Így tolja egy 13 éves Machine Head fan Robb Flynn-ékkel

2012. január 31. - sunthatneversets

Ezek a mai gyerekek nagyon ügyesek. Pár napja mutattuk be a 8 éves Zoe Thomsont, ahogy Stratovariust tol. A 13 éves Anthony Potenzanak ennél is nagyobb élményben lehetett része, amikor a Machine Head buffaloi koncertjén eljátszhatta a zenekarral az Aesthetics Of Hate című dalát.

The Cult - További infók az új lemezről

Reggel adtunk hírt arról, hogy Choice Of Weapon címmel érkezik a The Cult új lemeze, május 22-én. Azóta nyilvános a lemezen szereplő dalok listája és letölthető a Lucifer című dal, akár itt nálunk is.

A lemezre a következő dalok kerülnek:

01. Honey From A Knife
02. Elemental Light
03. For The Animals
04. Life>Death
05. The Wolf
06. Amnesia
07. Lucifer
08. Wilderness Now
09. A Pale Horse
10. This Night In The City Forever

 

 

House Of Lords: Budapesten a dallamos rockzene amerikai hősei

Hamarosan újra felidézhetjük a ’80-as évek őrült, arénás rock koncertjeinek hangulatát: Budapestre érkezik ugyanis a House Of Lords nevű amerikai zenekar, akik a dallamos rockzene legnagyobb ászainak nyomában járva adnak koncertet február 14-én a Club 202-ben.

Tovább

Choice Of Weapon címmel érkezik a The Cult új albuma

 

A Cooking Vinyl Records gondozásában május 22-én jelenik meg a The Cult új albuma, amely a Choice Of Weapon címet kapta. A lemez producer-kettőse Chriss Goss (QOTSA, Kyuss) és Bob Rock (Metallica, Aerosmith) voltak.

A RollingStone.com honlapján Lucifer címmel már meg is hallgatható az első új, dal amely alapján talán egy sötétebb, súlyosabb album várható.  

Bécsig ér el a Fu Manchu jubileumi turnéja

15 éve már hogy megjelent a Fu Manchu The Action Is Go című nagylemeze, amely máig alapmű sztóner körökben. A csapat természetesen - a tavalyi In Search Of .... jubileumi turnéhoz hasonlóan - idén is útnak indul, ahol az elejétől végéig eljátssza az albumot, sőt a lemez dupla bakeliten megjelenik az alkalomra.

Egyelőre csak európai dátumok vannak - sajnos magyar nélkül -, szeptember 26-án a bécsi Szenében lehet majd elcsípni a zenekart.

Regresszíven progresszív: Lillian Axe - The Days Before Tomorrow (2012)

Nem lesz piskóta, aminek ez a  2012-es év ígérkezik. Azon kívül, hogy lesz világvége, ki fog jönni a régen-régen várt Stormwitch-album, új lemezen gondolkodik az „Axl ’n’ Roses”, ex-Helloween tagok nyomulnak majd tavasszal Unisonic álnéven, sőt, maga az „igazi” Helloween is ott lehet a szeren (hiszen két éve adtak ki új munkát kezeik közül), csatlakozunk Europeékhoz és újra fog kalózkodni a Running Wild! Meg még az a rengeteg jelentős és jelentéktelen banda, akiket kifelejtettem, vagy nem is tudok idei terveikről. De akármit mond (tudom, mit mond...) a blogunk keretein belül frakciózó death metal-különítmény, vagy éppen a folk-kommandó, számomra az új év első igazán nagy durranása - nem egy pezsgős üveg felbontása – hanem ez az új Lillian Axe „cd”. (Az AFM-kiadó jóvoltából kaptunk egy, még jóval a megjelenés előtti, munkacímes linket.)

Tovább

So bang your head, shut up and rock : Blessed By a Broken Heart - Feel The Power

Érezd az erőt! Szólít fel minket egyből a lemez címe. Viszont itt nem arra a bizonyos jedi erőre kell gondolni, amivel szorult helyzetbe magunkhoz „hívjuk” a fénykardunkat hogy szétkaszaboljuk az ellent. Sokkal inkább az időgép erejét kell éreznünk, ami visszaröpít minket egész pontosan a 80-as évekbe. Hogy ki teszi ezt lehetővé számunkra? Nem más, mint a kanadai Blessed By a Broken Heart zenekar.

Tovább

Februári megjelenések

Kedves feleim. A februárral már kifelé megyünk a télből (vagy nem), minden esetre keményzenei szempontból igencsak forró hónapnak nézünk elébe. Lesz itt egy rakat lemez és hála új szerkesztő kollégánknak úgy néz ki, hogy a szép termésből lesz is recenzió bőségesen. Ha a listán látott zenekarokon kívül tudtok egyéb megjelenésekről, ne tartsátok magatokban, hanem írjátok meg kommentben. Rock On!

Tovább

Hogy girározik egy 8 éves lány!

A múlt hét sztárja egy 8 éves ausztrál kislány Juliet volt, akinek My First Hardcore Song című dalát eddig több, mint 17 millióan nézték meg a youtubon. Ennek a hétnek is lesz egy 8 éves sztárja őt úgy hívják Zoe Thomson. Ő is lány, csak ő gitározik az angol The Mini Bandben, akiket a Metallica is nagyon komál.

Nos Zoe most egy rövid részletet prezentál nektek a Stratovarius Stratosphere című dalából. Azért nem gyenge!

Carl Palmer Band: májusban visszatér az ELP dobos zsenije

A dobosok dobosa, az Emerson Lake and Palmer és az Asia alapító tagja idén is ellátogat Magyarországra. Carl Palmer tavaly a Győri Ütős Fesztivál sztárvendége volt, idén pedig május 3-án lép fel az A38 Hajón saját zenekara társaságában. A programon az ELP legnagyobb slágerei, köztük a híres Muszorgszkij klasszikus szerepel majd instrumentális formában.

Senki sem vádolhatja maradisággal az idén 62 éves Carl Palmert, sőt: az is előfordulhat, hogy a dobos rajongóinak egy része nem is tudja, mi fán teremnek azok a kütyük, amiken nemrég vált elérhetővé a legendás zenész. Bizony, Carl Palmer fent van az iTunes-on! A dobosok dobosának felszerelését immár iPhone okostelefonon, továbbá iPod és iPad készülékeken is meg lehet idézni, méghozzá a Play Carl Palmer’s Drums nevű mobil alkalmazás segítségével.

Tovább

Itt az új Redneck Zömbies videó

A csapat jelentkezett nálunk egy jó hírrel: A Redneck Zömbiez névre fordítottkeresztelt förmedvény elkészítette legújabb videóját! Ez egy félhivatalos klip, hiszen mi magunk vágtuk össze a bemutatkozó koncertünk után kapott felvételekből, melyeket a közönség és a szervezőség tagjai bocsátottak rendelkezésünkre, így a klip összköltségvetése fillérre pontosan megegyezik az előző mestermunkáéval, azaz ismét nulla forintból sikerült kihozni a minimumot. Erre került rá egy roppant hasznos karakoe sáv Gályász Róbert barátunk által, hisz sokan panaszkodtak, hogy nem értik teljesen kristálytisztán a kulcsfontosságú és egyben ólomsúlyú mondanivalót, hiába dolgoztuk ki ambiciózus megszállottsággal a rétegzett, epikus kórusokat. Így viszont már nincs kifogás, mindenki dalolhat velünk önfeledten február 10.-én, a Dürer Kertben! Ne köszönjétek!


 

Hank Is Dead - Új Red Fang videó

A portlandi Red Fang a világ egyik legmulatságosabb zenekara. Elég hozzá mondjuk EZT a klipet megnézni. Írásunk tárgya azonban nem az előbb említett filmecske, hanem ez itt alább, melyet a banda a legutóbbi Murder The Mountains című lemezén található Hank Is Dead-re forgatott. Nos a fiúk most léggitárversenyre mennek zsűrizni, szóval újból egy vicces dologgal lesz dolgotok.

SOULFLY: kedvcsináló az új albumhoz

Március 13-án jelenik meg az új Soulfly album Enslaved címmel. Addig is ingyenesen letölthetővé tették a World Scum című számukat az új lemezről.

Innen tölthető le

Az oldal aljára görgetve csupán három adatot kell megadnunk az mp3 megszerzéséhez. (Az e-mail cím valós legyen, mert oda küldik a linket, ahonnan ténylegesen le lehet tölteni.)

 
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum