RockStation

A lágy énekre majd jönnek a sunák: Mnemic - Mnemesis (2012)

2012. június 25. - KoaX

MnemicMnemesis.jpgA műfajokat igen csak keverő helyenként industrialos, melodikus, modern metalt játszó dán Mnemic nemrég új albummal jelentkezett. A szépen felépített íves lemezen találhatunk igazán izgalmas dalokat is, de sajnos van rajta töltelék is, ami pulykában király dolog, de metal albumon annyira nincs helye. Na, és a többi….

Anno a Diesel Uterus-sal ismertem meg őket, amikor zene is ment a TV-ben ( igazi őskorszak feeling). Akkor nagyon elkaptak ezzel a melodicus, hörgős, dallamosabb vonallal. Ez karaj volt nagyon, kevesen csapták meg a színvonalat, de ma már ezzel a zenével is lassan Dunát lehetne rekeszteni. Azért pozitív hozzá állással kezdtem neki a tizenegy dalnak!

Az elején egyáltalán nem csalódtam, sőt azt éreztem, hogy ez a lemez nagyon pörögni fog. A Transcend című alkotás egyből elkap, és egyből a kettő-négyre rázod a fejed. Nyitó nótának jobbat keresve sem lehetett volna találni. A Valves a végén meg szinte tépi a fejem, de itt már ez a szuper dallamos ének, annyira nem fekszik. A lemez első gyengébb dala az I’ve Been You. Igazából nagyon egy kaptafán vannak a témák, és ennél éreztem a leginkább azt, hogy ezt már hallottam…

Ellenben a Pattern Platform örült hörgős zúzás, kegyetlenül hasít. Olyan ez az album, mintha félig 80’as években készült volna, mai durva metál hatásokkal. Nem, nem hajmetál, hanem csak az a csajozós hangulat ott van benne, hogy a lágy énekre majd jönnek a sunák, de azért mutassuk azt is a hörgéssel, hogy szőrös vaddisznók vagyunk, akik átgázolnak mindenen, ha kell. Ezzel persze nincs is semmi baj, ha ilyen hangzást kapunk. Teljesen korrekt munka, ami megéri a pénzét. Milyen is lenne, hogy egy nagy világhíres banda, gagyi munkát ad ki a kezei közül (volt már rá példa, nem egyszer ugye? )mnemic2012.jpg
Na, de vissza a dalokhoz. Theres No Tomorrow, megint csak a kicsit töltelék dalocska, pedig már kezdtem reménykedni, hogy nem lesz több. Nem baj, a lány cimbik tuti oda lesznek ezért, mert annyira „szép”.

Igazából semmi bajom nincs az Mnemic-kel, de nem is szeretem. Pártatlan vagyok velük kapcsolatban. Nem rossz ez a lemez, de egyben végig hallgatást, nem igazán adja. Külön-külön, ha klipben látom őket, vagy csak így meg kell egyet-egyet hallgatnom, akkor tökéletes, de amúgy túlzottan egy síkon mozognak. Persze ezt lehet csak én látom így. Azért nyúzom még az albumot, hátha hosszabb idő kell neki, bár kétlem: ha három hét alatt nem jött be, nagy változás már nem lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr474607589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum