RockStation

Voivod: ismét Budapesten a cyber thrash zenekar

2012. október 15. - sunthatneversets

voivod01.jpg

A tavalyi koncert után most október 19-én hamarosan megjelenő új albumukból is ízelítőt ad a szélsőséges zenék nagy innovátora, a kanadai Voivod. A 2013-ban megjelenő Target Earth album lesz az első, melyet már meghatározó gitárosuk, Denis "Piggy" D'Amour halála után, illetve az új tag, Daniel "Chewy" Mongrain közreműködésével rögzítettek. A budapesti koncertre most pénteken a Dürer kertben kerül sor, a hazai Ad Astra közreműködésével.

Hírnevéhez méltóan innovatív módon tartja a kapcsolatot rajongóival a Voivod: a montreali metal zenekar nemrég okostelefonokra fejlesztett applikációkat mutatott be. Az iPhone, Android és Blackberry operációs rendszereket futtató telefonokon is elérhető alkalmazás segítségével a legfrissebb hírek és koncertidőpontok mellett a zenekar dalait is meghallgathatjuk.

A Voivod 30 éve kezdte működését, s karrierjük során egyedülálló esszenciát hoztak létre a thrash, punk, hardcore, progresszív és pszichedelikus zenei elemek összegyúrásával, melyekből egy megnyerő, lehengerlő, ámde mégis befogadható stílust alakítsanak ki. Dalaik és grafikáik önálló koncepció köré épülnek: egy nukleáris csapás sújtotta világ futurisztikus kinézetű, halhatatlan harcos-uralkodójának történeteit mesélik el.

adastra3_közép.jpg
A thrash metal óriásai, mint az Anthrax, a Megadeth vagy a Slayer mellett a Voivod mindig is a saját útját járta, és a múló trendekkel mit sem törődve, számtalan megújuláson átmenve építettek ki maguknak értő fülekkel rendelkező, biztos rajongói bázist szerte a világban. Az együttest komoly csapásként érte az elsődleges dalszerzővé előlépett Denis D’Amour, azaz Piggy 2005-ös halála, de végül folytatták működésüket, és a korábbi évekből megmaradt dalkezdemények kiadása után most egy teljesen új albummal készülnek.

A Target Earth című lemez ugyan már elkészült, de a tervek szerint csak 2013 januárjában jelenik meg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a budapesti koncerten ne lenne esély néhány új szerzemény meghallgatására is, ugyanis a Mechanical Mind című tételt elérhetővé tette a Pitchforkon a zenekar és több új dalt is előadtak már koncerteken – a Kluskap O’Kom című nóta friss koncertfelvétele például itt látható:

A budapesti fellépésre október 19-én, a Dürer kertben kerül sor. A Voivod előtt a komplex, dallamos, progresszív hatásokat is felvonultató metalt játszó hazai Ad Astra is szerepel majd.

a Concerto Music bemutatja:
2012. október 19., péntek 19 óra
Budapest, Dürer kert
Voivod, Ad Astra koncertek

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr624849062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum