RockStation

Gyere velem kénköves úton a másik világ felé! - Soul Diver demo-ismertető

2012. augusztus 29. - viliricsi

SDnégy.jpgEmberi időszámítás szerint még szinte csecsemőkorban ringatózik a szegedi Soul Diver zenekar, azonban máris felszabadítottak három dalt a próbaterem rabságából.  Magukat a behatárolhatatlan stílusú zenekarok közé sorolják, és ezzel érdekes kérdést vetnek fel. A zenekari rész eklektikusságával semmi probléma. A gitár hol doomosan húz, hol thrash-esen belelendül, néhol pedig gótikus ívet rajzol. Mindezt lüktető basszus, és kellemes dob breakek fűszerezik.

A szövegekkel sincs különösebb gond, talán ha még "a hangom süket fülekre talál" típusú közhelyeket sikerülne mellőzni, egészen a nagybetűs Költészetig jutnánk. Az első nóta, a Gyere velem inkább alternatív verselésű, még a másik kettő - A másik világ, Kénköves úton - gótikus dalszöveg.

Nehezemre esik leírni, miben látom a problémát - már csak azért is, mert egy hölgyről kell ennek kapcsán írnom. És arról, hogy bármennyire dicséretes dolog magunknak vágni az ösvényt, amin járni kívánunk, az általában nem így zajlik. Az igazán nagyok előbb (amennyire lehet) tökéletesen elsajátítanak egy műfajt, majd egy amolyan Megyó-féle útkereszteződésbe érkezvén fogják a bozótvágó kést, és egy új ösvényt alakítanak ki, csakis saját maguk számára. Egy - azaz egy ösvényt - és nem ide-oda tévelyegnek. Jaksa Adrienn egyidejűleg próbál folk, pop, gót, alter énekesnő lenni. Kétségtelenül meglévő tehetsége így válik cseppfolyóssá. Ha lehetek még szemtelenebb: nem ártana egy - akár klasszikusban gondolkodó - énektanár sem.

SDfej.jpg

Nem véletlen emlegetem a klasszikus éneklést. Ha profi menedzser volnék, a Soul Diverből megpróbálnám kihozni az első magyar igazán nagyot szóló gótikus metal zenekart - egy billentyűs beillesztésével, mert ő utána is nagyon kiált ez a produkció.

Az egy szem, birtokomban lévő fényképről az szűrhető le, hogy fazonilag nagyon rendben van a csapat; Adrienn is igazi végzet asszonya, az Amberian Dawn Heidiéhez hasonlóan.Az ilyesféle demó-anyagok esetében gyakori, hogy a zenekar élőben jelentősen nagyobbat produkál, jobban összeforrnak a zene elemei. Ha valaki ezt a jelenséget próbára akarja tenni, tegye ezt szeptember 8-án, Hódmezővásárhelyen a 7. Hódstock fesztiválon 20 órás, előkelő időpontban..

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr284736499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum