RockStation

Séta a pokolba Randyvel.

2012. július 14. - KoaX

Randy.jpgMinden hétköznap reggel felkelek, reggelizem, megmosakszom, majd leülök, hogy még meló előtt elolvassam milyen komoly dolgok is történtek a nagy világban. 2012. Június 29-én is ugyan így indult a napom,sajnos nem sokáig.....

Minden oldal azzal volt tele, hogy Randy Blythe-ot lecsukták Csehországban. Miért? Haláltokozó testi sértés vádja miatt. Mikor is volt ez? KÉT éve, és persze nem szólnak a srácnak, hogy ugyan gyere beszélgessünk a dologról.

Mint azt már mindannyian tudjuk a 19 éves Daniel Nosek, felmászott 2010-ben a színpadra egy LOG bulin, ahonnan aztán szegény srác le esett/lökték/ugrott, majd beverte a fejét, kómába esett, és két hét múlva meghalt.

Már itt vannak kételyeim az üggyel kapcsolatban. Talán nem kellett volna a Cseh államnak/koncertszervezőknek, nyomozóknak/ rendőröknek /illetékeseknek titkolni, hogy meghalt a srác emiatt a bizonyos esés miatt. Persze Randy ügyvédje Blesknek Tomáš Morysek nyilatkozta: "Két teljes éven át nem is hallott róla, hogy valaki meghalt a zenekara prágai koncertje után, és így esélye sem volt arra, hogy megeméssze ezt. Meggyőződésem, hogy ha tud az esetről, nem rettent volna meg attól, hogy szembenézzen a büntetőeljárással."

Tisztelem az arcot, de azért ezt a kijelentést erősen kétlem. Mármint, hogy oda megy, és akkor " Hello arcok, jöttem leülni a büntit" ez azért nekem nem menne. A cseheket országokkal kerülte volna el a LOG, ha erről tudnak.

A neten már három videó kering, amiken elvileg az ominózus lökés látható.

Az első videón egyértelműen látszik, hogy a srác UGRIK, tehát.... semmi lökés nincs itt.

A második videón, ha megfigyelitek, a nagy benga állat hátulról megtaszítja, a srácot, és azért repül el méterekre, vagy ha Randy bácsi ekkorát tud suhintani egy kézzel, akkor meg a Dragon Ball mese valós történet, és a valóság showk sincsenek előre megírva....

Harmadik videón, meg csak egy részeg gyerek leesik semmi extra.

A másik igen komoly bajom, hogy ugye minden koncertjegyen van egy icike-picike szöveg. Mi is ez? A HÁZIREND! Na, igen.... Rajta van, hogy a koncertet mindenki saját felelősségére látogatja, és a többi.... Nem cigizünk bent, nem szívunk illegális szereket, nem viszünk be esernyőt, nem mászunk a színpadra, és még lehetne sorolni.

A cseh ügyészség végül 200 ezer dolláros, majdnem 45 millió forintos óvadék ellenében hajlandó szabadlábra helyezni Blythe-ot, akinek saját bevallása szerint nagyjából az éves jövedelme ennyi.

Ezt is kifizették már, és mi van? Még mindig mongolul tanul a börtönben a cellatársától, jövő csütörtökön pedig újabb meghallgatása lesz.

Ügyészség direkt húzza, az ügyed mondván hosszú hétvége jön, ami miatt nem engedhetik ki Randy-t, de megtámadni az óvadékot még is van idejük. Érdekes ez az egész jogi cucc. Ebbe annyira nem is mennék bele, mert csak felesleges idő húzás.

Randy mellett azért a zenész társadalom igyekszik kiállni és megvédeni.

Tom Araya, a Slayer frontembere is egy rádióinterjúban védelmébe vette Blythe-ot. Csak azt tette, amit bármely más zenekar bármely más zenésze is tett volna. Ha egy kölyök felmászik a színpadra, lenyomod onnan  – és itt rejlik az ellentmondás. Az már más kérdés, odalent mi történik vele. Először is ott a biztonsági személyzet, hogy a nézők eleve ne mehessenek fel a színpadra – de azért is, hogy amikor lemennek, ne sérüljenek meg. Sajnálom Randyt, amiért ebbe a helyzetbe került. Remélem, minél előbb elrendeződik az ügy, és hazajöhet. Manapság nagyon alaposan át kell gondolnod az ilyesmiket. Utálom ezt mondani, de ha huszonöt évvel ezelőtt ilyesmi történik, akkor megtörténik, és kész. Manapság azonban mindenki felfedezte, hogy neki jogai vannak. Tök jó, hogy jogaid vannak, de ettől még te is osztozol a felelősségben, felelősen kell élned neked is. Randynek is felelnie kell a tetteiért, akármit is tett, de a kölyöknek is megvolt a saját felelőssége abban, hogy felment a színpadra. Mert felment, pedig a biztonságiak tudatták vele, hogy ezt nem szabad. Ennek ellenére többször is felment"

randy in.jpg

A GWAR frontember Oderus Urungus: Riasztó a felháborodásnak az a hiánya, ami a szórakoztatóiparban tapasztalható Randy ügyében. Ha egy popelőadóról lenne szó, a média már rajta lenne az ügyön. És ez oké is. Az azonban kibaszottul megrémít, micsoda érdektelenséggel viseltet az amerikai média Randy Blythe sorsa iránt. Mivel ő csak egy kellemetlen metal bandában énekel, simán sittre vághatják, ha éppen úgy tetszik. A teljes zenei médiának kurvára csak ezzel kellene foglalkoznia, elítélve az egész őrizetbe vételt és letartóztatást. Randy az egyik legjobb arc a bolygón. Ne gyűlölködjetek – az az én dolgom. Hol vannak az amerikai metal közösség vezetői, akik felemelik a hangjukat, amiért teljesen elmeháborodott módon letartóztattak egyet közülünk? Ez a ti szégyenetek, rocksztárok!"

Dave Lombardo (Akivel nem igazán értek egyet):"Nem tudom, mi a helyzet, ha így történt. De finoman kell bánni ezekkel a srácokkal, és nem lökheted le őket csak úgy a színpadról, hiszen öt-hat lábnyival a padló felett vagyunk ilyenkor. Onnan azért keményet lehet zuhanni, és ha valaki nekiesik közben a korlátnak vagy valaminek... Nem tudhatod, mibe ütközik bele, miközben zuhan."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr914656081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoaX 2012.07.14. 15:35:30

hova lett a cikk másik fele? :D
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum