RockStation

A várakozás enyhítése: Slipknot - Antennas To Hell (2012)

2012. augusztus 18. - sunthatneversets

slipknot.jpgValahogy úgy vagyok a válogatáslemezekkel, hogy időt húzni jó. Mármint a zenekarnak arra vonatkozólag, hogy, ha két stúdiólemez között hosszú idő telik el. Márpedig a Slipknot ezidáig utolsó stúdióalbuma az All Hope Is Gone már négy éve jelent meg és bár az utóbbi hónapokban mondott itt mindenki mindent, nem valószínű, hogy 2013-nál előbb (ha egyáltalán) lesz itt új Slipknot album.

Corey Taylor (#8) köszöni jól megvan a Stone Sour nevű bandájával, amiben egyébiránt Jim Root (#4) is oroszlánrészt vállal és majdnem olyan jól megy a szekerük, mint az anyabandának. Másrészt Corey szólóban is ad koncerteket és élvezi is ezt, ahogy azt nekünk is elmondta júniusban a Novarockon.

Nem állítom, hogy Mr. Taylor nem szeretne a Slipknot dolgaival foglalkozni, de hogy jobban szeret a Stone Sourral és saját dolgaival foglalatoskodni az hótziher, így aztán hiába van Joey Jordison (#1) dobosnak, vagy 30 komplett dala egy új Slipknot albumra, az egyhamar nem lesz.

sk4.jpg
Van viszont ez az Antennas To Hell címre hallgató válogatáslemez, amely egyrészt tisztelgés a tavaly elhunyt basszer Paul Gray (#2) emléke előtt, másrészt enyhíti a Slipknot rajongók várakozását az új lemez iránt.

Nos itt kronológiai sorrendben vannak a dobos Joey Jordison és a Roadrunner A&R vezetője Monte Conner (azóta már elhagyta a céget) által kiválogatott dalok, melyek szinte minden lemezről és kiadványról szemezgetnek.

Minden úgy van ahogy az lemezen elhangzott, illetve mégse mert a new yorki Sterling Soundban az utolsó albumos Sulfur, Psychosocial, Snuff hármast remaszterelték. A lemezen jól hallható, hogy a Slipknot hogyan evezett a durva, tahó hangzástól, az agresszív daloktól a mainstream vizeire a keménységet megtartva, és hogy Corey Taylor az évek múlásával, hogy lett egyre jobb énekes.

19 dal, mind jó, hibázni nem hibázhat senki sem aki beszerzi, aki pedig a full extrás kiadást kultiválja, melléje megkapja (sic)nesses: Live At The Download Festival címmel a csapat 2009-es Download Fesztiválos fellépését, egy harmadik korongon pedig a csapat összes videóklipjét. Addig pedig amíg lesz új Slipknot lemez érje be mindenki két Stone Sour koronggal, melyből az első október 23-án érkezik House of Gold & Bones - Part 1 címmel, a második pedig valamikor jövő májusban.

Dallista:

1.     (sic) /Slipknot/ 3:19
2.     Eyeless /Slipknot/ 3:56
3.     Wait and Bleed /Slipknot/ 2:27
4.     Spit It Out /Slipknot/ 2:39
5.     Surfacing /Slipknot/ 3:38
6.     People = Shit /Iowa/ 3:35
7.     Disasterpiece  /Iowa/ 5:08
8.     Left Behind /Iowa/ 4:01
9.     My Plague" (New Abuse Mix) /Resident Evil Soundtrack/ 3:02
10.   The Heretic Anthem (Live) /Disasterpieces/ 4:04
11.   Purity (Live) /Disasterpieces/ 4:35
12.   Pulse of the Maggots /Vol. 3: (The Subliminal Verses)/ 4:24
13.   Duality /Vol. 3: (The Subliminal Verses)/ 4:12
14.   Before I Forget  /Vol. 3: (The Subliminal Verses)/ 4:24
15.   Vermilion /Vol. 3: (The Subliminal Verses)/ 5:25
16.   Sulfur /All Hope Is Gone/ 4:37
17.   Psychosocial /All Hope Is Gone/ 4:43
18.   Dead Memories /All Hope Is Gone/ 4:27
19.   Snuff /All Hope Is Gone/ 4:40

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr594717496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum