RockStation

Skeletonwitch a Dürerben!

2012. április 05. - sunthatneversets

 

Manapság, mikor a metal jobbára arról szól, hogy az új trónkövetelők a régi nagyok vonásait igyekeznek saját képükre formálni, igencsak üdítően hat, amikor egy zenekar a saját útját járva, távol maradva mindenféle hullámtól és divattól úgy tud igazi karakter lenni, hogy egy olyan időt idéz fel, melyben mindez még semmit sem számított. Ezért is örömteli, hogy a tikkasztó nyarat a Skeletonwitch fogja majd kissé lehűteni a Dürer Kertben.

Ugyanis a Prosthetic Records titkos fegyverében egy olyan heavy metal bandát tisztelhetünk, amely a thrash és a black metal nyolcvanas évekbeli, kompromisszummentes összefonódását örökítette tovább sikerrel napjaink hangzásába. Félreértés ne essék: az eddig négy kiváló nagylemezt jegyző banda egy hangot sem modernizált az előbbi képleten, csupán arról van szó, hogy pontosan tudják, mik azok az ezerszer elkoptatott és mára kiüresedett panelek, amiket mindenképp el kell kerülniük, hogy megőrizzék hitelességüket. Márpedig a Billboardot is megjárt legutóbbi nagylemez, a tavaly megjelent Forever Abomination méltán bizonyította, hogy a zenekar korábban miért mehetett el turnézni Danzig vendégeként, vagy miért kaptak a Decibel Magazinnál címlapsztorit: rég volt ennyire őszinte, izgalmas, és ami a legfontosabb, értékes produkció a metal világában.

Nem is véletlen, hogy a bandában korábban a Nile, a Dimmu Borgir és a Malevolent Creation soraiból is ismerős dobos, Tony Laureano is megfordult kisegítőként egy turné erejéig, ami méltán fémjelzi, hogy minőségi és elismert produkcióval van dolgunk. Így ha kíváncsi vagy arra, hogy a nyolcvanas évek angolszász heavy metalja még manapság is mennyi lehetőséggel kecsegtet, ha a jelenben kiteljesedő hagyomány őrzésről van szó, mindenképp a Dürerben lesz a helyed, hogy farmerdzsekis, pumacipős feleiddel együtt éljétek át a Skeletonwitch erejét!

A Phoenix Music Hungary és a Dürer Kert bemutatja:
2012. június 25., Budapest @ Dürer Kert, 19:00
SKELETONWITCH (USA) + vendégek
Jegyárak: 2.500 Ft (elővételben) / 3.000 Ft (a koncert napján)
Jegyelővétel: Westend Speed, Dürer Kert, Underground Store, CD Pince, Revolution
Store, Ticket Express JEGYLINK

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr674365106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum