Analysis Paralysis - Új Napalm Death videó

2012. február 29. - sunthatneversets

Hétfőn jelent meg a grindcore király Napalm Death új lemeze (kritika folyamatban) Utilitarian címmel. A március 26-án a budapesti Club 202-ben is fellépő csapat máris videóval jelentkezett, amely az Analysis Paralysis című tételre készült.

A „doom” is csak egy címke – interjú Scott „Wino” Weinrich-hel

A saját bevallása szerint a punk felől érkezett Scott „Wino” Weinrich gitáros/énekes a doom metal színtér sokat látott, kultikus alakja. Számtalan zenekar soraiban megfordult már, ezek némelyikét időről időre újjáéleszti, manapság viszont több formációja is aktív, legyen szó lemezkészítésről, koncertezésről – vagy éppen mindkettőről. Wino mester eddigi magyarországi mérlege: három fellépés, három különböző csapattal. Legutóbb a Premonition 13-nel járt nálunk, ennek alkalmával került sor az alábbi beszélgetésre is.

Magyarországon először 2000-ben fordultál meg a Spirit Caravannel, majd 2010-ben a Shrinebuliderrel is jártál nálunk. Van-e valamilyen különleges emléked ezekkel a bulikkal kapcsolatosan?
Wino: A vidéki (gödöllői – a szerk.) buli egyfajta különlegesség volt, mert Gábor (Holdampf Gábor, akkoriban Mood, ma Magma Rise – a szerk.) barátunknak csináltuk, aki igazi megszállott rajongó, a zenekara pedig nagyszerű.

Gitároztál is a Wall Of Sleep „Sun Faced Apostles” albumán a „From The Bottom Of These Days” nótában.
Wino: Igen, így van. Nagyon élveztem. Megfogott a dal a maga blues-os hangulatával.

Gáboron kívül tartod a kapcsolatot mással is a magyar zenei színtérről?
Wino: Nem. Valójában Gábor az egyetlen, akit ismerek.

Tovább

Márciusi megjelenések

Márciusban kérem szépen, menthetetlenül beköszönt a tavasz és előbújnak barlangjukból a keményzenék medvéi. Ebből pedig az következik, hogy akkora lemez és kiadványdömpingben lesz részünk, hogy csak na. Kékkel kiemeltük, hogy szerintünk mely lemezek fekszenek górcső alá, de az utóbbi hetekben bővült stábunknak köszönhetően valószínűleg ennél több lemez recenziója készül el, amit azt gondolom nem bántok. Ha valakit kihagytunk, bocs nem direkt volt és jelezzétek nekünk bátran. Lista hajtás után.

Tovább

Videoklip pályázat - Készíts klipet a Nevergreen egyik dalára!

Videoklip pályázatot hirdet a Nevergreen. A zenekar január 28-án, a Gothica fesztiválon mutatta be új lemezét, a Karmageddont, mely harmadik hete fent van a MAHASZ 40-es toplistáján. A Nevergreen talán eddigi legjobb albumán található két nótára (tetszés szerint válaszható), a Míg a halál el nem választ vagy a Népünk árnya visszatér címűre készíthetik el pályázatukat a rajongók vagy a profi videósok. A klip nem lehet kollázs. Minden pályázati anyagot a zenekar bírál el és a legjobb három publikálásra is kerül a Hammerworld és a Nevergreen internetes portáljain. A legjobb készítője pedig, azon túl, hogy klipjét több ezren nézhetik majd meg, gazdagabb lesz egy dedikált Karmageddon cd-vel és egy páros belépőt nyer a következő Gothica fesztiválra.

A pályázati anyagot erre az email címre várják: metalkilincs@gmail.com. A beérkezési határidő: március 31.

Veil of Maya: Budapesten!

Főzenekarként tér majd vissza az Öreg Kontinensre a 2010-ben még a Carnifex előzenekaraként nálunk is megfordult Sumerian üdvöske, a Veil of Maya. Az European Eclipse Tour tavaszi pusztítása május 14-én éri majd el a Dürer Kertet, ahol olyan nevek lesznek majd felelősek a bemelegítésért, mint a nálunk akkor már triplázó (az évben pedig duplázó) francia Betraying the Martyrs, a Vildhjarta, a Struc/tures és a Volumes

A jegyeket elővételben 3500 Ft-ért, a helyszínen 4500 Ft ellenében lehet majd megváltani, az eseményt a Facebook-on pedig itt lehet jelölni.

Stalingrad - Új Accept dal

 

Mint azt korábban megírtuk a heavy metál germán királya az Accept új lemezzel jelentkezik április 6-án. Az album a Stalingrad címet kapta és Andy Sneap producelte. Az elmúlt napokban már keringett a videómegosztókon a címadó dal, de rendre lekapták onnan, ám most eljött a hivatalos premier ideje is. Hajtás után meghallgatható az album címadó tétele.

Tovább

Bonecrusher Fest @ Dürer kert - Koncertbeszámoló

 Február 22-ét minden bizonnyal a legtöbb, valamire való metálfej már jó előre bekarikázta a szobája falán csüngő naptárban, hiszen a Skalar Music Hungary jóvoltából egy év kihagyást követően újra elért Budapestig, a rendszerint év elejére esedékes metálcirkusz: a Bonecrusher Fest. A Carnifex vezette mulatság olyan neveket tömörített idén a soraiba, mint a Dürer deszkáin tavaly már egyszer megfordult Betraying The Martyrs, a hazai közönség előtt debütáló Molotov Solution és Within The Ruins kettőse, valamint a 2009-ben már nálunk járt, Beneath The Massacre.

Tovább

Random (?) videó: Combichrist - Shut up and Swallow

Figyelem! A tavalyi döbbenetes bejelentés után, miszerint brit tudósok felfedezték, hogy a Kózsó által közvetített szeretet gyorsabban terjed még a fénynél is, újabb rekorder a láthatáron, a Combichist által élőben közvetített energia személyében! Magyar táltosok és tisztánhallók már gőzerővel kutatnak a jelenség magyarázata után!

Gitár majdnem nemlétét le-e szarod?

Astral Doors: elindult a turné, szerdán Budapesten

Február 24-én útnak indult az Astral Doors Jerusalem című legfrissebb lemezét bemutató Desert Forces of Rock turné, mely február 29-én érkezik a budapesti Club 202-be. Az első németországi koncertek már le is zajlottak, és a rajongók jelentései szerint mind az új, mind a korábbi lemezekről is szerepeltek dalok. A várható dallista valahogy így néz majd ki: 7th Crusade, In A Stranger's Eye, Babylon Rise, Pearl Harbour, The Battle of Jacob's Ford, Child of Rock'n'Roll, Time to Rock, Power and the Glory, Evil is Forever, Cloudbreaker, Of The Son and the Father, Slay The Dragon, Black Rain, Burn Down The Wheel, Raiders of the Ark. A csapat külön gondolt a hazai rajongókra, így egy igen jó hangulatú és hangos üzenetet is küldött nekik.

Tovább

Áprilisban érkezik a Job For A Cowboy új albuma

Április 10-én a Metal Blade Records gondozásában jelenik meg az arizonai death metálos Job For A Cowboy új albuma Demonocracy címmel. Az album producere Jason Suecof (Black dahlia Murder, Whitechapel, Trivium) Volt:

A korongra a következő dalok kerülnek: 01. Children of Deceit, 02. Nourishment Through Bloodshed, 03. Imperium Wolves, 04. Tongueless and Bound, 05. Black Discharge, 06. The Manipulation Stream, 07. The Deity Misconception, 08. Fearmonger, 09. Tarnished Gluttony 

Az első single Nourishment Through Bloodshed címmel jelenik meg és itt máris meghallgatható:

Job for a Cowboy "Nourishment Through Bloodshed" by Metal Blade Records

Yellow Spots - Folyik a munka az első albumon

A Yellow Spots első tisztességes albumának munkálatai folyamatosan zajlanak a SuperSize stúdióban. Hétfőn épp a zongorafelvétellel folytattuk, így a hegedű mellett még egy új hangszer hallható az eredeti felálláson túl.

A dalokat az elmebetegség és viselkedési problémák témaköréből gyűjtöttük össze... Új számok mellett régi kedvencek is felcsendülnek újra hangszerelve, sokkal profibban feljátszva és persze kiváló hangminőségben.

Az AgylebenyFlört fizikai megjelenését először egy kizárólag interneten elérhető kislemez előzi meg, a nagy lemez rá egy hónapra jön ki. Ezek pontos dátuma még nem végleges... Egy biztos, igen exkluzív kiadványt helyezhettek majd szobáitok előkelő helyére, ugyanis gyakorlatilag egy képregényes szövegkönyv lát napvilágot, Oravecz Gergő rajzaival. A cd mellé bónusz dvd is dukál, hivatalos koncertfelvételeinkkel (köztük a tavaly novemberi A38-on HD kamerákkal felvett előadás is) és nem hivatalos házi ínyencségekkel, melyeket többnyire a turnéink során előálló tudathasadásos állapotokról készítettünk...

Ringat a víz: Subscribe és barátai @ A38, 2012.02.24.

Azt mondják, hogy amit a szökőnapon teszel, azt minden szökőévben megismétled. Akkor biztosan zúzni fogunk az A38-on négy év múlva. De azért remélem, hogy erre előbb is sor kerül, még jó párszor.


Az első két előzenekar annyira nem állt közel hozzám, ellenben a The Southern Oracle valami eszméletlen hangulatot teremtett. A fiatalok eléggé felpörögtek a fő attrakcióra, a kicsit hosszabb szünet előtt álló Subscribe-ra.

Tovább

Norbi 42

Mi, akik szombaton este ellátogattunk az óbudai Big Bike Pubba, jelentem, sikeresen megünnepeltük Jung Norbert 42. születésnapját. (Ez főleg hajnali egy tájékán az éjszakai busz megállójában látszott.)

Közhelyek jutnak eszembe, hogy hú, de megy az idő, ez szinte hihetetlen…(Újabb közhely) mintha tegnap történt volna, hogy egy Mister X nevű, dallamos hard rockot játszó zenekar elkezdte nyomatni bele a fülünkbe, hogy „ez a jel, jól figyelj!”. Az ehhez készült (polgárpukkasztó) klipben láttam-hallottam először az ünnepeltet. A következő képet pedig a Pokolgép feliratú mappa tárolja agyamban. A Jung Norbert név a ’gépnek általam vélt legsikeresebb korszakához köthető, a Rudán-éra elején.

Tovább

Júniusban ismét a Sportarénában játszik Sting

A zeneszerző, énekes, író, színész, aktivista – Sting New Castle-ban született, Angliában, mielőtt 1977-ben Londonba ment és megalapította Stewart Copeland és Andy Summers társaságában a The Police zenekart. A banda 5 albumot jelentetett meg és 6 Grammy-díjat nyert, 2003-ban pedig a Rock And Roll Hírességek Csarnokának is tagjai lettek.

Tovább

Megjelent a Karst első videoklipje, a Sóvár!

 

A dal a tisztelt hallgatóságnak már ismerős lehet, hiszen a zenekar tavalyi, bemutatkozó lemezéről érkezett. Az új videó minden tekintetben önerőből, saját készítésben nyerte el végleges formáját.  A Karst díszes társasága legközelebb március 24-én lép fel Nyíregyházán a Svoid társaságában, illetőleg ezt követően április 4-én Budapesten, a Szabad az Á-ban, a kanadai Fuck the Facts előtt. Ám ez a muzsika nem csak a hangversenytermekbe, de a otthonokba is kibocsáttatott: a Cleaning A Cave album továbbra is letölthető a zenekar honlapjáról: www.karst.hu

Aprítás felsőfokon : Beneath the Massacre - Incongruous

2012-t írunk, a deathcore mint stílus irányzat halott. A régi nagyok vagy bedobták a törülközőt (Despised Icon) vagy váltottak tradicionális death metálra (Carnifex). 2005-ig kell csak visszamennünk az időben, amikor is a core színtér még alakulgatott és nem volt ilyen telített, mint manapság. Olyan alapművek jelentek meg ebben az évben, mint a The Healing Process (Despised Icon), Doom (Job For A Cowboy), Empires (Animosity).

Tovább

Valódi drámai fordulatok nélkül: Dream Theater, Periphery @ Papp László Budapest Sportaréna 2012.02.17.

 

Ha dióhéjban akarnám összefoglalni a progresszív rock tótumfaktumának utóbbi másfél esztendejét (amit persze sok ezren megtettek már előttem), a tavaly Fehérváron tapasztaltak alapján a lehető legjobban jött ki a társaság a rizikós dobos-cseréből, zenei felfrissülés azonban nem történt. Ennek fényében akár kérdéses is lehetett volna a Dream Theater soros – fél éven belül a második! – hazai koncertjének kimenetele, ám a csapatnak itthon is van akkora és olyan elkötelezett tábora, hogy egy kevésbé izgalmas új albumra épülő műsor esetén se legyen gond a nézettséggel, Aréna ide vagy oda.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum