RockStation

TOP 10 metál videó 2011-ből

2012. január 08. - sunthatneversets

Persze most mondhatjátok, hogy lehetetlen, amolyan örök igazságként a 2011-es, vagy bármelyik másik évből 10 videót összeszedni és kinevezni őket a legjobbaknak. Ráadásul akkor, amikor a lemezeladások terén döglődik a piac és klipből is kevesebb készül. Igén ám, de ma már sokkal inkább reklám egy adott bandának egy jó klip, így azért tavaly is születtek jócskán kiváló videók. Mivel keményebb zenekről van szó, kritikaként nem fogadjuk el egy-egy előadóról, hogy ez nem metál :-) Szóval ehhez tartsátok magatokat!   

10. FIVE FINGER DEATH PUNCH - Under And Over It

Álljon itt mindjárt kezdésnek egy magyar kötődésű csapat. A Zoltán Báthory vezette Five Finger Death Punch szépen lassan a milliomosok ligájába evezett.  Szőke csajos, segges-csöcsös, sport-verdás videóból pedig minden listába kell egy. Hát tessék!

Tovább

Jön az új Demon Hunter

Bár a seattle-i csapat nemrég megvált gitárosától mégis finisben van az új lemez, amely nagy valószínűséggel április folyamán jelenik meg a Solid State gondozásában. Az album producere Aaron Sprinkle volt, míg a keverésért egy metál körökben ismert arc Jason Suecof felelt. Eközben a banda új gitárost is talált egy régi barát Jeremiah Scott személyében aki a The Showdown-ból is ismerős lehet sokaknak.

Az Adrenaline Mob márciusban hozza ki első nagylemezét

A Mike Portnoy nevével fémjelzett Adrenaline Mob március 13-án hozza ki első nagylemezét egy újonnan - az EMI égisze alatt - alakult kiadó, az Elm City Music kiadásában. Az Omertá címet kapott anyag producere maga a banda volt, míg a keverést Jay Ruston végezte, aki legutóbb az Anthrax Worship Music-ján is dolgozott.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Undaunted
02. Psychosane
03. Indifferent
04. All on the Line
05. Hit the Wall
06. Feelin' Me
07. Come Undone (feat. Lzzy Hale/Halestorm)
08. Believe Me
09. Down to the Floor
10. Angel Sky
11. Freight Train

A Different Kind Of Truth címmel érkezik az új Van Halen

Egy jól értesült svájci multimedia shop a CeDe megszellőztette, hogy a február 7-én érkező új Van Halen album az A Different Kind Of Truth címet kapja. Nos, hogy ez igaz, azt addig csak találgatni lehetett, amíg a csapat énekese David Lee Roth megerősítette, hogy az új Van Halen album valóban ezen a címen kerül a boltok polcaira.

A Metallica Fekete Albuma a SoundScan éra legsikeresebb lemeze

A Nielsen SoundScan 19 éves fennállása alatt a Metallica a negyedik legtöbb albumot adta el - szám szerint több, mint 53 milliót - az Amerikai Egyesült Államokban. 2011. végéig a legtöbb eladott album Garth Brooks nevéhez fűződik 68,5 millió eladott lemezzel.

Ezt az elektronikus alapon működő, az értékesítéseket nyomon követő rendszert 1991-ben hozták létre, azóta épül a heti eladási számokra a Billboard listája. Érdekesség azonban, hogy az eladott albumok tekintetében így is a Metallica vezet, hiszen a kultikussá vált Black Album-ból majdnem 16 milliót adtak el az elmúlt közel két évtizedben. 

Top 10 eladott album (1991 - 2012. január 01.):

01. METALLICA - "Metallica (15,735,000)
02. SHANIA TWAIN - "Come On Over (15,513,000)
03. ALANIS MORISSETTE - "Jagged Little Pill (14,714,000)
04. BACKSTREET BOYS - "Millennium (12,168,000)
05. BEATLES - "1"(11,985,000)
06. Soundtrack - "Bodyguard (11,829,000)
07. SANTANA - "Supernatural (11,772,000)
08. CREED - "Human Clay (11,574,000)
09. N' SYNC - "No Strings Attached (11,122,000)
10. CELINE DION - "Falling Into You (10,790,000)

Top 10 legtöbb albumot eladott művész (1991 - 2012. január 01.)

01. GARTH BROOKS (68,561,000)
02. THE BEATLES (63,299,000)
03. MARIAH CAREY (53,612,000)
04. METALLICA (53,170,000)
05. CELINE DION (51,492,000)
06. GEORGE STRAIT (43,310,000)
07. EMINEM (41,166,000)
08. TIM MCGRAW (40,169,000)
09. ALAN JACKSON (38,860,000)
10. PINK FLOYD (37,228,000)  

VILÁGVÉGE -ELEJE Metal Fesztivál a Petőfi Csarnokban

Sokak szerint beteljesedik a maja naptár jövendölése, 2012 végén eljön a világvége, ennyi volt, vége az emberiség történelmének. Ha ez így van, akkor már januárban készülnünk kell az elmúlásra, ezért megrendezik a VILÁGVÉGE -ELEJE Metal Fesztivált a Petőfi Csarnokban, január 21-én (szombat).

Fellépnek: OMEN, AKELA, EGO Project, LongRoad, Dreyelands

Tovább

Utószilveszter-core: Harm's Way, Dead End Path, Brutality Will Prevail, The Last Charge @ Dürer Kert 2012.01.01.

Kezdhetném azzal ezt a néhány sort, hogy igazán pörgősen indult az Újév, hiszen alig ocsúdtunk fel a szilveszteri pörgés utáni kábulatból – már akinek volt része benne –, máris jött ez a négy fellépős hardcore őrület. A valóság azonban az, hogy épp olyan szétesett és fáradt volt a buli (szándékosan nem „másnapos”-t írtam, straight edge arcok esetében nemigen állná meg a helyét...), mint bárki egy húzósabb év végi mulatozás után.

Tovább

SCHC robbanás – Új Social Free Face és Liberal Youth lemezek születtek

Több mint húsz évvel ezelőtt pár középiskolás srác ugyanazt tette, amit sokan előttük, és utánuk...zenekart alakítottak. Ez volt a magja annak a különleges zenei jelenségnek, amit ma Savaria Colonia Hardcore néven ismerünk országszerte.

Ezek a srácok, nem olyan zenét játszanak, amit zenei lapok, tévék vagy akár a nagyobb internetes zenei fórumok előszeretettel támogatnának. Nincs is szükségük a mainstream média támogatására, soha nem akartak "befutni", csak játszották, ami jött belőlük, akár ezer embernek is, és ha úgy hozta a sors annak a tíznek.

Tovább

Megvált Howard Jones énekestől a Killswitch Engage

A Killswitch Engage csapata ma közleményben jelentette be, hogy 9 év után megválik énekesétől Howard Jones-tól. A felek nem részletezik a szakítás okait és nem is hozzák nyilvánosságra azokat. A csapat köszöni Howard Jones-nak a bandába fektetett munkáját és a következőkben teljes egészében az új énekes megtalálására koncentrálnak

Amaryllis címmel érkezik a Shinedown új lemeze

Az Atlantic kiadó gondozásában 4 év után új lemezzel jelentkezik a Shinedown. Az új album március 27-én kerül a boltok polcaira és az Amaryllis címet viseli majd. A zenekar előző lemeze a The Sound Of Madness, több, mint 1.200.000 példányban kelt el. Az új albumhoz kedvcsináló is van már, alább a Bully című új dal szöveges videója.

Réti Zsolt fotós kollégánk 2011-es TOP 10 koncertképe a Hammerworld oldalán

Még a múlt év legvégén a Hammerworld Magazin megkérte Réti Zsolt kollégánkat, hogy ha tudja mutassa be a 2011-es évet 10 képben. Nem volt könnyű feladat, de Zsolt megpróbálta.

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy ha csak pár perc erejéig is, de bepillantást tudok nyújtani az ebben az évben lezajlott koncertekbe. Koncertfotósként a Rockstation-nel rengeteg zenei eseményen vagyunk jelen és minden koncertnek megvan a maga varázsa, mindegyiknek van olyan pillanata, amikor a fotós és közönség is elismerően bólogat. 

Nehéz fába vágtam a fejszémet amikor szeretném nektek megmutatni az évet 10 képben. De ha Lizzy Borden még most is nyalogatja a fejszét, akkor gondoltam én is kézbe fogom. A koncertfotózás nagyon összetett és nehéz feladat. Nem untatok senkit ennek rejtelmeinek elbeszélésével, de van egy fontos tényező. Azaz ti, a közönség, a néző és azok az arcok, fazonok, egyéniségek, akik a színpadok előtt élnek. Ugyanolyan részei ők a koncerteknek. mint a dob, vagy a gitár. Ha ismered ezeket az embereket, netán szóba állnak veled, vagy uram bocsá barátságosan viszonyulnak a hülyeségeidhez, akkor szerencsés és boldog lehetsz. Ezt az összeállítást pont ezért egy rockernek ajánlom. Iminek, akivel mindig és mindenhol találkozol majd, ha jól figyelsz. Aki már idős, de bőrben van, zenekaros pólóban, jár a lába és headbangel. Na és sokat látott, tapasztalt. Ilyen szeretnék lenni én is és szeretném a nagy össznépi masszában azt látni, hogy tele vagytok leendő Imrékkel. Legyen ennek az összeállításnak ő az emblémája…na gyerünk.

 

1. RAMMSTEIN - Budapest, Sportaréna, 2011. november 10.


"Kezdődjék a show. Ha látvány akkor Rammstein. Nagy a kihívás. A turné elején vagyunk még, nincs képekkel elárasztva a világ. Rajtad a világ szeme… azaz. A fotózáshoz kell a felkészülés. Képek, videók, setlist. Mi, mikor, melyik számban, hogyan. Szerencsém van, jön a segítség. Levi fanatikus, kint van Zágrábban két nappal korábban. Annyira lelkes, hogy 3 fotózható számon kívül leírja a fél koncertet. Eljön a nap a koncert napja. Eligazítás és egy kósza mondat. Számokat cseréltek fel az elején. Ki tudja mit dob a gép és lehet, hogy elúszott a felkészülés. Jön is a második szám az íjjal. Mint Levi írta pörgés lesz és tűzeső. Lefordítom. Fény özön és mozgás. Gyors kapcsolgatás és a kép megfogása… Spontán nem ment volna."

Tovább

Az Iron Maiden gitárosának új proktje

Tegnap este 10-re az Iron Maiden weboldala egy nagyon érdekes hír bejelentését ígérte. Volt is forgalom rendesen, alig jött be az oldal, hogy aztán világgá kürtölje a hírt, hogy "csak" a zenekar gitárosa Adrian Smith és a volt Sikth frontember Mikee Goodman hozott össze egy új projektet Primal Rock Rebellion név alatt. A banda tagja még Abi Fry (Bat For Lashes) és Sikth dobosa Dan 'Lord' Foord. A projektnek már dala is van, íme!

I See Lights by PrimalRockRebellion

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum