RockStation

Tündöklés az elmúlásban: P.O.D. - Murdered Love (2012)

2012. július 13. - KoaX

podmurdered.jpgEmlékszel még az olyan slágerekre, mint a Youth Of The Nation, Alive, Boom, vagy a Good By For Now. Még általánosban csapattam, ismerkedtem a NuMetal-al, amikor bejött a P.O.D. is a Limp Bizkit, meg a Deftones mellé. (Bocsi, soha nem voltam nagy Linkin Park-os) Az über slágereket még a Viva is halálra nyomta. Nem régen jelent meg a keresztény metál egyik nagy úttörőinek a  Payable On Death-nek  az új Murdered Love címre hallgató albuma.

Toljunk akkor egy akkor, és most dolgot? Ahhh, dehogy is! Totál más most a helyzet, mint a fénykorban. Eltűnt Sonny fejéről a csimbókos seggig lezúduló rasta példának okáért, plusz ez a lemez sosem lesz mérhető a giga sikereket elérő Satellite-hez. De azért tudjuk meg mégis, hogy milyen a meggyilkolt szeretet.

Maradjunk annyiban, hogy üresjáratoktól nem mentes az album. A nyitó Eyez-zal még meg is leptek az arcok, hogy mennyire nem totojáznak, egyből a lemez közepébe csapnak. Semmi intro, ami felkészítene, semmi lightosabb felvezető szám. Nagyon is erős, és koncerteken tutira helyt álló darab. A címadó mű is ezt a rappesebb/zúzósabb vonalat képviseli, ami miatt megszerettem még tini koromban a bandát.

Aztán jön a hideg zuhany…. West Coast Rock Steady címen, az a szám, ami totál haza vágja a lemezt. Az a kis zongorás betét a szám alatt, szerintem enyhén szólva is a kaki kategóriába esik. Plusz a gépies effektes hangok…. Hagyni kéne ezt inkább Skrillexnek, és csak lökni a régi sódert, ahogy eddig is.

A kísérletezős érzés több helyen is visszajön, néhol pedig teljesen olyan érzésem van, mintha Lenny Kravitz-ot hallgatnék (tudom szar az ízlésem, de nem bírom elviselni azt a formát)A lightosabb Beautiful koncerteken, talán nyújthat, egy röpke pihenőt, de ezt is igazából csak töltelék számnak érzem.

pod2012.jpg

VISZONT! Ami magasan viszi a pálmát, az a lemez vége felé hallható On Fire! A wah pedálos elvadult téma, amivel kezdődik a szám, az valami eszméletlen! A refrénben is végre előjön egy kis ordibálás. Na, meg ott van a végén az a beteges szóló.

Kíváncsi vagyok a srácokra. Meglesem őket, ha erre járnak, és nem marad el a bulijuk megint, mint az A38-on. Már csak a hangosítás miatt is, érdekel, hogy ennyire jó sound-ot vissza tudnak-e adni vajon élőben is?

Így harmadik hallgatásra eléggé kiismerhető az album, de azért itthon fog pörögni, még egyszer-kétszer. Sejthető volt, hogy nem lesz itt világmegváltás, és atom durva dolgok, hiszen a srácok is változnak, öregednek. Jár már nekik is a kicsit chill-esebb muzsika.

IDE kattintva követheted a P.O.D.-t, a hivatalos facebook oldalukon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr854651080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum