200.000 dollár óvadék fejében lehet szabad a Lamb Of God énekes

2012. június 30. - sunthatneversets

Lamb Of God cz1.jpg

Előre szólunk, hogy nem igazán vagyunk perfektek a cseh nyelvben, de úgy tűnik, ha korábban nem is, de hétfőn szabad lehet a Randy Blythe a Lamb Of God frontembere. A Prágában letartóztatott énekes ma délelőtt jelent meg a bíróság előtt, amely indoklásában kiemelte, hogy azért volt szükség az őrizetbevételre, mert fennáll a szökés és annak veszélye, hogy eltűnik Csehországból. A bíróság azonban óvadékot állapított meg 4 millió koronában (~200.000 dollár). Blythe állítólag hajlandó kifizetni az éves fizetését jelentő összeget.

Az óvadék letételére azonban lehet, hogy csak hétfőn kerül sor, mert a bankok hétfőig zárva vannak, ebben az esetben az énekes még két napig rács mögött marad. Ha valaki kíváncsi a teljes cikkre, itt elolvashatja.

Combichrist az A38 Hajón!

Flyer Combichrist_1.jpgA norvég/amerikai Combichrist már negyedik alkalommal teszi tiszteletét nálunk. A hosszú ideig a Rammstein állandó előzenekaraként is hatalmas tömegeket bemozdító, Andy LaPlegua vezette formáció elektronikus alapokra épülő indusztriális zenéje úgy tud metál lenni, hogy nincs is benne gitár.  

A helyszín ezúttal is az A38 Hajó, ugyanúgy mint 2010-ben. A dátum pedig: 2012. július 17. Előzenekar 2009 után újra az Aesthetic Perfection. Bővebb információ az esemény Facebook oldalán!

A Metallica basszere beugrott egy kis örömzenélésre volt együttesébe

0nova3_79.jpg

Bizonyára sokan tudják, hogy a Metallica basszusgitárosa Robert Trujillo hosszú ideig a Suicidal Tendencies-ben zenélt. Június 23-án úgy hozta a sors, hogy a Metallica által életre hívott Orion + More Fesztiválon volt csapata is fellépett, így hát beugrott egy kis örömzenélésre, azonban nem Suicidal Tendencies nótákat adtak elő, hanem az együttes mellett projectként működő - egyébiránt ultrazseniális - Infectious Grooves két dalát a Punk It Up-ot és a Violent & Funky-it hallhatta a közönség. Videó hajtás után! 

Tovább

Ma dönt a cseh bíróság a Lamb Of God énekesének előzetes letartóztatásáról

NovaRock20121.jpgA tegnapi nap kétségtelenül legnagyobb érdeklődést kiváltó híre volt az, hogy csütörtökön a prágai reptéren a cseh rendőrség letartóztatta Randy Blythe-et a Lamb Of God frontemeberét egy két évvel ezelőtt incidens miatt. Állítólag az énekes egy rajongót - aki valahogy feljutott a színpadra - visszalökött a tömegbe és az olyan szerencsétlenül esett, hogy 2 hét múlva a kórházban elhunyt.

Az üggyel kapcsolatban cseh rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást. Tegnap Jana Rosslerova a rendőrség szóvivője az AP hírügynökségnek elmondta, hogy szombaton dönt a bíróság arról, hogy a kihallgatás után előzetes letartóztatásba helyezi-e az énekest, aki ellen halált okozó testi sértés a vád.

A Lamb Of God többi tagja egyébként a cseh fővárosban várja a fejleményeket, míg a csapat menedzsmentje hétfőre ígért hivatalos sajtóközleményt az ügyben.

Élő legendák a ravatalon: Faith No More @ VOLT Fesztivál

FNMDSC_5287.jpg

Az évek múlásával teljesen elmúlt nálam a fesztiválok iránti lelkesedés és felváltotta a csendes elhatárolódás mindentől, ahol tömeg, állandó zaj és mérhetetlen mennyiségű por van. A világon kevés olyan előadó koptatja a deszkákat, akik kedvéért feladnám köbe vésett elveimet, de a tegnapi nap több okból is kivételt jelentett.
 
20 éve, a Népstadion szent gyepén állva élhettem át előszőr azt a csodát, amit a Faith No More számomra nyújt. Az első számtól, amit hallottam tőlük, elkötelezett rajongójukká tettek és ahányszor lehetőségem volt, mindig megnéztem őket, ami 6- vagy 7 alkalmat jelentett ez idáig és soem csalódtam bennük. A másik ok pedig az volt, hogy a napokban egy rövidke pamflet formájában tudatta a zenekar a nagyérdeművel, hogy ismét befejezik pályafutásuk ezen zenekarra vonatkozó ténykedését.

Tovább

Különleges Kiss Forever Band koncert Budapesten!

Flyer KissForever.jpgA nyári fesztiválszezon közepette a Kiss Forever Bandes fiúk úgy gondolják, hogy megemlékeznek az éppen 15 évvel ezelőtti Petőfi Csarnokban megtartott KISS koncertről. Bizton állítjuk, hogy ez a koncert egyszeri, és megismételhetetlen lesz! A fiúk a KISS 15 évvel ezelőtti PeCsa szabadtéri koncertjén elhangzott dalokat adják elő. A már megszokott látványelemeket bővítvén ezt az estét többek között „Gene” reptetésével, és a többiek magasba emelésével teszik felejthetetlenné a fiúk. Érdemes már kapunyitásra megérkezni, és a koncert után sem elrohanni, mert jó „KISS” programokkal várják a szervezők, és a zenekar tagjai a Petőfi Csarnok Music Gardenbe érkezőket. Lesz arcfestés, ahol bárki magára öltheti kedvenc KISS maszkját részben vagy egészben, dekor tetoválás, hennázás, testfestés, majd a koncert után a zenekart ábrázoló molinó előtti fotózás, és dedikálás a zenekar tagjaival. A különleges koncertről hang- és képfelvétel is készül majd.

Tovább

Giant Horizon: Koncert a Wall Of Sleep és a Stereochrist társaságában

GHband.jpg

Még tavaly jelent meg a soproni Giant Horizon első lemeze Astronaut címmel, melyet a csapat szülővárosában rögzített Hoffer Péter (Moby Dick, Rúzsa Magdi) stúdiójában. A lemez ERRŐL a linkről le is tölthető.

A csapat július 2-án 20.00 órától a Tilos Rádió Gorezone című műsorának vendége lesz, ahol a lemezről is hallhattok egy-két dalt. Augusztus 31-én pedig Budapesten a Vörös/Kék Yukban lép fel a csapat a Wall of Sleep-el és a Stereochrist-al, a 10 éves jubileumi bulijukon.

http://www.facebook.com/gianthorizon

Halált okozó testi sértés vádjával letartóztatták a Lamb Of God frontemberét

lambofgod20121.jpg

Tegnap a cseh rendőrség halált okozó testi sértés vádjával letartóztatta a  Lamb Of God frontemberét, Randy Blythe-et. Az eset miatt nyilvánvalóan a csapat prágai koncertje elmaradt, hiszen még a prágai reptéren megtörtént az őrizetbe vétel.

Egyelőre annyi biztos, hogy a Lamb Of God 2010-es május 24-ei, a prágai Abaton klubban játszott koncertjén történtek miatt alkalmazott ilyen szigorú intézkedést a cseh rendőrség. A koncerten ugyanis a színpadra felmászó rajongók közül egyet letepert az énekes egy másikat pedig visszalökött a közönség közé. A közönség közé visszalökött rajongó - mint később kiderült - olyan szerencsétlenül esett, hogy agyvérzés miatt kómába esett, majd a koncert után két héttel belehalt sérülésébe.

A rendőrség csak a Lamb Of God Csehországba történő visszatérésére várt. A helyi rendőrség szóvivője későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Hallgasd meg a Periphery új lemezét!

Periphery III.jpg

A marylandi Periphery jövő hét elején jelenteti meg új albumát. A Periphery II: This Time It's Personal címet kapott lemez Európában Century Media gondozásában jelenik meg, olyan vendégek közreműködésével, mint John Petrucci (Dream Theater), Guthrie Govan (The Aristocrats) és Wes Hauch (The Faceless). A lemezt pedig most teljes egészében meg is hallgathatjátok hajtás után. Egyébiránt a zenekar október 23-án pedig a Between The Buried And Me oldalán a Dürer kertben lehet megnézni őket.

Tovább

Gojira, Trivium, Children Of Bodom, Eluveitie és Behemoth koncertek a Graspop-ról!

Graspop2012.jpg

A múlt hétvégén rendezték belgiumi Dessel-ben a Graspop Metal Meeting elnevezésű Fesztivált, ahol számos kiváló banda lépett fel. Az internetnek köszönhetően most a Gojira, a Trivium, a  Children Of Bodom, az Eluveitie és a Behemoth koncertjét is teljes egészében nézhetitek meg.

Tovább

Six Feet Cannibal Corpse?: Six Feet Under - Undead (2012)

sixfeetundead.jpgA Six Feet Under sztorija dióhéjban: még 1993-ben indult úgynevezett death metál szupergruppként Allen West Obituary bárdista és Chris Barnes Cannibal Corpse énekes édes gyermekeként. A remekül sikerült Haunted debüt album után, amin jó fajta és jó megszólalású kimért középtempós vagy annál lassabb halál fémet nyomtak, sorra következtek a további lemezek.

A 90-s évek végére ők lettek a” stoner death metal” zenekar, ráadásul még a kitüntető „AC/DC” jelzőt is megkapták, ugyanis mindig ugyanazt és mindig ugyanúgy csináltak. Nem nagyon volt változás egy egy lemezen, tehát nem nagyon tértek el a stílusuktól, de ez nem is baj. Csupán annyiban, hogy nyersebbre, koszosabbra,”zsizsikesebbre” vették a hangzást a „stoner” jegyében.

Tovább

A Soungarden énekese egy rajongójával zenélt közösen

cornellsolo.jpg

A Soundgarden énekese Chris Cornell éppen éppen szólóban turnézik Európa szerte. Június 20-án az angliai Newcastle-ben lépett fel, ahol a színpadra egy gitározni is tudó rajongót hívott fel, hogy az Outshined című Soundgarden klasszikust közösen adják elő. Nos a szerencsés Ben Dawson lett, aki utóbb élete legnagyobb pillanatának nevezte a történteket, amit meg is tudunk mutatni.

HEGYALJA 2012: TEGYÉL FEL A NAGYSZÍNPADRA!

Hegy 2012 LOGO White.jpgElindult a Borsodi Hegyalja Fesztivál, a Fehérvári Zenei Napok és a Szegedi Ifjúsági Napok közös versenye 3 nagyszínpados fellépésért.

Elő a hangszereket, elő a garázsból! Elérkezett az idő, amikor minden zenekar ugyanolyan eséllyel indul a nagyszínpados fesztiválfellépésért. Irány a Hegyalja, a FEZEN és a SZIN nagyszínpad és a több tízezres közönség. A „Tegyél fel a nagyszínpadra!” versenyben a Hegyaljások, a FEZENesek és a SZINesek döntenek. A majdnem híres, de a legjobb bulikat toló haverzenekaroknak és azoknak a csapatoknak, akiket már játszik a rádió, de a nagyszínpadra még nem jutottak fel, egyaránt ott a helyük a Borsodi Hegyalja Fesztivál, a FEZEN és a SZIN közös versenyében, amelynek első, második és harmadik helyezettjének jutalma egyaránt egy-egy nagysznínpados fellépés. Azon a színpadon, amelyen többek közt Everlast, a Machine Head, a Kosheen, a Parov Stelar Band, az Irie Maffia és a Csík Zenekar is játszik. Zenéket elő, a „Tegyél fel a nagyszínpadra!” verseny elrajtolt!

Tovább

Koncert DVD-vel jelentkezik a Korn

KOrnpalladiumg.jpgThe Path Of Totality Tour - Live At The Hollywood Palladium címmel szeptember 4-én jelenik meg a Korn új koncert dvd-je, melyet tavaly december 6-án rögzítettek Los Angeles-ben. A DVD-n nem csak egy koncertfelvétel lesz látható, hanem extraként interjúk is Jonathan Davis-szel James "Munky" Shaffer-rel, Fieldy-vel, Ray Luzier-el és Zachary Baird-del, valamint szerepel a csomagban a koncert hanganyaga cd-n.

Aki kíváncsi rá, ajtás után megtalálja a koncert setlist-jét.

Tovább

Rosetta, King Destroy és Torn From Earth a Dürerben!

Flyer Rosetta.jpgJúlius 11-én szerdán, négy éven belül harmadjára tér vissza hozzánk a tengerentúli experimentális metál színtér talán legszerethetőbb és leghitelesebb zenekara a Rosetta !! A 2009-es Düreres és a tavalyi Tündérgyáras, csak szuperlatívuszokkal leírható koncert után ezúttal visszatérnek hazai bemutatkozásuk színhelyére, a Dürer-kert kistermébe, ahol egy viszonylag új formáció, a new yorki Kings Destroy és a hazai szcéna képviseletében a pesti Torn From Earth legénységével karöltve lépnek majd fel.

A philadelphiai négyes, a Rosetta tagsága ugyan az összes létező fórumon és módon tiltakozik az ellen, hogy a zenekart a valóban meglehetősen megfoghatatlan post-metál kategóriába sorolják, zenéjük leírására azonban mégis talán ez a legmegfelelőbb jelző. Annyiban megtévesztő maximum, hogy aki a kategorizálás alapján egy, a közönségtől hűvös távolságot tartó, „művészmetál” koncertet vár tőlük (és persze előzőleg még nem találkozott a csapat élő fellépéseivel), azt nagy meglepetés éri majd ezen koncerten. Ugyanis a talán leginkább a legelső Isis EP és nagylemez zeneiségével rokonítható zenekar élén egy valódi, a közönséggel folyamatos kontaktust és interakciót fenntartó, erőteljes punk ill. hardcore attitűddel megáldott frontember áll, aki a műfajtól meglehetősen távol álló módon szántja fel a színpadot és alkalmanként gondolkodás nélkül mászik bele a közönség szerencsés első pár sorába. A zenekar a legkreatívabb módon ötvözi a különböző post-kategoriákba sorolható experimentális metálműfajok zenei sokrétűségét és összetett gondolatvilágát a hardcore intenzitásával és emberközpontúságával. A színpadról folyamatosan áradó energia és katartikus élmény- így lehet röviden jellemezni egy Rosetta koncertet, talán nem a véletlen műve, hogy eddigi két pesti, közel teltházas koncertjük számos év végi összesítésben az év tíz legjobb koncertje között végzett. Láthatóan nagyon szeretnek hozzánk járni, az itthoni közönség is szereti és érti őket, kis túlzással nem is lehet kérdés, hogy a soron következő turnénak legyen-e pesti állomása…

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum