RockStation

Egy darabka Svédország - Casketgarden: The Estrangement Process (2012)

2012. április 15. - Norbert K

Négy év hallgatás után jelentkezett új albummal a mosonmagyaróvári Casketgarden zenekar. A banda a svéd dallamos death metal eltántoríthatatlan képvselője. Leginkább az At The Gates és a Carcass nevei, amik rendre előkerülnek az új Casketgarden lemezeknél, mint nyilvánvaló hatások. A banda nem is csinált ebből soha titkot, az új lemezen is hozzák a megszokott skandináv darálást.

Tovább

Burn It Down - 30 másodperces Linkin Park dal-részlet

 

Április 16-án debütál klippel együtt, Burn It Down címmel egy új Linkin Park dal, amely a nyáron megjelenő új nagylemezt hivatott promótálni. Nos az előzetes nyilatkozatok alapján a dalokban újra lesz gitár és a lemez az utolsó kettő keveréke lesz, amit majd hiszünk ha látunk/hallunk, viszont a hétfőn debütáló dalból már van egy 30 másodperces részlet, amiben tényleg van gitár. 

Don Gatto EP megjelenés a Pro-Pain főnök vendégeskedésével

Megjelent a Don Gatto zenekar új, Second című EP-je. Négy szám és egy Midnight Oil feldolgozás - persze, hogy a Beds Are Burning - kicsit több, mint 10 percben. Vendégek: Vígó és Kisbé az Aurorából, Bölcsföldi Zoli a Cadaveresből, a Harvester grindcore horda  és Mr. Gary Meskil a Pro-Pain-ből. A cucc ingyenesen letölthető a www.dongatto.com oldalról, de ha gondoljátok itt meg is hallgathatjátok.


Evanescence a PECSAban!

A Skalar Music Hungary nagy örömmel jelenti be, hogy idén végre hazai színpadon is bemutatkozhat Amy Lee méltán világhírű zenekara, az Evanescence! A 2003-as Fallen című nagylemezzel berobbant, valamint az előző évtizedet a női hangok terén alapjaiban meghatározó rockzenekar öt éve már járt hazánkban, azonban akkor a Good Enough című dalhoz forgattak videoklipet a Halászbástyánál. Most azonban egyszerre lesz lehetőség egy, az előző évtizedet felelevenítő múltidézésre, amely méltán igazolja majd, hogy a formáció legnagyobb slágerei (Bring Me To Life, My Immortal, Going Under) még mindig időtállóan magával ragadók, valamint a tavaly megjelent visszatérő lemez dalai is bebizonyíthatják, hogy a kiadást megelőző pihenés után tényleg újult erővel tért vissza a zenekar.

Jegyár: 7500 Ft elővételben, 8500 Ft a koncert napján. Hamarosan további információkkal jelentkezünk!

Yellow & Green címmel érkezik a Baroness új albuma

A savannah-i metál színtér élcsapata hosszabb idő után jelentkezik új lemezzel. A John Baizley vezette Baroness ezidáig színeket választott lemezei címéül. Nincs ez most sem másképp. A 2009-es Blue Record után július 17-én a Relapse Records gondozásában Yellow & Green címmel jelenik meg a banda új albuma. A lemez producere ismét John Congleton volt.  

Revolver Golden Gods - A díjazottak

Tegnap a los angelesi Club Nokia-ban lezajlott a Revolver Golden Gods díjátadó ünnepsége, amelynek keretében a Pantera Piss című dalára készült klipet is bemutatták. Emellett számos kategóriában osztottak díjat, nézzük kik lettek a díjazottak: 

- Legjobb gitárosok: Jinxx and Jake Pitts (BLACK VEIL BRIDES)
- Legjobb Drummer: Jeremy Spencer (FIVE FINGER DEATH PUNCH)
- "Paul Gray" Legjobb dobos: Nikki Sixx (MÖTLEY CRÜE, SIXX: A.M.)
- Riff Lord: Slash
- Az év visszatérője: SLIPKNOT
- Legjobb külföldi előadó: X JAPAN
- Legjobb koncert-zenekar: AVENGED SEVENFOLD
- Legjobb énekes: Amy Lee (EVANESCENCE)
- Legmetálosabb sportoló: CM Punk (WWE wrestling)
- A legelkötelezettebb rajongókkal bíró együttes: AVENGED SEVENFOLD
- Az év albuma: KORN - The Path Of Totality
- Golden God: Gene Simmons (KISS)
- Ronnie James Dio Életmű díj: RUSH

Zseniális progresszivitás - Napokon, Haelo és Haunebu az R33-ban

 

Az igazán tartalmasnak ígérkező est házigazdája a 2011 decemberében második nagylemezével előrukkoló NAPOKON lesz.  A srácok nyughatatlanságáról tanúskodik, hogy máris új számok írásával töltik idejüket, amelyekből már ezen az estén ízelítőt kapnak a koncertre látogatók. A bonyolult, mégis követhető, egymásból fakadó struktúrák jellemezte, "gravitáló éjsötét, mocsárszagú rock", képekkel illetett NAPOKON illusztris vendégekkel emeli valódi rockzenei csemegévé az estét.

 

Tovább

Horváth Attila életműkoncert az Arénában

Kettős jubileumot ünnepel 2012-ben az ország egyik legnevesebb dalszövegírója, Horváth Attila. Januárban töltötte be hatvanadik életévét, s éppen négy évtizede, hogy megjelent a Taurus együttes első kislemeze, amellyel elindult szövegírói pályája. Gondolatain azóta több generáció nőtt fel, előadók és zenekarok sora vált hihetetlenül népszerűvé szövegei segítségével. A Piramis és a Korál immár klasszikusnak számító rock-korszaka után ott volt a magyar metál, a Pokolgép és az Omen sikereinél, majd pedig olyan énekes nagyságok visszatérésében volt fontos szerepe, mint Cserháti Zsuzsa és Charlie.

 

 

Tovább

Júniusban jön a Rush új lemeze

Hosszú várakozás után Clockwork Angels címmel június 12-én jelenik meg a legendás kanadai Rush új lemeze, melyet az Anthem/Roadrunner Records gondoz majd. Az album producere Nick Raskulinecz volt.

Az albumon a következő dalok lesznek hallhatóak: 01. Caravan, 02. BU2B, 03. Clockwork Angels, 04. The Anarchist, 05. Carnies, 06. Halo Effect, 07. Seven Cities Of Gold, 08. The Wreckers, 09. Headlong Flight, 10. BU2B2, 11. Wish Them Well, 12. The Garden

Két dal már korábban megjelent kislemezen, lévén az album felvételei közel két éve zajlottak. Ezeket hajtás után meghallgathatjátok:

Tovább

Gyönyörű borús időnk lesz: Anathema - Weather System

Korszakos zsenik. Nagyjából ez ugrik be, ha az Anathemaról beszélünk. A ’99-es Judgement album számomra nem csak a banda, hanem a stílus, sőt talán nem túlzás, hogy az évtized legnagyobb dobása volt. Ehhez mérni minden más lemezüket nem egyszerű feladvány, de mégiscsak ennek fényében van értelme értékelni munkájukat: a legmagasabb szintet kell átugrani. Amikor nekiláttam kritikának, kicsit talán tartottam tőle, hogy hátha nem fog meg annyira a cucc, nem lesz olyan jó, mint a korábbi kiadványok, de hogy mekkorát tévedtem, az a hajtás után kiderül.

 

Tovább

THRASH METAL LEGENDA ÚJ ZENÉKKEL A FEZEN-EN: JÖN A TESTAMENT

Friss zenék a FEZEN-en: a thrash metal legnagyobbjai közül augusztusban a Testament látogat el a FEZEN-re. A fémlegenda tavasszal megjelenő, új albumát a fehérvári MÁV-pályán mutatja be az országnak. A tömegeket mozdító 30Y hatalmas pörgést garantál – a zenekar ősszel megjelenő lemezén dolgozik, de a FEZEN közönségével bulizik egyet azért közben. Péterfy Bori természetesen nem hagyja otthon szerelmes csapatát, a helyben futásnak új értelmet ad a PASO, a Firkin ír őrületére pedig szaporáznak majd a lábak a színpad előtt. A nehezebb műfajt a magyarok közül Road és a Depresszió, az elektronikus zenét az angol DJ, Nick Warren képviseli az augusztus eleji, négy naposra bővült székesfehérvári bulin.

Tovább

Ha velem akarsz robbani ...: Leander - Szívidomár (2012)

A Leander igazi csináld magad zenekar. A csapat a youtube-ra kezdte felpakolni dalait és jóformán mindegyikhez valamilyen videó is társult. A Csak Te című dallal indult az egész, aztán a Viharom Tavaszom, majd Az Ördög naplója készült el. Vörös Attila (Nevermore) csatlakozásával ma ott tart a Budai Béla dobos és Takács „Jozzy” József gitárost soraiban tudó, Köteles Leander vezette zenekar, hogy pár napja a Sony gondozásában megjelenhetett a csapat bemutatkozó albuma Szívidomár címmel.

A többszázezres nézettséget generáló videómegosztós sikernek lett még egy kézzel fogható eredménye, mégpedig egy hűséges, elég szépszámúnak tűnő rajongótábor, ráadásul nemcsak itthonról.

Tovább

Black Label Society: Zakk Wylde ismét Budapesten koncertezik

Majdnem pontosan egy évvel legutóbbi, rég várt látogatása után ismét Budapestre érkezik Zakk Wylde és zenekara, a Black Label Society. A több mint 25 éve a pályán lévő Zakk nem csak korunk egyik legjobb gitárosa, hanem egy igazi ikon is: maga a megtestesült heavy metal. Erről személyesen június 27-én győződhetünk majd meg a Petőfi Csarnokban, addig pedig a jegyek mellé akár Zakk legújabb könyvét is beszerezhetjük, hiszen a gitárhős nemrég egy kézikönyvet is összedobott arról, hogy hogyan kell igazi rocksztárrá válni - és hogyan lehet túlélni, ha már azok vagyunk.

Ha rendszerezni próbálnánk a több mint 40 éve létező metal zene azóta kialakult alműfajait és stílusait, egy rendkívül bonyolult, ágas bogas családfát kapnánk. Ennek megfelelően a zenekarok osztályozására is skatulyák százai állnak rendelkezésére. Zakk Wylde és a Black Label Society esetén azonban az embernek valahogy az az érzése, hogy nincs szükség efféle meghatározásra. Elég csak áttekinteni az 1967-ben született, vagyis a műfajjal majdnem egyidős zenész 25 éves karrierjét, és meghallgatni aktuális együttese, a Black Label Society zenéjét ahhoz, hogy lássuk: ez a hatalmasra nőtt, nagy szakállas, tetovált ember maga a heavy metal.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum