RockStation

Áprilisban főbandaként érkezik az Emmure a Dürer Kertbe

2012. december 04. - sunthatneversets

Emmure2012.png

Az utóbbi évek egyik leginkább megosztó zenekarát tisztelhetjük az Emmure-ban, ám egy dolog biztos: Frankie Palmeri bandáját lehet utálni vagy imádni, élőben senkinek sem kegyelmeznek. Ezért is örömteli, hogy a Victory Records (A Day To Remember, Carnifex) egyik legsikeresebb – és leghangosabb – zenekara immáron főzenekarként tér vissza Európába, így pedig a Dürer Kert nagytermébe is 2013. április 22-én.

A connecticuti zenekar 2007-es bemutatkozása óta igen sajátos utat járt be, hiszen az akkor még meghatározóbb metalcore-hatások az évek során teljesen kicserélődtek, és így az Emmure a deathcore-hullám egyik legzsigeribb előadójává vált. Dalait jobbára hangsúlyos breakdownok határozták meg, ám idővel olyan elektronikus zenei és nu-metalból vett hatások járták át az egyes dalokat és albumokat (beleértve Frankie színpadi jelenlétét is, ami nem egyszer juttatja az ember eszébe Fred Durstöt), melyek révén a zenekar egyből felismerhető, nyers és a maga primitív módján brutális megszólalásra tehetett szert. Ezt legutóbb épp a Petőfi Csarnokban tapasztalhatta meg a közönség, mikor a srácok a Parkway Drive-nak melegítettek be, de a banda ugyanígy feladta a leckét az utolsó Suicide Silence-bulin is a tavaly elhunyt Mitch Luckeréknek.

Flyer MoshAlive.jpg

Az áprilisi koncert a műfaj szerelmeseinek emellett számos aktualitással kecsegtet, hiszen végre hazánkba is eljut az előző évtized egyik meghatározó deathcore-bandája, a Chelsea Grin, akik épp új lemezükön dolgoznak, így feltehetően már pár új dalról is lehull majd a lepel. De legalább hasonló örömben lesz része az Attila rajongóinak, elvégre Fronzie-ék is nagyban a friss albumon dolgoznak, és a Caliban vendégeként már tavaly bizonyító zenekarról pontosan tudhatjuk, hogy koncertre születtek, így a hangulat is garantált lesz. Csakúgy, mint az Obey The Brave hazai debütálása alkalmából, elvégre a Despised Icon egykori frontemberével kiálló metalcore-banda kiváltképp nagy népszerűségre tett szert bemutatkozó nagylemezével, amely a ’Ghost Inside rajongóit éppúgy el tudta kapni, mint az anyazenekar szerelmeseit. Az estét pedig az ausztrál Buried In Verona nyitja majd, akik Notorious című friss lemezüket mutatják majd be. Így ha kíváncsi vagy arra, hogy merre tart manapság a deathcore, és az sem okoz gondot, ha órákon át csak olyan breakdownokat és riffeket hallhatsz, amelyek egytől-egyig beindítanak, akkor áprilisban rombold le velünk a Dürer nagytermét, mert ezt a bulit tényleg kár lenne kihagynod.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr254946542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum