RockStation

Watch My Dying, Insane, Blind Myself @ Dürer Tavaszi Fesztivál

2012. március 12. - sunthatneversets

Talán az egész idény egyik legzúzósabb koncertjével ünnepeljük nemzetünk napját, március 15-ét a Dürer Kert falain belül. A mosh-alávalót ezúttal egy tagcserén átesett, egy tagcsere előtt álló, és egy koncert-DVD-t megjelentető zenekar húzza, hét kisebb zenekar társaságában.

A nagytermi programot két fiatal metal-core zenekar fogja nyitni a Still With Soul és az Angel's Revenge személyében. Mindkét banda az egyik legnagyobb és leglelkesebb budapesti közönségréteggel rendelkezik, akiket koncertről koncertre ki is szolgálnak.

Az ő bemelegítésük után áll a színpadra az est egyik fénypontja, a hamarosan új stúdiólemezzel jelentkező iNSANE. A készülő lemezről érdemes tudni, hogy Szűcs Szabika kezei alatt kerülnek rögzítésre a számok, majd Olaszországban zajlanak az utómunkálatok Danielle Nelli (Tasters) vezényletével. Érdekességnek számít, hogy a jövőben a banda bőgőse Berci veszi át stafétabotot a frontemberi szerepet illetően, a basszusgitárosi poszton pedig Zahorán Csabi (ex-Blind Myself, Billog) került be az őrült családba. Tehát ez lesz Molnár Bálint utolsó budapesti fellépése a csapatban. Ám ahogyan Bálintot ismerjük, szó sincs búcsúzásról, mert hamarosan egy másik produkcióban szántja tovább a színpadot!

A Fonogram-díjas zenekar fellépését a januárban új koncertkiadvánnyal jelentkező Watch My Dying performansza követi. Az extrém metál szerelmeseinek egyik kedvenc hazai előadója nemrég jelentkezett első koncert DVD-jével. Ezt most a közönség élőben is élvezheti, ráadásul ősbemutatóra készül a WMD, hiszen két táncművésszel fog kiegészülni a zenekar pár szám erejéig. Természetesen a szokásos kivetítés sem fog elmaradni, mint ahogy az esetenként három gitárral előadott slágerek.

Az estét a stúdiózás előtt álló Blind Myself zárja. A srácok háza táján az április új lemezen kívül is vannak történések: Zahorán Csaba basszusgitáros januárban bejelentette távozását. Emellett készült Tóth Gergő keze alatt egy Dilliger Escape Plan videó is, valamint egy új, a zenekarok fejlődését támogató csoportosulás, a Pimp My Artz. A készülő anyag három részletben jelenik meg, és ősszel cd-formátumot is ölt.

Összesen tehát majd' 50 év zenei tapasztalat, plusz sok meglepetés még a kisteremben, mindez 1.000 Ft-os áron 16 éven felülieknek. Kapunyitás: 19.00, további infok a zenekarok elérhetőségein, a www.durerkert.com-on, a www.facebook.com/durermusic oldalon és a buli hivatalos eseményén.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr974310928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum