RockStation

Deadhorse és Rosa Parks a BLOG Music Club-ban

2012. május 09. - sunthatneversets

2012. május 13-án vasárnap a tengerentúli post-rock szcéna egy, nálunk még talán kevésbé ismert képviselője, a Deadhorse lép fel a BLOG Music Club-ban a remek győri Rosa Parks társaságában.

A 2009-ben Erie-ben alakult Deadhorse a három amerikai turnéja után először jön át Európába, hogy egy több mint harminc állomásos turné keretében végre megmutathassa magát többek között a magyar közönségnek is. A stílusában és attitűdjében jellegzetesen tengerentúli underground instrumentális post-rock zenekar 2010-ben jelentette meg első és eddig egyetlen nagylemezét We Can Create Our Own World címmel, amit azóta néhány publikussá tett koncertfelvétel ill. egy split valamint szinte folyamatos koncertezés követett. A kezdeti időkben a szinte természetesnek tekinthető tagcseréket követően a mára megszilárdult felállás erősebb mint valaha, a Deadhorse jelen pillanatban egy erőtől duzzadó, rendkívül kreatív zenekar képét mutatja a színpadon. A két gitár-basszgitár-dob-zongora felállású csapat „vegytiszta” post-rock zenekarként jellemezhető, zenéjükben megvan mindaz a szépség, érzelemgazdagság és energia ami ezt a műfajt érdekessé és szerethetővé teszi. Jól megkomponált, epikus, sodró lendületű szerzeményeiknek a zongora használata remek hangulati többletet ad, a lassú témabontogatásokból építkező témák erőteljes, helyenként monumentálisnak nevezhető katartikus érzelmi csúcspontokban teljesednek ki…a keményebb, metálosabb hangvétel viszonylag ritkábban jön elő, a Deadhorse a post-rock szebb és érzelemgazdagabb ágát képviseli. Szinte garantálható, hogy itthoni debütálásuk a tavasz egyik emlékezetes pillanata lesz, remélhetőleg az itthoni szcénán belül is minél többen megismerik és megszeretik ezt a valóban figyelemre méltó zenekart.

A koncert vendégzenekara a győri Rosa Parks lesz, őket talán már nem kell bemutatni a műfaj rajongóinak, az abszolút a DIY szellemisége alapján működő zenekar hazánk egyik legtöbbet koncertező (és külföldön turnézó!!) csapata jelen pillanatban, felesleges nekiállni felsorolni, hány külföldi zenekarral léptek fel eddig és hány külföldi városban mutatták már meg magukat eddig…egy lemez, egy Ana Never-rel közös split és koncertek tömkelege után elérték azt a szintet, ami már nyugodtan világszínvonalnak nevezhető.

A koncert helyszíne a BLOG Music Club (1092. Bp. Tűzoltó u. 22.), a vasárnapra való tekintettel viszonylag korai kezdés (fél kilenc nagyságrendileg) és befejezés várható, a belépő 1300 forint.

Deadhorse / Rosa Parks
2012. május 13. vasárnap, BLOG Music Club

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr774497515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum