RockStation

Ektomorf koncert az A38 Hajón

2012. október 24. - sunthatneversets

EK_BF-P03.jpg

Idén már tíz éve, hogy első angol nyelvű anyagával jelentkezett az Ektomorf, azonban 2012 nem csupán a Felüvöltök az égbe évfordulójáról szól Farkas Zotyáék számára, hiszen – amennyiben ide számoljuk a Romok alatt-ot, valamint a zenekar nevét viselő kiadványokat, és nem számoljuk ide a tavalyi akusztikus lemezt – a banda tizedik albuma, a Black Flag is augusztus végén látott napvilágot. Ennek alkalmából ismét Európa-turnéra indul a német nyelvterület egyik legnépszerűbb törzsi groove metal bandája, mely három év után ismét érinti hazánkat is egy klubkoncert formájában.

Ektomorf_BlackFlagTour_flyer_net.jpg

Persze a banda leghűbb rajongói az elmúlt két évben a Hegyalján is elcsíphették a thrash metal (na meg a cigány kultúra) gyökereiből indult formációt – nem is beszélve az MR2 Petőfi Rádióban rögzített Akusztik-adásról, ahová szintén bejuthattak a legelszántabbak –, azonban a jelenlegi koncertnek a klubbuli hangulata éppúgy biztosít kiemelkedő apropót, mint a friss album dalai, amelyek hangzásáról ismét Tue Madsen (The Haunted, Mnemic, Cataract) gondoskodott. Ennek érdekessége azonban az, hogy a banda megvendégelte Mezőkovácsházán a dán hangmérnököt, aki így végig nyomon követhette a formáció saját stúdiójában zajló felvételeket. A végeredmény pedig a külföldi kiadóknál megjelent kiadványok közül talán a legizgalmasabb, hiszen a groove-párti, mélyre hangolt szerzemények ismét annyi hatásból – és ami jelen esetben a legfontosabb: dühből – táplálkoznak, amilyenről a Testvérdalra és a Sunto Dél Mulóra esküdő old-school rajongók talán álmodni sem mertek volna.

Természetesen az elmúlt évtizedben megszokott Ektomorf-hangzás elemei és belső arányai most is adottak, de ha belegondolunk, hogy ez juttatta el a srácokat többek között a With Full Force, a Wacken, vagy épp a Nova Rock fellépői közé, talán nem is lepődünk meg azon, ha a ’Hajós koncerttől leginkább ugrálást, közönséggel együtt ordítást és magas hangerőt várhatunk. Ennél többre pedig aligha lehet szükség.

További részletek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr124865817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum