RockStation

Így dobol David Kinkade a Soulfly dobosa

2012. április 08. - sunthatneversets

A korábban a Borknagar és a Malevolent Creation soraiban is megfordult jelenleg a Soulfly-t erősítő David Kinkade-ről tudjuk, hogy jó dobos. Most egy dobkamerás felvételen megmutatjuk, hogy a Sepultura Roots Bloody Roots című klasszikusát hogyan tudja.

A modern thrash oltárán: Farcry – Slaves Of Chaos

A szegedi Farcry zenekar 2003-ban alakult. A thrash metal alapokból építkező, de azt sok más elemmel is vegyítő banda nagy hangsúlyt fektet a komplexitásra és az érdekes ritmikai-technikai megoldásokra, de dallamosabb, progresszívebb témákat is felhasználnak, sőt megbújik itt egy kis death metál is, nem ritkán black-es tekerésekkel.

A banda mai felállását már 2008-ban elnyerte, tehát stabil alapokról építkeznek. Bemutatkozó lemezüket postai úton kaptuk meg, korrekt, nyomtatott, színes biográfiával. A Slaves Of Chaos felvételeire Olaszországban a Math Lab stúdióban került sor, míg a keverést már itthon végezte a Denevér Stúdióban Cserfalvi Töfi Zoltán. A lemez 2012 márciusában látott napvilágot a szerb Grom/Tmina Records gondozásában.

Tovább

D.R.I. - A crossover thrash királyai Budapesten

Ha van műfaj, amin képtelen fogni az idő vasfoga, az bizonyosan a crossover thrash, ugyanis a nyolcvanas évek közepén kivirágzott, a thrash metal és a hardcore között utat nyitó hangzás a mai napig ugyanolyan agresszióval és szókimondással boldogítja a mindenkori társadalom kritikusait, mint virágkorában. Ennek egyik legnagyobb titka az, hogy a műfaj nagy öregjei is fáradhatatlanok: ezért örömteli a tény, hogy júliusban az A38 fedélzetén láthatjuk majd játszani a D.R.I. legénységét.

Tovább

Thrashró: Municipal Waste – The Fatal Feast /Waste In Space/ (2012)

Hát ez is eljött, megjelent a thrash/crossover sztár Municipal Waste 5. nagylemeze. Létezik egy úgynevezett fiatal zenekarokból álló thrash mosh hullám, amit az Earache kiadó karolt föl 2000-s évek eleje-közepe táján. Hogy ez mennyire hiteles pont az Earache kiadótól, ezt most ne firtassuk. Azzal úgy is tele van a sajtó, hogy hogyan húzták le, verték át a régi csapataikat, akik kitermelték a vezetőségnek a boros csirkére meg a szarvashúsos pizzára valót. Elég csak megnézni hányadjára adják ki, meg milyen ürügyekkel a klasszikus csapataik lemezeit.

Tulajdonképpen nem is ez lenne a lényeg, de azért mégis elgondolkodtató, hogy míg sok másik metál kiadónak jó pár befutott-befuttatott metalcore bandája van addig az Earache-nek csak „fuck metalcore” feliratú póló futja…

Tovább

Húsvéti Heavy Metal Fesztivál a Club 202-ben

Húsvéti Heavy Metal bulira várja a műfaj rajongóit április 8-án, azaz Húsvét vasárnapján a Hammer Concerts. Ezen a napon számos zenekart láthatunk majd a Club 202-ben, köztük az Omen és az EGO Project lemezbemutató koncertjét, valamint a Demonlord, a Tűzmadár, a Chronology, a Rotor és a Power koncertjét. Itt mutatja majd be Budapesten először új felállását a Fekete Sereg, és megnézhetjük a Lovegun énekesnőjének új csapatát, a Noa Rockot is. Fontos információ még, hogy másnap munkaszüneti nap, és hogy az aznap megjelenő Hammerworld Magazin olvasói ajándék jeggyel jutnak be a buliba!

Tovább

Metálgyász: 88 éves korában elhunyt Dr. Jim Marshall, a gitárerősítők atyja

Bár nem zenész távozott közülünk, mégis nagyon, de nagyon sokat köszönhetünk neki. Ma hajnalban, 88 éves korában elhunyt Jim Marshall, a világ legismertebb gitárerősítő-gyártó cégének alapítója, a hangerő atyja, aki nélkül valószínűleg most nem bólogathatnánk hevesen egy rockkoncerten.

Jim Marshall, Leo Fender, Les Paul és Seth Lover jelentették minden rockzenével kapcsolatos dolog sarokkövét. Marshall 1923-ban látta meg a napvilágot Londonban. Civilben villamosmérnökként dolgozott, így sikerült megépítenie első hordozható erősítőjét. Első zeneboltját a '60-as évek elején nyitotta meg és Dudley Cravennel közösen 1962-ben hozták létre a Marshall Amplification céget, amely aztán később  a világ legismertebb és legsikeresebb erősítőket gyártó társasága lett.

Nyugodjon békében, és kösz mindent Jim!

Skeletonwitch a Dürerben!

 

Manapság, mikor a metal jobbára arról szól, hogy az új trónkövetelők a régi nagyok vonásait igyekeznek saját képükre formálni, igencsak üdítően hat, amikor egy zenekar a saját útját járva, távol maradva mindenféle hullámtól és divattól úgy tud igazi karakter lenni, hogy egy olyan időt idéz fel, melyben mindez még semmit sem számított. Ezért is örömteli, hogy a tikkasztó nyarat a Skeletonwitch fogja majd kissé lehűteni a Dürer Kertben.

Tovább

A grunge fénykora - Alice In Chains: Dirt

Ma 10 éve annak, hogy elhunyt Layne Staley az ALICE IN CHAINS énekese.
 
Valahogy úgy emlékszem, hogy az Alice In Chains magyar rockerkörökben pályája csúcsán sem kapta meg azt a respektet, amit szerintem megérdemeltek volna. Talán el lettek könyvelve mainstreamnek, vagy ki tudja. Jó mondjuk azt el ismerem, hogy mivel jelen alkotásuk négyszeres platina, így azért ezt undergroundnak nevezni nagy merészség volna. A 90-es évek elején tomboló grunge láz élmenőinek számítottak a Nirvana, a Pearl Jam és a Soungarden társaságában. A stílus pár évig volt a média által felfuttatva, bár az azért kétségtelen, hogy igencsak jó muzsikák születtek ezidőtájt.
Tovább

Igyá' Slayer bort!

Ma a merchandising már elképesztő ötletekkel bír és ezeket az ötleteket meg is valósítja. Múltkor már mutattunk nektek tömör ezüstből készülő Slayer gyűrűt, ma pedig elhozzuk nektek a Slayer bort, ami naná, hogy vörös és nem fehér, bár Svédországban palackozzák. Főbb jellemzői:

Neve: SLAYER "Reign In Blood" Red Cabernet Sauvignon
Száma: 74527-09
Évjárat: 2010
Szőlő: Cabernet Sauvignon
Származási hely: California, USA
Kiszerelés: 6 üveges
Ár: 714 Svéd Korona (nagyjából $107) / 6 üveg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conan’s First Date – Megjelent a The Devil Is On The Loose

Manapság bolond, aki lemezt ad ki. Úgyhogy keresve sem találhatott volna jobb megjelenési időpontot a Conan’s First Date első albumának, mint április 1-e.  A magánkiadásban készült kilenc számos anyag egyébként hagyományos formában nem is lesz kapható, csak sörnyitós pendrive-ként, limitált mennyiségben, illetve a Bandcampen-en.

Tovább

Faith No More a VOLT-on!

Ha idén senki más nem lépne fel a soproni Volt Fesztiválon már akkor rendben volnánk, hiszen július 28-án a Fesztivál vendége lesz a Faith No More, akik az utóbbi pár évben elég aktívak a koncertezés területén, még ha lemezt nem is csinálnak.  

Bár a zenekar tíz évet kihagyott, legnagyobb slágereit (Easy, Epic, Midlife Crisis, A Small Victory, …) a mai napig naponta játsszák hazai és nemzetközi rádióadók, az európai turnén pedig ezúttal is csak a legnevesebb fesztiválok vendégei lesznek. Idehaza 2012-ben egész’ biztos az egyik legjelentősebb rockzenei szenzációnak számít az ő vendégszereplésük.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum