RockStation

Hegyalja 2012: HEGY’, VÖLGY, SZÍNHÁZ

2012. július 09. - sunthatneversets

Hegy 2012 LOGO White.jpgTokaj és Rakamaz július 18. és 22. között több mint fesztiválhelyszín: a tehetséges fiatalok karrierindító bázisa, a színház legizgalmasabb oldala, a Művészetek Völgyének előretolt helyőrsége, biciklisparadicsom, extrémsport mennyország, evezőtúrák mesebeli helyszíne, és sörrel-borral folyó Kánaán. A Borsodi Hegyalja Fesztivál városi helyszínei, a Paulay Ede Színház, és idén először a Hegy’ről a Völgybe kézműves kiállítás és vásár az országban egyedülálló, különleges fesztiválprogramot kínálnak, a túrázni vágyókat kajakok, kenuk, bicikliflotta, lovaskocsi és mobil túraútvonal várja, míg a fesztiválterületen kivételes tehetségű extrémsportolók, tetoválásszakértő, a Borsodi teljes sörkínálata, a környékbeli borászok és pálinkafőzdék nedűi fogadják a hegyaljásokat. A Hegy’ Karriergyárban a stand up comedy legjobbjai állásinterjúztatnak.

Idén először, az országban egyedülálló módon olyan fesztiválhelyszín nyílik, ahol a fesztiválozók nem csak a nyári bulijukat és a zenés nyaralásukat, de a jövőjüket is biztosíthatják. A Hegy’ Karriergyárban nem csak, hogy a nyakkendő helyett a hideg Furmint-fröccs a kötelező kellék az állásinterjúkon, de a nagyvállalati munkaadók gyakornoki helyeire és állásaira Badár Sándor és Aranyosi Péter stand up comedysták társaságában pályázhatnak a hegyaljások.

SZÍNHÁZ, TÚRA, HEGY’RŐL A VÖLGYBE
A Borsodi Hegyalja Fesztivál városi helyszínén, a Paulay Ede Színházban a L’art pour l’art Társulat best of műsora és egy egészen különleges, magával sodró, groteszken szórakoztató darab mellett az elmúlt évek Hegyaljáin készült fotókból álló kiállítás is várja az érdeklődőket. Nyári Attila képein megelevenednek a régi nagy pillanatok, fesztiválszerelmek történetébe pillanthatnak bele a látogatók, miközben szinte hallják, ahogy a két éve fellépő Motörhead zúz a Nagyszínpadon…

Persze a város tartogat még izgalmakat. Idén a Völgy a Hegy’en vendégeskedik, azaz a Hegy’ről a Völgybe kézműves kiállításon és vásáron a hegyaljások a Művészetek Völgyének árusaival, művészeivel találkozhatnak és ismerkedhetnek meg. Akik felfedezné Tokaj rejtett szépségeit, azok a Tokaj Turinform Irodában beszerezhető kóddal olyan mobilapplikációt tölthetnek a telefonjukra, aminek segítségével a legizgalmasabb helyekre is eljuthatnak a hegyaljai településen. Aki nem sétálna, az ekhós szekéren, vagy a fesztiválterületen bérelhető biciklivel is bejárhatja a várost és a környéket, ellátogathat a pincesorra, vagy kajakba, kenuba ülve evezni indulhat a Tiszán és a Bodrogon, hogy aztán este kivételes élményekkel feltöltődve vesse bele magát a színpadok előtti táncoló forgatagba.

BOR, TATTOO: FELELŐS ÉLVEZETEK
A Hegy’en a világörökségi tájon termett szőlőből, szilvából, almából készült finomságok, borok és pálinkák kerülnek a fesztiválozók poharába. A Szabolcsicumok és Tokajicumok tökéletes kísérői az olyan fellépők koncertjeinek, mint többek közt Everlast, a Biohazard, az Alphaville, a Parov Stelar Band, az Arch Enemy, az Enter Shikari, a Pendulum (DJ set), az Exodus, a Csík Zenekar, az Irie Maffia, vagy a Kowalsky meg a Vega Big Band Special. A Bor- és Pálinkafalun kívül, az Ökoteátrumban is várják a borászok a jóféle, érlelt szőlőlevek rajongóit: minden nap más borászat tart majd itt ingyenes borkóstolót, és a hegyaljai borok világáról is mesélnek majd a jelenlévőknek.

Ahogy a bornál is fontos a mérték és a felelős hozzáállás, úgy a testünk díszítésében is. A nemrég indult Hegy’ Tatto péntek Facebook-sorozat szakértője, a gyönyörű tetováló lány, Urbán Kata, aki a Fesztiválon testközelből is megnézi az általa kielemzett, varrott bőrű fellépőket, az átgondolt tetováltatás híve. Több híresség és tetoválásrajongó bőrének díszítése után egy hetet csak a hegyaljásoknak szentel, akik a helyszínen tetováláskupont is nyerhetnek majd tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr904637093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum