RockStation

Novarock 2012: Rock-seregszemle pár méterrel a határ után

2012. május 13. - sunthatneversets

Egyre kevesebb olyan fesztivál van Európában, ahol kimondottan a rock és metál zenék vannak a középpontban. Idén már több rendezvény maradt el anyagi megfontolások miatt és sajnos Magyarország egyetlen ilyen Fesztiválját a pécsi Rockmaratont is idén rendezik meg utoljára. Azonban pár száz méterre a magyar-osztrák határtól, mégis találunk egy helyet, ahol 2005 óta minden évben megtartják Európa egyik legnagyobb rocker seregszemléjét. Idén 8. alkalommal dübörög a NovaRock Fesztivál, melyen nagy valószínűséggel a Metallica koncertjére lesznek a legtöbben kíváncsiak.

Az idén június 8. és 10. között sorra kerülő fesztivál gördülékeny lebonyolításában rengeteg magyarnak is aktív szerepük van, akik parkoló-őrként vagy akár színpadépítőként dolgoznak a fesztiválon. Természetesen évről évre sok-sok hazánkbeli vált jegyet a háromnapos dzsemborira, melynek látogatószáma tavaly közel volt a 120.000-hez.

A szervezők évről-évre próbálnak színvonalas rendezvénnyel előrukkolni a stílus kedvelőinek és elhozni a legnagyobbnak számító neveket is.

A Fesztivál első napjának legjobban csengő neve kétségtelenül a Linkin Park lesz, akik tavaly is felléptek itt, de a polgárpukkasztó Marilyn Manson, a jó hangulatú koncerteket adó amerikai punk-rock legenda, a Rise Against, az idei nyárra újjáalakult svéd Refused, vagy a szikla kemény Lamb Of God is kiváló koncerttel készül idén.

Szombaton a szervezők a német ajkúaknak kedveskednek, hiszen a headliner a Die Toten Hosen lesz. Mellettük ott lesz a hangulatfelelős Limp Bizkit, az idén a székesfehérvári FEZEN-re is ellátogató Machine Head, valamint két hardcore alapvetés, a Biohazard és a Hatebreed.

Kétségtelenül az utolsó napra, vasárnapra marad a legnagyobb durranás, hiszen a nap és a 2012-es NovaRock csúcspontjaként lép deszkákra a Metallica, akik a számukra világsikert hozó 1991-es Fekete Albumként elhíresült lemezüket teljes egészében eljátsszák. Mellettük egy igazi legenda, a Slayer koncertje is igazi telitalálatnak ígérkezik, csakúgy, mint az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendő atlantai Mastodon, a lemezmilliókat eladó Evanescence, vagy a Slipknot énekes Corey Taylor előadása.

Aki él-hal a fémesebb zenékért kizárt, hogy idén csalódjon a NovaRock-ban. Ha hihetünk a hosszabb távú időjárás előrejelzésekben, akkor még gumicsizmát sem kell a hátiszákba pakolnunk.

Koncertfotók: Réti Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr804505208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum