RockStation

II. Budapesti Tökös Rock N Roll Fesztivál

2012. március 31. - RaczUr

A tavaly őszi minifesztivál sikeres debütálása után újra egy színpadon a tökös rock and roll hazai képviselői, a The Trousers, az Ozone Mama, az Irie Rock Trio, illetve a cseh power garage zenekar, a Tasted! ; ezúttal is a Dürer Kertben, április 20-án, pénteken este.

Facebook event 

A továbbra kattintva bővebb infók, érdekességek a fellépőkről:

A retros kemény rockot (Stones, Stooges...) és a kortárs garázsrockot (BRMC, Hellacopters) vegyítő The Trousers jelenleg harmadik, Freakbeat című nagylemezének felvételein dolgozik, amelynek megjelenése idén őszre várható. Az első elkészült dal, a SISTER SLUDGE márc. 19-én sikerrel debütált a Lángoló Gitárokon.A dal egyúttal egy stockholmi rock-management névadója is lett (http://www.facebook.com/SisterSludgeManagement), amelynek vezetője, Lasse Tindre korábban kultúrattasé volt Budapesten, és összehozta a zenekart egyik példaképével, Nicke Anderssonnal (ex-The Hellacopters) akinek vendégszereplése várható az új nagylemezen.

www.facebook.com/thetrousers
 

A nemrég óta új basszusgitárossal nyomuló Ozone Mama a következőképp definiálja önmagát: 100% rock americana, blues, stoner, roots rock és grunge elemekkel tarkítva. Az Ozone Mama zenéje őszinte és időt álló, semmiképpen sem trendi, mégsem kifejezetten retro az olykor előjövő modern ízek miatt. Lelkes ének-támadások, piszkos gitár-szupernóvarobbanás,bátor basszustémák, valamint tehervonathoz hasonló, rutinos dobolás.Első albumuk teljes egészében meghallgatható a zenekar honlapján. 
http://www.facebook.com/ozonemamaband
 

Az Irie Rock Trio-t 2008 őszén alakította az Irie Mafia három tagja. A villámgyorsasággal összerakott első demó olyan elsőrangúra sikerült, hogy kiadójuknál (CLS Music) azonnal zöld utat kaptak. Az Irie Rock Trio zenei világára a mai dallamos, táncolható angol-amerikai kortárs rockzene a jellemző, olyan régi és új(abb) bandák, mint a Led Zeppelin, a Black Sabbath, az Audioslave, a Who, a Rage Against The Machnie, a Guns 'n' Roses, a T-Rex vagy az Eagles Of Death Metal. Egyetlen egy cél lebeg a szemük előtt: „A zenében és a rock’n’rollban rejlő szabadság, valamint az általunk megélt dolgok dalba foglalása és az emberek felé közvetítése a legfőbb célunk. Ez a zenélés lényege.” Első lemezük, a Kickout 2010-ben jelent meg, rajta a Rock n roll princess című slágerrel. Az első anyag folytatása hamarosan várható. Legújabb hír róluk, Lili! Című daluk betétként szerepel Sas Tamás SOS szerelem című filmjében.

http://www.facebook.com/irierocktrio
 

Az immár nemzetközivé terebélyesedett ;) fesztivál külföldi vendége a szemtelenül fiatal prágai Tasted! trió, akik saját bevallásuk szerint power garage stílusban nyomják, és hamarosan elkészülnek bemutatkozó EP-jükkel.

http://bandzone.cz/tasted

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr114349920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum