Hirdetési felület

Számomra nem volt kérdés, hogy az idei Kyuss koncerten is ott leszek. Van pár banda, akit az ember minden évben szívesen megnéz, még ha sok utazással és nyűggel is jár Budapest-országba eljutni. A Kyuss nekem ilyen. Annak persze kevésbé örültem, hogy a klasszikus négyesből a tavalyi három tag-hoz képest, most csak ketten jöttek el. Egy darab Nick Oliveri-vel lett kevesebb a banda, tehát Garcia és Brant Bjork képviselte azt a Kyuss-t amiért mindenki jött.

tovább »Periphery III.jpg

A marylandi Periphery július 3-án új albummal jelentkezik. A Periphery II: This Time It's Personal címet kapott lemez a Sumerian Records gondozásában jelenik meg, olyan vendégek közreműködésével, mint John Petrucci (Dream Theater), Guthrie Govan (The Aristocrats) és Wes Hauch (The Faceless). A zenekar idén februárban a Dream Theater vendégeként már járt nálunk, október 23-án pedig a Between The Buried And Me oldalán a Dürer kertben lehet megnézni őket.

Az albumra a következő dalok kerülnek: 01. Muramasa, 02. Have A Blast (feat. Guthrie Govan), 03. Facepalm Mute, 04. Ji, 05. Scarlet, 06. Luck As A Constant, 07. Ragnarok, 08. The Gods Must Be Crazy!, 09. Make Total Destroy, 10. Erised (feat. John Petrucci), 11. Epoch, 12. Froggin' Bullfish, 13. Mile Zero (feat. Wes Hauch). 14. MasamunePedig annyira jól indultak! Az első Sonata Arctica album után úgy hittem, hogy sokkal nagyobb ívet futnak majd be, mert az Ecliptica album ezt az utat mutatta. A soron következő korongok nem voltak annyira erősek, mint az első, de az új albumot első meghallgatása után simán kiszórtam a lejátszóból. Aztán persze újra nekifutottam és azért picit tisztult a kép, de az első benyomás érzésével végig küzdenem kellett. 

tovább »behemoth01.jpg

Nem kell már sokáig várakozni: most vasárnap gyűlik össze az extrém metalt kedvelő hazai közönség a budapesti Club 202-ben, hogy ott legyen a két legendás lengyel death metal zenekar, a Behemoth és a Vader koncertjén, mely a görög Septicflesh és két további csapat fellépésével együtt tesz majd ki egy tartalmas vasárnap estét június 3-án.

Visszatért tavaszi turnéjáról a Behemoth, mely áprilisban és május elején az Egyesült Államokban koncertezett a Watain, a The Devil's Blood és az In Solitude társaságában. A philadelphiai állomáson készült néhány kiváló minőségű felvétel is a bandáról, melyet itt tekinthetünk meg.

tovább »31
2012. máj
08:00

Nézzetek Hellyeah koncertet!

Szerző: sunthatneversets Címkék: hellyeah

Elmúlt hétvégén rendezték a Rocklahoma Fesztivált, melynek keretében a hamarosan Band Of Brothers címmel új albummal jelentkező Hellyeah is fellépett. A fellépést egy profi operatőri stáb is rögzítette, mi pedig semmiképpen sem hagyjuk ki a lehetőséget, hogy a koncertet bemutassuk nektek.Flyer AdAstra.jpgKét budapesti underground metal fogat, a stoner/thrash/groove Stonedirt és a modern prog/thrash Ad Astra sok közös szállal kötődnek egymáshoz. Ezer éve ismerik egymást, többször léptek már fel közösen, együtt szülinapoztak, feltúrták kétszer Székelyföldet, vendégeskedtek egymás koncertjein, felvételein, de a legfőképpen mindketten jó sokat váratták a nagyérdeműt, mire összerántották a második lemezüket, amely mindkét brigádnál végre 2012-ben napvilágra jött, így ezek után nem volt kérdés, hogy közösen tartanak lemezbemutató koncertet is. Minderre a Dürer kert kistermében kerül sor, június 8-án, pénteken, ahol a szokásosnál terjedelmesebb játékidő keretein belül fognak megdörrenni az Inherited Fever brutál, nyakrepesztő riffekkel, groove-okkal és torokkínzással telepumpált dalszörnyetegei és az Open Wide album súlyos, komplex de egyben fogós nótái, melyet mindkét zenekar megspékel majd nem kevés meglepetés feldolgozással, valamint az Ad Astra esetében várható a lemezen szereplő vendégek felbukkanása is.

A buli bemelegítését a kiskunfélegyházi Godgiven (ex-Free Fly Zone) végzi, a belépés pedig alapesetben 1000 ft, de ha valaki 2000 ft-ot is hajlandó a koncertre szánni, az egy zsírúj  Ad Astra vagy Stonedirt CD-t is haza vihet.Hungarian version (scroll down for the English version of the interview):
RS: Egy bő éven belül ez a második koncertetek Magyarországon. Hogyan emlékszel vissza a legutóbbi bulira?
BB: Ja, úgy emlékszem jó koncert volt. De tudod, ha olyan gyakran játszol mint mi, akkor néha összefolynak a napok. De sokszor jártam már nálatok, akár ezzel a zenekarral, akár a másik bandámmal [a szólóprojektjére gondol] és mindig öröm itt lenni.

RS: Tudnál pár szót mondani Nick kiválásáról?
BB: Nos a per miatt, amit Josh indított ellenünk és tudod Nick-nek meg van a saját személyes pereskedő ügye is. A kettő így együtt már sok volt neki. Nem akart egyszerre mindkettőnek a része lenni, se direkt, se indirekt módon. És így egy nap úgy gondolta, hogy ez így nem éri meg. Persze ez az én véleményem, erről Nick maga tudna többet mondani. 

tovább »gatheringdisclosure.jpg

Szeptember 12-én a jelenik meg a holland/norvég The Gathering 10. stúdióalbuma a Psychonaut Records gondozásában. Az album a Disclosure címet kapta és az itt látható borítóval jelenik meg.

Az albumon a következő dalok kaptak helyet: 01. Paper Waves, 02. Meltdown, 03. Gemini I, 04. Heroes For Ghosts, 05. Missing Seasons, 06. See For Miles, 07. Paralyzed, 08. Gemini II

Egy új dalt is tudunk már mutatni, ez pedig a Meltdown címet kapta.30
2012. máj
10:00

Ugly Kid Joe - Hallgasd meg az EP-t!

Szerző: sunthatneversets Címkék: ugly kid joe

UglyKidJoe2012.jpg

Az általános elképedésre újjáalakult Ugly Kid Joe új EP-vel örvendezteti meg a rajongókat. A 6 számos Stairway To Hell címet kapott anyag június 5-én jelenik meg digitális, míg 9-én fizikai formában. Ha valaki kíváncsi az MTV hőskorának egyik kedvelt zenekarának új anyagára, az csak indítsa el a játszót. Bónuszként a Devil's Paradise klipjét is idetettük.devinthreadcover.jpgJúnius 18-án érkezik a Devin Townsend zenekarának, vagy inkább nevezzük szólóprojektjének élő felvételes DVD-je By A Tread - Live In London címmel, ráadásul nagyon fullos verzióban, hiszen a csomag 4 koncert dvd-t, a teljes Addicted (2009), Ki (2009), Deconstruction (2011) és Ghost (2011) albumokat rejti egy ötödiken pedig a koncertek ráadásdalai kaptak helyet.

A koncertdvd-ből már egy előzetes klipünk is van.29
2012. máj
20:32

The Ghost Inside: új dalok!

Szerző: Benyo. Címkék: the ghost inside

 A már korábban megosztott Outlive után, két vadonatúj dalt leplezett le a június 19-én új nagylemezzel jelentkező The Ghost Inside legénysége. A Slipping Away az alábbi linken érhető el, míg az Engine 45 című tételt a tovább után lehet tesztelni.

tovább »Tipikusan az a helyzet állt elő ezen az amúgy is roppant szeszélyes időjárással terhelt vasárnapon, amikor az ember egyik szeme sír, a másik meg nevet. A sírásra a tragikusan alacsony nézőszám adott alapos okot (a miérteket most ne feszegessük), a nevetésre viszont az, hogy a Royal Hunt profikhoz méltó módon kezelte a helyzetet, és oldott hangulatban, teljes értékű műsorral búcsúztatta el húszéves fennállását ünneplő világturnét.

tovább »29
2012. máj
12:00

Nézzetek Shadows Fall koncertet!

Szerző: sunthatneversets Címkék: shadows fall

A Fear Factory vendégeként a nemrég új lemezzel jelentkező Shadows Fall (lemezkritika hamarosan) turnézik Amerika szerte. Sacramentoi koncertjüket, csakúgy mint a Fear Factory-ét rögzítette is egy stáb, így most ezt is megmutatjuk nektek.katdeadendcd.jpg

Augusztus 27-én a Peaceville gondozásában jelenik meg a svéd Katatonia új lemeze, amely a Dead Ends Kings címet kapta. Az albumon közreműködik a The Gathering énekese Silje Wergeland. A két hónapig tartó stúdiózást ismét David Castillo irányította.

Az albumra a következő dalok kerülnek: 01. The Parting, 02. Hypnone, 03. Undo You, 04. The Racing Heart, 05. Buildings, 06. Leech, 07. The One You Are Looking For Is Not Here (Silje Wergeland), 08. First Prayer, 09. Ambitions, 10. Lethean, 11. Dead Lettershegyalja_social_comics.jpg

Tegyél fel a nagyszínpadra! címmel május 24-én elindult a magyar és a nemzetközi fesztiváltörténelem első közösségi képregénye, amelyben a Borsodi Hegyalja Fesztivál, a Fehérvári Zenei Napok és a Szegedi Ifjúsági Napok közönsége együtt rajzolja Sanyi, a bagoly és Méjhem, a nyúl zenei karrierjének történetét. A fesztiválozók nem csak a sztorit alakíthatják, de akár igazi fesztivál-szuperhősként, rajongóként, guitar heroként vagy más szereplőként maguk is képregényhősökké válhatnak. A Tegyél fel a nagyszínpadra! social comics szereplőiként akár azok a hegyaljások, SZINesek, FEZENesek is lehetnek nagyszínpados fesztiválfellépők, akik zenélni nem tudnak, fesztiválozni viszont annál inkább, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már most a zsebükben van a május 31-ig akciós áron vásárolható bérletük kedvenc fesztiváljukra. 

tovább »28
2012. máj
19:49

Shinedown - Amarillys [2012]

Szerző: ThoMaS Címkék: shinedown

shinedownamyr.jpgA 2002-ben, Jacksonville-ben alakult bandának nemrég jelent meg negyedik, „Amarillys” című, vadonatúj nagylemeze, amelyre 4 évet kellett várnia a kiéhezett közönségnek.

A Shinedown már egy „befutott” zenekar, több mint 10 millió lemezt adtak el világszerte, amely siker többségében az előző, 2008-as „The Sound Of Madness” korongnak, és az azon szereplő „Devour” című dalnak köszönhető. Az említett szerzemény makacsul megragadt a Rock Chart #1 pozícióban, és persze a hallgatók fülében is – erre még rátett egy lapáttal a második single, a „Second Chance”, amely már Billboard lista 10. helyéig kúszott fel. A nagy siker után egy jó hosszú turné következett, ahol a világ minden pontján bemutatták a szóban forgó anyagot, és persze rengeteg új rajongót gyűjtöttek. Eltelt 4 év, és itt az új lemez: mit várhatunk az anyagtól, merre mozdultak el a fiúk, ha elmozdultak egyáltalán?

tovább »28
2012. máj
13:00

Nézzetek Trivium koncertet!

Szerző: sunthatneversets Címkék: trivium

Ígérjük, hogy a pünkösdi hosszúhétvégén már nem borzoljuk az idegeiteket, több nézzetek ilyen vagy olyan koncertet poszttal, de a sorba a floridai Trivium koncertjét még beillesztjük, akiknek május 25-én Nashville-ben adott koncertjét nézhetitek most meg teljes egészben. A lényeg 11 perc körül indul.28
2012. máj
10:00

Nézzetek Fear Factory koncertet!

Szerző: sunthatneversets Címkék: fear factory

Bizonyára sokan várják a los angelesi cyber metálos Fear Factory napokon belül megjelenő új lemezét. Nos most új dallal, vagy a komplett albummal nem tudunk szolgálni, de egy sacramentoi koncert felvételével igen, úgyhogy aki szeretne egy 70 perces Fear Factory koncertet megnézni, az most megteheti.28
2012. máj
08:00

Júniusi megjelenések

Szerző: sunthatneversets

 new-release-report.JPG

Jön a június, vele a Fesztivál szezon igazi kezdete, így aztán lassan beköszönt az uborkaszezon is a lemezmegjelenések területén. Azonban panaszra így sincs addig ok, amíg a Kreator, a Hellyeah, a Fear Factory, a Manowar, a Gojira vagy éppen a Nile jelentkezik új albummal. Kékkel szedve most is a tervezett recenziók, azon leszünk, hogy ezekről szülessen is tényleg valami. ha valamit kifelejtettünk, kommenteljetek.   

tovább »Tegnap nézhettetek Mastodon, Evanescence és Sepultura koncerteket a Lisszabonban rendezett Rock In Rio fesztiválról. Ma reggel ébresztőnek egy Limp Bizkit koncert kinek esne jól?