RockStation

Helyi különlegesség: Marcello's Mystical Mind - Brainforest EP (2012)

2012. szeptember 08. - sebiszabi

MMM_EP_artwork.jpgSzerkesztőségünkbe pottyan néhány hete egy három dalt tartalmazó kislemez, a Marcello's Mystical Mind legújabb EP-je, mely a Brainforest címet viseli. A progresszív rockzenét játszó magyar banda saját bevallásuk szerint mostanra találták meg saját hangjukat, miután korábban olyan legendás művészek és zenekarok dalait játszották, mint a Genesis, Peter Gabriel, Toto vagy Dave Matthews. Őszintén, én nem hallottam róluk korábban, de kíváncsivá tettek. Fogalmam sem volt, hogy mire számítsak – igazából ilyenkor elsőre inkább szkeptikus vagyok –, de ez nagyon meglepett, pozitívan. Könnyen emészthető, jazz és progresszív rock elemekkel tarkított zene, remek és pontos gitárjátékokkal. Az dalok hosszúak, de a jól időzített váltásokkal nem válnak unalmassá, sőt mindig tovább lökik dalok folyását ezek a témaváltások. Mindemellett még meg kell említeni milyen jól harmonizál Török Viktor hangja ehhez a zenéhez. 

A három dal nagyjából 25 perc, tehát a kislemez jelző még talán egy kicsit degradálónak is tűnhet, máshol ez már egy fél album. Remekül összerakott három dal, mindegyiket lehet szeretni valamiért. Bár az igazsághoz hozzátartozik, és egyetlen negatívumként felróható, hogy mivel sok stílus gyúrnak össze, és igazából mindegyiknek a mezsgyéjén lavíroznak a srácok, talán kevésbé befogadó hallgató számára ez talán kaotikusnak tűnhet. Bedtime stories and nightmares például annyi hatásból építkezik, hogy egy kezemen talán meg sem tudom számolni, fel is duzzadt a dal 11 percesre, de mindettől függetlenül a maga szürreális módján egy nagyon élvezetes nóta.

Nagy kedvencem lett a Through the looking glass, ami nekem picit egy régi Shadow Gallery album hangzását juttatta eszembe, de annyira jó az egész jó hangulata van, hogy minden alkalommal mosolyt csal az ember arcára.

1337262572_kád3.jpg

Az artwork-ről általában kevesebb szó esik, de a letöltős világ óta sem gondolom, hogy nem tesz hozzá a kiadvány értékéhez. Ezen a fronton sincs csalódás a MMM esetében: egy elég fura, mégis egyedien agybeteg borítót dobtak össze.

Mindenképpen várom, hogy egy teljes albumnyi szettből mit tudnak kihozni, de ez így ízelítőnek elég hatásos volt, csak így tovább srácok!

Profil a Reverb Nation-ön

Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr524762265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum