RockStation

Szuper supergroup! The Company Band - Pros & Cons EP (2012)

2012. augusztus 15. - Ernő Hellacopter

tcb-poc.jpg

Felsőbb utasításra "kellett" nekiveselkednem eme gyöngyszemnek, akik a The Company Band névre hallgatnak és hangulatos rock&roll zenében utaznak. Hamar fellelkesültem, amikor megtudtam, hogy a Clutch frontember Neil Fallon énekel, mivel a Clutchot előszeretettel hallgatom derűs, gondatlan napjaimon, főleg vezetés közben. Aztán mikor kiderült, hogy a négyhúrost Brad Davis kezeli a Fu Manchuból, ami szintén nagy kedvencem, akkor már inkább az elkeseredettség kezdett eluralkodni rajtam, mivel eddig azt hittem, hogy képben vagyok zeneileg, de úgy tűnik tévedtem. Főleg azért, mert ez nem is egy debüt Ep, hanem már a 3. hanganyag, ami megjelent tőlük.

A két úriemberen kívül itt található a CKY dobosa Jess Margera, aki az ismertebb, de zeneileg jóval képzetlenebb Bam Margera bátyja. Dave Bone gitárosról nem sok infót találtam, de elhallgatva a játékát, teljesen mellékes is, mivel kifogástalan produkciót nyújt. A Fireball Ministrys James Rota az ötödik láncszem a gépezetben.

Az öt számos EP hangulata nem sokban tér el a Clutchtól, és mivel Fallon hangja eléggé karakteres talán fel sem tűnt volna, hogy ez nem egy Clutch sorlemez, de igazságtalan lenne a többi zenésszel, ha egy egyszerű Clutch kópiaként jellemezném ezt a nyugis, néhol már-már folkos, könnyed és fülbemászó muzsikát. Első hallgatásra is tökéletesen adja a hangulatot, nincs túlkomplikálva.

TCB2012.jpg
A supergroup jelzőről eddig más fogalmaim voltak, hiszen sem a Fu Manchu, sem a Clutch nem az az arénákat megtöltő gigazenekar, a többiekről nem is beszélve, de ha már ráaggatták, úgy gondolom teljes joggal tették, mert szuper kis EP-t dobtak össze a srácok. A Kill Screen című nóta 24 óra leforgása alatt hatalmas kedvenc lett, de a másik 4 szám sem marad el sokkal ettől. Aki ismeri a tagok anyazenekarait, de nem volt tudomása erről a formációról, annak szinte kötelezően beszerzendő anyag, aki pedig szimplán csak szeretne megismerni egy fülbemászó, sodró lendületű, dögös rock and roll lemezt, amiben megtalálható mindaz, amiért érdemes zenét hallgatni, az se sokat tétovázzon.

Most nekikezdek és felkutatom a The Company Band eddig megjelent anyagait, hogy kiderítsem, miről is maradtam még le....

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr24712316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum