RockStation

„Az emberek közötti harc minden esetben testvérek közötti harc” – interjú Wolf Hoffmannal, az Accept gitárosával

2012. október 24. - magnetic star

WolfHoffman1.jpg

Amikor a germán heavy metal egyik alapbandája új énekessel vett új rajtot 2009-ben, eleinte nem sokan gondolhatták, hogy a dologból bármi életképes kisülhet. Ehhez képest azóta már a második lemezét szállította le idén az Accept, és a Stalingrad albummal is hozza a formát, ráadásul október 26-án ismét Budapesten köszönthetjük őket. Ebből az apropóból Wolf Hoffmann gitáros állt rendelkezésünkre...

Két éve a műfaj történetének egyik legsikeresebb visszatérését hajtottátok végre a „Blood of the Nations” albummal. Ebből bizonyára elég önbizalmat és erőt tudtatok meríteni a folytatáshoz.
Wolf Hoffmann (gitár): Így van, a rajongóink támogatásával semmi nem vetekedhet! Tizenöt éve, a búcsúbulink után senki nem láthatta ezt előre, és szerintem igencsak figyelemre méltó dolog!

Magyarországon ezúttal nagyobb helyen fogtok játszani, mint azelőtt. Másutt is ez a helyzet Európában?
Wolf: Igen. Görögországban két koncertünk is volt, és mindkettő nagyszerűen sikerült! Ez mindig nagy öröm számunkra – manapság meg különösen, hiszen a turnézás nehéz ügy. Nálunk most mindenesetre működik!

WolfHoffman3.jpgJátszottatok-e azelőtt ilyen sokat Közép-és Kelet-Európában (vagy mondjuk a balti államokban)?
Wolf: Nem. Ha visszaemlékszel, amikor aktívan turnéztunk, ezek az országok még nem voltak annyira nyitottak, mint most. Csodálatos, hogy ezeken a helyeken is találkozhatunk a rajongóinkkal!

Hogyan zajlott a „Stalingrad” album megírása és felvétele? Most már kiforrott csapat vagytok Markkal?
Wolf: A szerzői team mindig is ugyanaz volt: Peterrel (Baltes, basszusgitáros) tizenhat éves korunk óta vagyunk összenőve! Elmondható viszont, hogy Mark is inspirál bennünket, és rendesen felpezsdíti a vérkeringésünket! Tudja, hogyan kell feltennie pontot az i-re a nótáinkra az énekével, ami óriási dolog, és remekül bevált!

Volt-e olyan, aki félreértette, félreértelmezte az új lemez címét (összeolvasva az „accept”, azaz „elfogadni” szóval)? Miért döntöttetek úgy, hogy alcímet – „Brothers in Death” – is adtok az albumnak?
Wolf: Számítottunk erre, de nem volt. Talán azért nem, mert a „Stalingrad” nóta olyan lett, amilyen. A „Brothers in Death” pedig azt hivatott tükrözni, hogy nem annyira a csatán van a hangsúly, mint inkább azon a feltevésen, hogy két olyan ember számára, akik együtt halnak meg, talán létezhet fontosabb dolog is a másik iránti gyűlölködésnél. Azt akartuk hangsúlyozni, hogy az EMBEREK közötti harc minden esetben TESTVÉREK közötti harc.

WolfHoffman4.jpgÉrdekel benneteket a történelem, illetve konkrétabban a háborúk története?
Wolf: Az emberiség történelme érdekel.

Ha jól tudom, amikor úton vagytok, nem írtok új témákat, inkább különválasztjátok a dalszerzést a turnézástól. Mivel töltitek a legszívesebben az időd turné közben?
Wolf: Stimmel. Peternek és nekem a turnén KONCERT a lényeg, semmi más!

Igaz, hogy van hivatalos Accept bor? Kinek az ötlete volt ez?
Wolf: Egy barátom dobta fel a témát, nekünk pedig megtetszett az ötlet…

A „Balls to the Wall” dal egyértelműen a popkultúra részévé vált, hiszen több film, TV-sorozat, sőt videojáték betétdala is lett. Mire vagy különösen büszke mindebből?
Wolf: Arra vagyok büszke, hogy nyomot hagyhattam magam után a zene történetében. Hálás is vagyok érte. Magától senki sem lesz része a popkultúrának! Ez a rajongók érdeme, általuk válsz a kultúra részévé. Ezzel nagyon is tisztában vagyunk.

WolfHoffman2.jpg

Van-e valami híred a volt Accept dobos Stefan Kaufmann felől? A hivatalos bejelentés szerint egészségi okok miatt szállt ki az U.D.O.-ból.
Wolf: Mi is csak annyit tudunk, amennyit te, meg mindenki más. Ne felejtsd el, hogy a közös múltunk évtizedekkel ezelőtt lezárult. De ettől még a legjobbakat kívánjuk neki.

A csapat október 26-án (pénteken) a PECSA MUSIC HALL-ban lép fel.

Az ACCEPT hivatalos oldala

FOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr934863759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum