RockStation

Igazi magyar durvulás: Flamedrop - Burn Every Clue (promo 2012)

2012. július 08. - KoaX

flamedrop promo.jpgMindig izgatott vagyok, amikor valami új zenéről szerzek tudomást, vagy esetleg ajánlják, hogy „na ezt hallgasd meg”. Amikor jött a mail, hogy van egy mosonmagyaróvári Flamedrop nevű zenekar, akik 2009 óta tolják melodikus death metal-t. Egyből bevállaltam a 2+1 számos promó anyagot, ami Burn Every Clue címet viseli. Nem vagyok, egy nagy death metal fan, de ezek után, ez változni fog.

A The Collapse az első szám, amivel megismerkedhetünk. Egyből egy igazi fejrázós riff veszi kezdetét, ahogy beindul a dalocska. A lendület az egész dal folyamán megmarad. Kegyetlen arc letépés veszi itt kezdetét. Az egyetlen fura dolog csak az ének. Az elején kicsit olyan Ektomorf feeling. Tudod…az a tört angol, de aztán valahogy megszokom, vagy javul az akcentus, nem tudom, de magával ragad az ének is, de ennek ellenére nagyon durván jól hörög/ordít az emberünk. Ebben a számban főleg a keményebb Darkest Hour- Embers hatást éreztem, de ez teljesen mindegy, hiszen metál van a javából. A számot záró szóló meg kimondottan tetszik.

A „záró tétel” a Cruel Intentions címet viseli, ami már kicsit dallamosabb, de még is igazi tömegben őrjöngős szám, nagyon kemény blast beat-es dob alappal. Itt jobban elkaptam a fonalat, mint az előző szerzemény. Van benne némi In Flames, de a Casketgarden-es múltat, sem lehet letagadni. A refrén kegyetlen riffje magával húz akár, egy nagyon durva örvény, és a fogós szöveg nem csak, hogy nem enged el, hanem még jobban visszaránt a mélybe.

flamedrop kép.jpg
Azért van idézőjelben, hogy zárótétel, mert ezt a számot még instrumentális verzióban is meghallgathatjuk. Na, és miért hallgatom újra, meg újra meg ezt a pár számot?  Tele van érzelemmel, na meg nagyon durván jól szól! Minden metal bandának, akik igazi kemény arcnak hiszik magukat, ez lenne a minimum, hogy ennyire jól szólaljanak meg.

Tömören? VÁROM AZ ALBUMOT, ÉS A KONCERTET!

Az aktuális felállás a következő:

Kovács Sándor - ének,vokál (ex-Trollheimen, R.I.P.)
Galambos Bence - gitárok
Fazekas Lajos - gitárok
Thuróczy Lajos - basszusgitár
Cseh Attila - dob (ex-Casketgarden)
 
INNEN tudod letölteni az anyagot. Ha nekem nem hiszel, akkor higgy a fülednek!

Facebook profiljukat meg IDE kattintva érheted el, hogy le ne maradj semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr234634824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum