RockStation

Veil Of Maya a Dürer Kertben!

2012. március 29. - sunthatneversets

Az utóbbi évek során a nemzetközi független kiadók között az egyik legjobban csengő névvé vált a Sumerian Records, amely egyszerre tartja kézben és inspirálja a technikás és hangulatközpontú, kísérletezős metal jövőjét, valamint előremutató jelenét. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy egy olyan turnét hozhatunk el Budapestre, amelyben nemcsak visszatér az új nagylemezét bemutató Veil Of Maya, hanem magával hozza két kiadótársát, a februárban ismét nálunk járt francia Betraying The Martyrst és a kanadai Structurest, utóbbi mellé pedig a djent jegyében két, manapság igen népszerűvé vált zenekar, a Mediaskare-üdvöske Volumes és a svéd Vildhjarta társult.

A műfaj szerelmeseinek feltehetően nem kell bemutatni a még mindig újnak ható terminust, a djentet, amelynek létjogosultságát a Meshuggah tört ütemei ihlették meg, majd a Periphery progresszív kísérletei terelték önálló útra, legnagyobb szerencsénkre pedig a kapcsolódó zenekarok mind másképp merték továbbgondolni ezt a hangulatközpontú hangzásvilágot. Persze a turné főzenekarának, a Carnifex és a Suffokate oldalán már a kisteremben is megfordult Veil Of Mayanak ezzel nem sok dolga van, lévén saját karakterük a közvetett névadó Cynic és a schuldineri virgák tükrében is méltán visszasírt Death legszebb vonásait ültetik át egy modernizált, kurrens deathcore/death metal közegbe. A banda új nagylemezét, az Eclipse dalcsokrát mutatja majd be, ám bizonyosan marad majd hely a szettben mindazon kötelező daloknak, amelyek a legutóbbi előzenekari felbukkanás során nem férhettek be a szettbe.

A francia Betraying The Martyrs harmadszor látogat majd a Dürer Kertbe, szimfonikus és elektronikus elemeik pedig méltán vívták ki a közönség elismerését. Az este titkos fegyvere a svéd Vildhjarta lesz, amely sajátos progresszív metal hangzásával kellőképp megosztotta azokat, akik papírforma szerint várták a Måsstaden dalcsokrát, ám a lemez mégis túlmutatott minden lehetséges elváráson, és ez koncertjük kiállására is igaz lesz. A Volumes a lehető legszikárabb formában tálalja a djent íratlan szabályait: agresszív hangzásuk kiváltképp brutális megszólalással fog társulni a Dürer Kert nagyszínpadán is, míg az estét nyitó Structures a lehető legváltozatosabb keretek között értelmezi újra az eleve friss hangzást. Műfaji átmenetekben gazdag második nagylemezük, a tavaly megjelent Divided By a pop-punktól, a metalcore-tól és a progresszív, technikás betétektől sem riad vissza, és épp ez vált a kanadai ígéret védjegyévé. Ennek jegyében egy kiváltképp kurrens és aktuális turnét lehet majd elcsípni május közepén a Dürer Kertben, ahol mindenkinek kötelező a megjelenés, aki szeretné tudni, hogy merre is tart a minőségi és fiatal metal jövője.

A Phoenix Music Hungary és a Dürer Kert bemutatja:
2012. május 14., Budapest @ Dürer Kert, 19:00
VEIL OF MAYA (USA), BETRAYING THE MARTYRS (FRA), VILDHJARTA (SWE), VOLUMES (USA), STRUCTURES (CAN)
Jegyárak: 3.500 Ft (elővételben) / 4.500 Ft (a koncert napján)
Jegyelővétel: Westend Speed, Dürer Kert, Underground Store, CD Pince, Ticket Express
- JEGYLINK

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr544347154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum