RockStation

Primal Fear és Brainstorm koncert Budapesten

2012. március 30. - sunthatneversets

A Primal Fear elszántsága és eltökéltsége a fémzenék világában páratlan: sorra szállítják roppantul karcos, metal himnuszokkal töltött lemezeiket. Idén az Unbreakable címre keresztelt anyaggal ajándékozták meg közönségüket. A szintén német Brainstormmal közös turnén érkeznek a budapesti Club 202-be április-4-én, hogy a Palace zenekar felvezetésével ösztökéljék a magyar rockertársadalmat némi hajrázásra.

 

Ha a német vagy akár az egész európai metal életről esik szó, megkerülhetetlen a Primal Fear neve. A Gamma Ray ex-vokalistája, Ralf Scheepers és Mat Sinner basszusgitáros - mint Németország talán két legelismertebb metal zenésze - 1997-ben egyesítették erejüket, létrehozva a zenekart. Rögtön az első lemezt óriási érdeklődés kísérte, a zenekarért versengtek a kiadók, mígnem 1998-ban megjelent a debütáló album, világszerte óriási sikert aratva. Rögtön a Running Wild és a Hammerfall társaságában álltak neki koncertezni, a power metalt kedvelők hamar befogadták az új zenekart, hiszen hitelességük megkérdőjelezhetetlen.

A Primal Fear őszintesége és tagsága természetesen csak fél sikert jelentene, ha nem írnának rendkívül erős dalokat. A jól bevált receptjük szerencsére újra és újra működik: a horzsoló riffek (dallamos szólókkal tarkítva), Ralf Scheepers jellegzetes éneklésével kiegészítve. A frontember hangja koncerteken szinte mennydörgésként zúdul végig a közönségen, páratlan élményt nyújtva. Nem véletlenül hasonlítják őket sokszor a Judas Priesthez, a világ egyik leghatalmasabb metal zenekarához.

Igen illusztris turnévendég érkezik Ralf Scheepersékkel: az 1989 óta működő Brainstorm legénységét aligha kell már bemutatni a német power metal felé kacsintgató metalosoknak - Magyarországon is többször bizonyítottak, kivétel nélkül óriási sikerrel. Az Andy B. Franck énekes vezette csapat legutóbbi albuma tavaly ősszel jelent meg On The Spur Of The Moment címmel.

A bemelegítést elvállaló Palace sem lóg ki a sorból: a szintén németországi csapat is tradicionális metalban utazik. Az igazi népünnepélynek is tekinthető bulira a Club 202-ben kerül sor április 4-én, jegyeket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: The Metal Nation Tour 2012
2012. április 4., szerda 19.00 óra
Budapest, Club 202
Primal Fear, Brainstorm, Palace koncertek
Belépő: 3900 Ft elővételben, 4900 Ft a koncert napján

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr734349402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum