RockStation

Mézes csirke és hintaszék makacs célokkal: Cancer Bats, Set Your Goals, Stubborn @ Dürer kert 2012. 04. 25.

2012. április 27. - KoaX

Április 25-én gyönyörűen sütött a nap. Kellemesen lehetett délután a városligetben sörözni, a csajok is elő vették a szekrényből az egyre rövidebb szoknyácskákat, hogy megmutassák milyen csinosak. Mivel lehet megkoronázni még egy ilyen napot? Nem mással, mint egy igazán húzós estével a Dürer kertben.


A magyar Stubborn nyitotta az estét. Sajna csak a buli felét láttam, de őrületes zúzásukkal lenyűgöztek. Már keresem is, hogy mikor lehet őket elkapni megint. Ha a rádiókban X magyar számnak kell lemennie óránként, őket kéne inkább nyomatni, mint csillagocskákat meg a hiper-szuper sztárokat.


Következő zenekar a dallamos „punk-rock”-ot játszó Set Your Goals. Nos, ez a zene totál más, mint amit a lelkecském megkíván. Utoljára általános hatodikban hallgattunk ilyen Blink 182-re hajazó zenét. VISZONT! Igazán jó, és pörgős bulit csináltak. Még én is élveztem. Nagyon értenek ahhoz, hogy a közönséget bevonják a műsorba. Minden fellelhető a repertoárjukban, body surf, bulizó fiatalok között énekelni, mikrofont lepasszolni, hogy „a refrént, akkor most ti nyomjátok”, hatalmas circle pit-re biztatni mindenkit, és persze végig ugrálni ez alatt a röpke negyven perc alatt.

Valahol sajnáltam, hogy a kisteremben rendezték meg az estét, de még is így volt éppen tökéletes. Azt nagyon imádom benne, hogy tényleg a zenekar előtt állsz, és nem egy vasrács választ el tőlük. A tömeg is kezdett hízni lassacskán. Nem voltunk halál sokan, de nem is pangott a terem. Aztán megjött a Cancer Bats…..

Miért is jó az ilyen „favágó” zene? Kegyetlen egyszerű, de még is úgy oda vág, hogy aztán csak kapkodod a fejed, hogy most MI VAN?!
Az új Dead Set On Living albumról származó R.A.T.S.- el nyitottak, amivel egyből a földbe döngöltek. Hatalmas mennyiségű energia áradt a színpadról, ennek az is egy jól látható jele volt az egész koncert alatt, hogy tombolt mindenki, vagy legalább is rázta a fejét, és ordított, ahogy a csak tudott.  Liam Cormier hangjától eddig is oda voltam, (mit nem adnék, ha így tudnék ordibálni) de ami engem marhára meglepett, hogy a basszeros, Jaye R. Schwarzer-nek is olyan orgánuma van, hogy be kaki-pisi. Megmozgatott minket rendesen a Deathsmarch, Pray For Darkness, és nem lehet elmenni a Beastie Boys - Sabotage feldolgozás mellett sem. Ha láttatok már embereket megörülni….

Érdekes volt a számomra, hogy Scott Middleton mennyire kilóg a sorból, de aztán meg mégsem. A pici gitáros bőrmellényben tépte rendesen a gitárt, de olyan pontos, tökéletes alapra, mint amit Mike Peters dobos hozott, nem is nehéz. Azért vannak örök klasszikusok, amiket ugye nem szabad kihagyni. Ilyen volt a Lucifer's Rocking Chair, Sorceress, és a „záró” Hail Destroyer. A srácokon is látszott, hogy élvezték a bulit, ugráltak, őrjöngtek ők is végig.

Kegyetlen egy buli volt megint csak a Dürerben. A hangzásról eddig egy szó sem volt, és miért? Mert mind a három műsor alatt végig kifogástalanul szólt minden. Nagyon élveztem ezt az estét, remélem sok ilyen, este kerül megrendezésre még.


SETLIST:

1.    R.A.T.S.                     
2.    Sorceress
3.    Darkness
4.    Pneumonia Hawk
5.    Trust No One
6.    deathsmarc
7.    Rally The Wicked
8.    Sleep This Way
9.    Pray For Darkness
10.    Smiling Politely
11.    Bricks And Mortar
12.    Sabotage
13.    Lucifer’s Rocking Chair
14.    Road Sick
15.    Hail Destroyer

 

Ha eddig nem ismerted volna, vagy friss infó kell, akkor lesd meg a Cancer Bats Facebook profilját.

Ja, és mi van a mézes csirkével? Azt kajáltam tegnap :-)

 

 Fotók: Réti Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr744474688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum