Club 202-ben összehaverkodtunk Bennel (Ben Falgoust énekes) ,egy nagyon közvetlen szimpatikus figura. Megtudtuk tőle többek között, hogy a japán rajongók tényleg nagyon fanatikusak, az utolsó Soilent Green klipre 5000 dolcsit adott a Metal Blade és hogy Phil Anselmo nem is olyan seggfej, mint ahogy megpróbálják egyesek beállítani(egy társaságba járnak, otthon New Orleansban). Az autentikus hang, ahogy mondani szokás.

 

 

 

Visszatérve a lemezre, itt nem azt a kellemes, rekesztős, Anselmo-s énekhangot halljuk, hanem kicsit blackesebb károgás- szerűséget. A zene sem valami nagy szám, tényleg semmi különös. Kicsit koszos, zsizsegős megszólalású cucc, nem kevés régi sulis Slayer-es, thrashes beütéssel.

 

Próbáltam összevetni a megszólalásban és stílusában némileg rokon The Rotted Ad Nausem című új lemezével, de ott még ennél is mélyebbre vannak hangolva zsizsegős gitárok, arról már nem is beszélve, hogy szinte végig megy a grindolás. Azért itt is rátaposnak a gázpedálra itt-ott pl.,Judgement of the bleeding crown vagy a záró My name is frightful among the believers, meg itt is felbukkan néhány punkos d-beat rész, mint a The Rottednél.

 

De valahogy olyan szürke, semmilyen az egész. És ezzel mindent elmondtam. Hangot kell, adjak annak a véleményemnek, ha ezek és a hasonló teljesen felesleges kiadványok nem a tengerentúlról érkeznének, nemhogy a Decibel magazin címlapján nem szerepelnének, de még 60, 70 dolláros vackaikat sem vásárolná meg senki.www.metalblade.com/goatwhore/order.php

 

Bocs Ben, de az volna a legjobb, ha ignorálná mindenki az ehhez hasonló kacat lemezeket és mélyen hallgatnánk róla. A leges legjobb pedig, ha egy sem készülne ilyen. Akinek más a meglátása, vitatkozzon bátran! www.facebook.com/thegoat666

                

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr54221217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum