RockStation

A tökéletes páros: Mastodon, Red Fang @ Frankfurt, Batschkapp, 2012.01.29.

2012. március 11. - Ernő Hellacopter

Régóta érett már ez a randevú. Nem egyszer, nem kétszer, karnyújtásnyi közelségbe került, hogy élőben is láthassam azt a zenekart, ami hazai underground körökben gödöllői fellépése óta is a gyakran emlegetett "én már akkor láttam" státuszát vívta ki magának. Akkor lemaradtam, és még eltelt 9 év az életemből nélkülük. Hallottam felőlük sok rosszat, de még több jót. Lemezről lemezre konstatáltam, hogy egyre közérthetőbb, egyre befogadhatóbb (a populáristól azért még messze van...vagy nem) a zenéjük. A Blood Mountain lemez volt az utolsó, amit feltétel nélkül tudtam szeretni, de még a The Hunter lemez is messze jobb, mint azt egy egyszeri zenekar valaha is képes lenne elkészíteni. Talán nem szánom rá magam a nagy útra, talán megvonom a vállam, mikor láttam, hogy a Mastodon milyen jellegű klub turnét nyom Európában, de ott volt az a bizonyos Red Fang, amit ki tudja honnan ismertem meg 2 évvel ezelőtt. Sokan biztos ismerik a klipjeiket, szerintem messze a legkreatívabb lángelmék ebben a műfajban, de ezen felül bizony remek lemezeket is írnak. Mind a bemutatkozó EP-jük, mind első, self titled nagylemezük kiváló, és ebbe a sorba illeszkedik tökéletesen legutóbbi nagylemezük a Murder the Mountain is.

Tovább

Májusbnan jön a Garbage ötödik lemeze

Május 14-én jelenik meg Angliában a Garbage ötödik stúdiólemeze, a Not Your Kind Of People. Az új lemez két változatban kerül a boltokba, a deluxe kiadásra plusz négy szám került fel: The One, What Girls Are Made Of, Bright Tonight, Show Me.

Az album első kislemezének a Blood For Poppies című dalt választották, ami március 19-én fog debütálni egy új videó kíséretében. Van egy videónk is melyben a tagok elmondják az albumon szereplő dalok címeit, amit tovább után a biztonság kedvéért, mi is megteszünk. 

Tovább

Josh Homme és Scott Reeder perli a Kyuss Lives!-t

 

A Kyuss egykori gitárosa Josh Homme és basszusgitárosa Scott Reeder egy szövetségi bíróságon pert indított John Garcia és Brant Bjork ellen védjegybitorlás és a fogyasztók (rajongók) megtévesztése miatt, melynek az az oka, hogy szerintük az alperesek jogtalanul használják a Kyuss Lives! nevet.

Homme és Reeder azt sérelmezi, hogy Garcia és Björk, valamint a zenekar menedzsmentje még tavaly egy bíróságon le akarta védetni a Kyuss nevet. Ezt követően a felek januárban leültek átbeszélni a dolgokat és Homme-ék szerint ők megoldási javaslatokat tettek, hogy segítsenek Garcianak és Björknek, de azok elutasították ezeket.

Homme és Reeder a Nasty Little Man nevű PR cégen keresztül ma jelentette meg hivatalos nyilatkozatát, melyben többek között ezt közlik: "Ez az, amit mindenképpen el akartunk kerülni. Ez egy szomorú nap nekünk és Johnnak is, de legfőképpen a rajongóknak. Micsoda szükségtelen kellemetlenség!"

Az a kurva pénz ... Ezt meg mi tesszük hozzá. Ettől függetlenül május 29-én Kyuss Lives! koncert a Barba Negra Music Club-ban.

Leander - Új dal

 

Egy vadiúj nótát - melyet korábban a koncerten már játszott a csapat - tett elérhetővé a március végén SzívIdomár címmel lemezzel jelentkező Leander. A Nyolcadik Főbűn címet viselő dalt az intróval együtt itt is meghallgathatod. A dal már az albumos verzió, melyet Jens Bogren kevert és Molnár Bálint az Insane volt énekese vendégeskedik benne.

Az albumon a következő dalok lesznek egyébként hallhatóak:

Tovább

Royal Hunt koncert: Dallamos hard rock májusban

Május 27-én a Petőfi Csarnokban köszönhetjük a nemrég új lemezt kiadó dán Royal Hunt zenekart. A fennállása során több mint egymillió lemezt eladó együttes 13 év után ismét egyesítette erőit az egykori énekessel, DC Cooperrel, visszatérve ezzel a zenekar két évtizeddel ezelőtti klasszikus hangzásvilágához. Bombasztikus billentyű futamok, epikus rockzene hatalmas dallamokkal!

Tovább

Nightwish-fanok, figyelem!:– Xandria - Neverworld’s End (2012)

Kezdem a végén: erre a munkára nem kívánok ötöst adni. Azért nem, mert „utánozás, majomszokás”. Ahogy már az oviban is megmondtuk. A német szimfónikus-metal-üdvöske, a Xandria esetében különösen érthetetlen ez a viselkedés, mivel kezdetben sokkal-sokkal bátrabban kísérleteztek mindenféle kütyüvel és világzenei megszólalással. Általában ez fordított sorrendben történik, de csak most döntöttek úgy, hogy saját (vas)út építés helyett beállnak a Nightwish-expressz mögé a sínre. Az ilyen vállalkozás általában nem jár sikerrel, hiszen az elől haladó diktálja a tempót, és veszi fel az utasokat az emiatt nevetségessé váló többiek elől.

Tovább

A U2 és a Bon Jovi is a lejobban kereső előadók között

 

A Billboard magazin hatodik alkalommal állította össze a legjobban kereső előadók 40-es listáját. A Top 40 Music Money Makers 2012 lista első helyén Taylor Swift végzett szerény 36 millió dollárral, az ezüstérmes U2 32 millió, míg a bronzérmes Kenny Chesney 30 millió dolláros bevétellel. Lady Gaga csupán 4., míg az idén szinte minden fontos díjat besöprő Adele a 10 helyre került

A lista az előadók különböző bevételi forrásainak összesítéséből született, beleértve a koncert-turnék, az album eladások, a kiadói jogdíjak és egy sor digitális szolgáltatás bevételeit. A számítások a művészek nettó kereseteit takarják, de nem számították bele adatok híján a szponzori bevételeket és a merchandise értékesítésék után befolyt összegeket. .

Oldalunk jellegéből adódóan álljanak itt a legjobban kereső rockzenei előadók:

07. BON JOVI - $19,813,232
12. JOURNEY - $12,313,822
31. FOO FIGHTERS - $6,013,257
32. RUSH - $5,819,304
38. MÖTLEY CRÜE - $5,376,272
40. LINKIN PARK - $5,190,655

A teljes lista ITT.

Dying Wish - Hírek

A zenekartól kaptunk híreket:

Március első hétvégéjén, 7 év után, újra stúdiózott a Dying Wish! Igaz egyetlen egy új dalt rögzítettünk, de annál nagyobb lelkesedéssel vágtunk neki a feladatnak! A felvétel otthonos körülmények között, haverokkal körül véve, Karcagon zajlott, Mulicz Zoli barátunk (Vale Of Tears) közreműködésével!

Ezen a hétvégén a zenei alapokat rögzítettük, az ének sávok felvételeire egy későbbi időpontban kerül sor! A stúdiózásról készült fotókat, videókat a Facebook oldalunkon csekkolhatjátok és persze még mindig lehet lájkolni, megosztani az oldalt! Ezzel egyidejűleg elindult a DW Tv projektünk, itt saját készítésű filmecskéken keresztül nyerhettek bepillantást a zenekar életébe! Ez a kezdeményezés nagyjából pótolja/felváltja az évek óta emlegetett és hiányolt Dying fanzine-t! Az első két szösszenet az új dal felvételeibe enged bepillantást!
 

Vekeri Fesztivál: Jön az Amorphis és az Eluveitie is

Bár a finn és a magyar rokon nép, lassan a rokonok sem járnak annyit haza, mint a finn Amorphis, akik idén nyáron újra visszatérnek Magyarországra, mégpedig a Hajdú-Bihar megyei Vekeri Fesztiválra, ahol rajtuk kívül fellép még a honfitárs Norther, valamint a svájci Eluveitie is, hogy a húzóneveket említsük.

Június 21-23. között rendezik meg a Vekeri-tó környékén a Fesztivált, a helyszín a nemrégiben felújított Vekeri-tavi Ifjúsági Tábor és Kemping, ahol három napon át, három színpadon és rendezvénysátrakban lépnek fel a magyar és nemzetközi előadók.

Tovább

A szakma hangja és a fiúk: Amberian Dawn - Circus Black (2012)

Újra az a tanulság, hogy nem szabad prekoncepcióval nekiállni egy albumnak. A két Nightwish-epigon február végi versenyét már gondolatban megnyerettem a Xandriaval, anélkül hogy a versenytárs Amberian Dawn vadi új albumát meghallgattam volna. Mentségemre szolgálhat, hogy idáig igencsak egyenlőtlen küzdelemről volt szó. Bár túl mélyen nem ástam be magam a cikkünk tárgyát képező finn szimfonikus metal társulat munkásságába, valahogy a következő kép (és hang) élt bennem róluk: adott a világ legcsodálatosabb hangú énekesnője, aki köré felépítenek valami darkos produkciót. Most azonban, ha ezt a hangot gondolatban lekeverjük, akkor is észveszejtő dolgot kapunk végeredményül. A Circus Black nem tudom, jobb-e, mint Xandriaék szintén most kiadott Neverworld’s Endje. De nem rosszabb, ebben biztos vagyok. Sőt! Változatosabb, érdekesebb.

Tovább

Fellép-e a Guns 'N Roses a Rock And Roll Hall Of Fame-en?

 

Bár az utóbbi hetekben sok ember fantáziáját tárta szélesre, hogy az április 14-én Cleveland-ban tartandó Rock And Roll Hall Of Fame beiktatási gálán, a rock halhatatlanjai közé kerülő Guns 'N Roses eredeti felállásában összeáll, Paul Shaffer az esemény zenei rendezője és producere ezt kategorikusan cáfolta egy Twitter üzenetben.

Shaffer egy Twitter üzenetben a Future Rock Legends website azon - okosan bújtatott -  kérdésére, hogy szerinte a sok jelölt miatt, milyen hosszú ideig tarthat a gála ennyit válaszolt: A Guns 'N Roses nem lép fel, így nem lesz olyan hosszú, mint ahogy azt gondoljátok.

   

Ezt követően jött a csavar a történetbe, miszerint Shaffer twitter fiókját egyik munkatársa kezeli és míg Shaffer a Paul Shaffer's Day In Rock című műsort vezette éppen, munkatársa gondolta, hogy válaszol a neki feltett kérdésre. A hivatalos közleményben elnézést kérnek a véletlen twitter üzenetért, hiszen senki sem tudja még pontosan, mi fog történni a beiktatási ünnepségen.

Mi sejtjük: A Guns 'N Roses valóban nem lép fel a beiktatási ceremónián, de addig amíg ezt hivatalosan be nem jelentik, addig is nagy az érdeklődés az esemény iránt. Egy biztos, most nem lennénk Shaffer twittelő munkatársa helyében :-)

Fél év után újra beveszi a Club202 színpadát a Black-Out!

A tavasz első és egyetlen hangos zúzdája a zenekartól, ahol két új dalt mutatnak be a készülő EP-ről!

Csányi Szabi a következőket mondta minderről: „Újra elkezdtük a közös munkát, több zenei alapot írtam már, amiket a próbateremben csiszolgatunk, illetve Kowa írja rá a szövegeket. Terveink szerint ősz/tél környékén összeáll egy komplett EP, amit a közönség már tudjuk, hogy nagyon vár. Év vége felé egy 20 éves meglepetés koncerttel készülünk, amilyenre még nem volt példa a zenekar története során, azt követően pedig egy turnéval ünnepeljük majd a XX-et!"

"Most viszont egy hatalmas, pörgős, zúzós setlisttel készülünk március 17-ére, ahol 1-2 dalra beszáll Vilkó barátunk is (Hollywood Rose). Régen álltunk négyen közösen a színpadon, és igazán ki vagyunk éhezve egy fergeteges Black-Out estére!”

A márciusi koncerten vendég zenekara a pécsi Backseat Burnin’ lesz.

All Or Nothing címmel jön a Pennywise új lemeze Téglás Zolival

Április 30-án jelenik meg  a Pennywise új lemeze All Or Nothing címmel, ami az első lesz Téglás Zoli énekessel. A zenekar, ahogy ők mondják amolyan vissza a gyökerekhez albumot írt. A kaliforniai punkzenekarból egyébként még 2009-ben lépett ki az alapító Jim Lindberg énekes.

Az albumra a következő dalok kerülnek: 01. All Or Nothing (2:29), 02. Waste Another Day (2:22), 03. Revolution (3:25), 04. Stand Strong (3:10), 05. Let Us Hear Your Voice (3:43), 06. Seeing Red (2:54), 07. Songs Of Sorrow (3:35), 08. X Generation (3:15), 09. We Have It All (2:59), 10. Tomorrow (3:17), 11. All Along (3:09), 12. United (2:49)

Hallgasd meg az új Torn From Earth EP-t

Az alábbi hírcsokrot kaptuk a sludge, doom, post-metál vonalon erős Torn From Earthtől:

"A közelmúltban sok változáson átment Torn From Earth elkészült új kislemezével, melyet itt tudtok meghallgatni 

Hálás köszönet a Corrodal zenekarnak és természetesen Salgótarján városának. Jelenleg folyik a kiadókeresés, mindenképpen szeretnénk, ha megjelenne az anyag CD és VINYL formátumban. Körvonalazódnak az új dalok, még idén meglátogatunk egy stúdiót, hogy rögzítsük a következő EP-t. Hamarosan jelentkezünk a egy kis Youtube videóval, addig is klikkeljetek a facebook oldalunkra: www.facebook.com/tornfromearth

TFE"

Road Sick - Új Cancer Bats videó

Bár a kanadai Cancer Bats új lemeze csak áprilisban jelenik meg Dead Set On Living címmel, a banda már a második videót készítette el. Az Old Blood című dal után alább megnézhetitek a Road Sick című tételre készített videót. Ja, és nem elfelejteni, hogy a csapat április 25-én a Terror társaságában tiszteletét teszi a Dürer Kertben.

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum