RockStation

Páros lábbal az arcodba: Demonic Death Judge - Skygods (2012)

2012. november 02. - Ernő Hellacopter

ddj_skygods.jpgHogy mire jó az, ha az ember körbe van véve zenebuzi barátokkal, ismerősökkel? Ha másra nem is, arra feltétlen, hogy ne hagyják, hogy a Demonic Death Judge úgy haladjon a metál kikövezett útjain, hogy ne akadjak bele. Mert sikerült belebotlanom a zenekar új, Skygods című lemezébe és úgy éreztem, hogy a tudást meg kell osztanom veletek. Ez a zenekar második nagylemeze, az elsőt egyenlőre hasztalan kutatom, de majd valaki úgyis a segítségemre siet. Ezek a finn (igen, már megint észak) arcok iszonyat nagy szigorral adják a stoner/sludge gitár riffeket.

Az ez évi igényeimet a Junior Bruce és a High On Fire totálisan magas szinten elégítette ki, de akinek még van érkezése a stílusra, semmiképpen ne hagyja ki a Demonic Death Judge lemezét. Irtózatos erő pumpál a dalokban, kiváló egyensúlyt tartanak a lamentálósabb, itt-ott már néha jazzbe hajló játszadozás és a szigorú szakítás közt. A gitárszólók is remek hangulatot kölcsönöznek a középtempós részeknek. Nem öncélú, nem túl művészieskedett, remek a harmónia és a tempó.

ddj_bad2012.jpg

A lemez pont annyira hosszú, hogy ne váljon unalmassá. Végig éberen tartja a figyelmet és alkalmas többszöri újrahallgatásra is. Jaakko Heinonen énekes hangszálai minimum platinából vannak, kemény meló lehet ezzel az énekhanggal egy turnét végig nyomni. Saku Hakuli van feltüntetve egyedüli gitárosként, amit így lemezen még elhiszek, de élőben ez egészen biztosan kevés lehet. Pasi Hakuli basszer és Lauri Pikka dobos remek érzékkel színesíti a dalokat. Ahogy a basszus szól ezen a lemezen, az pedig példaértékű.

Minden infó, amit sikerült első körben bebifláznom, ezennel közkincsé van téve. Aki veszi a fáradságot és utánanéz, biztosan megtalálja a számítását. Ez igazán váratlan és hatásos belépő volt a Demonic Death Judge (micsoda név) részéről, felkerült a radaromra.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr384871252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum