Dobháború: Carmine és Vinny Appice @ Győr, 2012.03.30

2012. március 31. - sebiszabi

Immáron 13. alkalommal ad otthont Győr az ütős fesztiválnak, ahogy a megnyitóban fogalmazott az egy főszervező: az „ütős zene fővárosává” nőtte ki magát város. A korábbi években is rengeteg ismert ütős képviseltette magát már a seregszemlén, de idén sikerült egy igazi kuriózummal előrukkolni a szervezőknek, és ezt mindjárt a nyitónapon meg is tették: Vinny és Carmine Appice a DrumWars show-t hozták el kis hazánkba! Este 7 órától már voltak előadások: előbb Evelyn Glennie, a skót művésznő adott koncertet, majd a Győri Ütőegyüttes játszott. 

Nagyjából 10 perccel 10 előtt indult a műsor, de micsoda műsor..!

 

 

Tovább

II. Budapesti Tökös Rock N Roll Fesztivál

A tavaly őszi minifesztivál sikeres debütálása után újra egy színpadon a tökös rock and roll hazai képviselői, a The Trousers, az Ozone Mama, az Irie Rock Trio, illetve a cseh power garage zenekar, a Tasted! ; ezúttal is a Dürer Kertben, április 20-án, pénteken este.

Facebook event 

A továbbra kattintva bővebb infók, érdekességek a fellépőkről:

Tovább

Nyakig a mocsárban: High On Fire - De Vermis Mysteriis

Az oaklandi High On Fire háromfős tagsága idén egy új, sorozatban hatodik lemezével csap az asztalra, helyet követelve magának a nagyok közt. A De Vermis Mysteriis névre keresztelt lemezen hallható 10 nóta cseppet sem okozhat csalódást a zenekar régebbi rajongóinak, viszont simán benne van a pakliban, hogy szerez magának pár új hívet.

A mitológiai, fantasy témákban bővelkedő szövegek és az irdatlan tempóban hömpölygő mocsármetál egy olyan tökéletes elegyét alkotta meg ez a trió, amelyre akár a Mastodon is irigyen csettinthetne, hiszen míg a High On Fire nem tágít a gyors tempótól, a kemény, tömény és súlyos témáktól, addig a Masztit már előszeretettel vetik be bölcsödékben a kisgyermekek megnyugtatásához.

Tovább

A zene (és a Duna) hullámain: Fates Warning, Dreyelands @ A38, 2012.03.19.

Jó tudni, hogy a Fates Warning továbbra is két lábbal a földön jár és kitart zenei elképzelései mellett. Rájuk sosem volt jellemző a puszta rutinszerű muzsikálás (amiből a Dream Theater épp most igyekszik kikecmeregni) vagy a céltalan és fogalom nélküli kísérletezgetés (aminek csapdájába a Queensryche esett bele). Habár Európába nem a jubileumi Parallels turnéfelállással és programmal érkezett a zenekar, és új dalt sem tűzött műsorra, az A38 gyomrát szépen megtöltő publikum magát a tényt is örömmel fogadta, hogy ismét láthatja-hallhatja a progresszív zene egyik élcsapatát – teljes joggal. Hogy igazolták-e a várakozásokat Jim Matheosék? Még szép!..

 

Tovább

„Próbáltunk egy olyan színvonalat megütni, ami akár a kinti muzsikák közt is megállja a helyét”- Missy Cage-interjú

Friss, ropogós zenekar a Missy Cage a hazai klubéletben, akik körül mostanság egyre több minden történik. Tervekről, koncertekről, számokról beszélgetett Román Márta énekessel, Dobrovitzky Zsolt gitárossal, és Darida Ádám dobossal Berényi Tamás.

Mikor és hogyan alakult a zenekar?

DZS: 2009 közepére tehető a zenekar indulása, amikor is Pávolics Peti, az egyik ex-zenekarom dobosa felhívott, hogy ráakadt egy esztétikus, és remélhetőleg jó hangú énekes lányra az interneten, és ki kéne próbálni, hogy működik a dolog. Végül összehoztuk az első próbát, és jól sült el, így azóta is Márti az énekesünk. A ritmusszekció viszont elég nehezen alakult ki. Nem egy, nem kettő tagcsere után most stabilizálódott a felállás. Megtaláltuk Ádámot a dobos posztra, és így lett fix a tagság.

 Ez mikor volt?

DZS: Körülbelül fél éve.
RM: Ádámot ősszel találtuk, Tóth Csengével (basszusgitár) pedig nagyjából két éve játszunk együtt.

Tovább

Primal Fear és Brainstorm koncert Budapesten

A Primal Fear elszántsága és eltökéltsége a fémzenék világában páratlan: sorra szállítják roppantul karcos, metal himnuszokkal töltött lemezeiket. Idén az Unbreakable címre keresztelt anyaggal ajándékozták meg közönségüket. A szintén német Brainstormmal közös turnén érkeznek a budapesti Club 202-be április-4-én, hogy a Palace zenekar felvezetésével ösztökéljék a magyar rockertársadalmat némi hajrázásra.

Tovább

Ma este dobháború!

Ahogy azt korábban beharangoztuk, ma este a 13. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál keretében DrumWars címmel "harcol" majd egymással Vinny Appice (Black Sabbath, DIO, Heaven and Hell, Kill Devil Hill stb.) és testvére Carmine Appice (Vanilla Fudge, Cactus, Jeff Beck, Ozzy, King Kobra, Blue Murder stb.). emellett azonban lesz sz egy olyan blokk is a programjukban, amelyben magyar zenészekkel nyomnak el néhány metál klasszikust.

A K3 zenekar két tagja - Szuna Péter basszer és Kállai János gitáros - kiegészülve az Asphalt Horsemen énekesével, Lőrincz Károllyal, olyan dalokat fog játszani az Appice testvérekkel, mint a We Rock és a Holy Diver a Dio-tól, a Crazy Train, valamint a Bark At The Moon Ozzytól, de a nézők állítólag Black Sabbath klasszikust is hallani fognak.

Drum Wars
Carmine & Vinny Appice
Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál
Győr, Richter terem  - 20.30

Neurosis - Befejezték az új album keverését

Befejezte új albumának keverési munkálatait a Neurosis. Az új lemez felvételi munkálatait még tavaly novemberben kezdte el az együttes. A banda legutóbb 2007-ben Given To The Rising címmel jelentkezett stúdióalbummal, tehát a folytatásnak épp itt volt már az ideje. Az anyaggal kapcsolatban további információk (cím, megjelenési dátum) egyelőre nincsenek és a zenekar énekes/gitárosa Steve Von Till sem árult el vele kapcsolatban semmit a vele még tavaly készült interjúban.

Fear Factory - Itt a borító és a dalok címei

 

Európában június 1-jén az AFM Records gondozásában jelenik meg a los angelesi Fear Factory vadiúj albuma, amely a The Industrialist címet kapta. A lemez producere Rhys Fulber volt, míg a keverést Greg Reely és néhány dal tekintetében Logan Mader végezte. A lemez koncepciózus lesz és a történet egy érzővé váló gép emberek ellen fordulásáról szól.

Az albumra a következő dalok kerülnek: 01. The Industrialist, 02. Recharger, 03. New Messiah, 04. God Eater, 05. Depraved Mind Murder, 06. Virus of Faith, 07. Difference Engine, 08. Dissemble, 09. Religion is Flawed Because Man is Flawed, 10. Human Augmentation, 11. Blush Response (Difference Engine) *, 12. Landfill *

* Csak a deluxe digibook verzión 

Ma Fish! születésnapi koncert

 

Születésnapi koncertet ad a Fish! zenekar március 30-án, azaz ma este a budapesti Dürer Kert színpadán. A csapat tavaly SAV címmel ingyenesen letölthető új lemezt készített, jelölést kapott az MTV European Music Awards Legjobb Magyar Előadó díjra és elnyerte Az év klipjének járó Kettőnégy Gumizsiráf-díjat.

Tovább

The Fatal Feast - Új Municipal Waste videó

A Municipal Waste vicces fiúkból áll, akik a véres-beles borítók mellett videón is tudják ugyanezt. A crossover thrash banda új lemeze The Fatal Feast címmel jelenik meg áprilisban, de a címadó dalra már most készült egy művértől tocsogó, kitépett beles, gerincoszlopon gitározós videó, ahol még a dobverő is sípcsontból van :-)

 

Veil Of Maya a Dürer Kertben!

Az utóbbi évek során a nemzetközi független kiadók között az egyik legjobban csengő névvé vált a Sumerian Records, amely egyszerre tartja kézben és inspirálja a technikás és hangulatközpontú, kísérletezős metal jövőjét, valamint előremutató jelenét. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy egy olyan turnét hozhatunk el Budapestre, amelyben nemcsak visszatér az új nagylemezét bemutató Veil Of Maya, hanem magával hozza két kiadótársát, a februárban ismét nálunk járt francia Betraying The Martyrst és a kanadai Structurest, utóbbi mellé pedig a djent jegyében két, manapság igen népszerűvé vált zenekar, a Mediaskare-üdvöske Volumes és a svéd Vildhjarta társult.

Tovább

(Majdnem) eltemettük a metalt - Blaze Bayley, Ego Project @ Club 202, 2012. március 25.

Azon gondolkodtunk (nem egész úton hazafelé, hanem még otthon), azzal indítjuk zenés vasárnapunkat, hogy megtekintjük a (volt) Gödör Klubban a híres-neves CD-temetést. Ha valaki nem tudná, mi (volt) az, megnyugtatom: mi sem tudtuk, ezért is félve az ismeretlentől, otthon maradtunk. Legalább tudtam szerkesztgetni a hamarosan e lapban is olvasható Mihály Tamás (Omega) interjúmat. Az autentikus Club 202-be érkezvén CD-temetés helyett CD árusítást láthattunk. Az eladót úgy hívták: Blaze Bayley! Csak remélni tudjuk, hogy munkáját megfelelő szinten végezte, jól adott vissza mindenkinek, nem károsítva meg sem a vevőket, sem a kasszát. S ha már eladott, alá is írta az árút, majd egy közös fotót követően útjára engedte a kuncsaftot. A feleségem szerint mindez a jófejség kategóriájába tartozik. Talán Blaze szerint is, mivel vidám kurjongatásaival azt sugallta: nem érdekli, mit gondol róla az egyszeri firkász vagy bárki.

Tovább

101-es Klub bemutatja: Music For The Masses

A 101-es Klub szervezésében fellép a Rammschwein (Rammstein Tribute), és a Pornography (Cure Tribute) a Dürer Kert Nagytermében. A koncertek után az industrial és a synth-pop legjobb dj-i szórakoztatják a közönséget: AndOne, Gálcsabi, Zeergut, Fineas és HR. A Télikertben pedig Pilla, DJ Árpi és Cuvious adják a zenét a dark, new-wave és a dark-wave stílusában! Kezdés: 22h, Belépő: 500 forint.

Black Sheep Wall - Új The Sharon Tate videó

Tegnap a facebook oldalunkon már említettük, hogy új klippel jelentkezett a budapesti The Sharon Tate! A Cube EP-ről immáron a második dalra készül képanyag. A Black Sheep Wall-ra forgatott videó ráadásul igazi házi készítmény, hiszen a zenekar gitárosa, Bálint Bakos keze munkáját dicséri az anyag, amely koncertekből, próbatermi felvételekből és a zenekar mindennapjainak történéseiből lett összevágva. 

ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum