RockStation

Így tolta a The Cult a Jimmy Kimmel Live!-ban

2012. május 20. - sunthatneversets

The Cult 2012.jpg

Hétfőn érkezik a The Cult új nagylemeze a Choice Of Weapon. Ebből az alkalomból az ABC-TV Jimmy Kimmel Live! című műsorának vendége volt a zenekar, ahol az új albumról a For The Animals című tételt és egy örökzöld klasszikust, a Wild Flower-t játszotta a csapat. Hajtás után megmutatjuk milyen is volt a fellépés.

Tovább

Black Sabbath - Megvolt a z első koncert

sabbathbirmingham.jpgBill Ward nélkül, de megtartotta első visszatérő koncertjét tegnap este Birmingham-ben, a zenekar szülővárosában a Black Sabbath. A koncert a 3800 főt befogadni képes O2 Academyben volt, a dobos pedig az Ozzy csapatából ismert Tommy Clufetos volt, aki a Download fesztiválon és az amerikai Lollapalooza fesztiválon is játszani fog a csapattal..

Tegnap még botrányként kezelte mindenki a hírt, hogy a Black Sabbath weboldalán az összes Bill Ward-dal közös bandafotóról törölték a dobost. Mint később kiderült ezt maga a dobos kérte, hogy a közönség nehogy téves benyomásokat szerezzen az együttes felállásáról, így átmenetileg lekerült a fotókról a három koncert lefutásáig.   

A birminghami koncertet profi kamerákkal is rögzítették, és később nyilvánosságra is hozzák, addig az Iron Man bűnrossz minőségű rajongói felvételével és a setlisttel tudunk szolgálni hajtás után.

Tovább

Anneke van Giersbergen Budapesten lép fel

anneke.jpg

Jó szokásához híven idén is új albummal jelentkezik Anneke van Giersbergen. Az Everything Is Changing című lemez címéhez méltóan rendkívül változatos, és ezzel jól beleillik eddigi lemezeinek sorába. A 2007-ben szólópályára lépett holland Anneke sokaknak a ’90-es évek második feléből, a The Gathering mosolygós énekesnőjeként lehet ismerős. Legújabb turnéja sem hagyja ki hazánkat: május 30-án, ezúttal a budapesti Club 202-be hozza el zenekarát - és sokszínű zenei életművét.

Hatalmas érdeklődés övezi Anneke vadonatúj lemezét, aminek a címe is sokat sejtető (Minden változik), és az a tény sem elhanyagolható, hogy az énekesnőnek ez az első olyan felvétele, ami a saját neve alatt jelent meg és nem zenekari – vagyis az Agua de Annique - formációval. A lemezelőzetes Feel Alive klipje egy csapásra óriási szenzáció lett az interneten, hiszen Anneke szó szerint csak és kizárólag saját elbűvölő személyiségét használja benne ahhoz, hogy magával ragadjon.

Tovább

Októberben az A38-on játszik az Anathema!

Banner Anathema.jpg 

Az Anathema legutóbb 2010-ben járt nálunk, október 9-én pedig Weather Systems című új lemezük turnéjának keretében újból Budapestre érkeznek a Negative Art jóvoltából. A helyszín az A38 hajó lesz. Az előzenekarról nincs hírünk, ha ide is a mostani turnén szereplő Amplifierrel érkeznek, akkor sokan még boldogabbak lesznek.

Az eseményt facebookon ITT jelölheted. 

Insane - Új dal!

Insane 2012.jpg
A nemrég felkerült előzetes után, Lighthouse címmel itt van  egy új dal teljes egészében a június 2-án megjelenő új iNSANE lemezről.  A hivatalos megjelenésig már több dal nem fog kikerülni, tehát még 2 hetet várni kell a teljes anyag eljöveteléig! A dalhoz szándékosan nem készült sem klip, sem rendes vizuál, direkt ilyen puritán a cucc, hiszen a megjelenéssel egyidejűleg az összes dalhoz rendes képanyag fog felkerülni az internetre. 

Kyuss Lives!: új basszusgitárossal érkezik a stoner legenda

kyuss_lives_new_2012.jpg

Álomszerűen alakult a 2011-es év a Brant Bjork, John Garcia, Nick Oliveri és több tízezer Kyuss rajongó számára. A legendás zenekar egykori tagjai estéről estére csordultig telt csarnokokban adták elő a mára kultikussá vált, műfajteremtő stoner zenekar dalait, méghozzá Kyuss Lives! néven. Az idei évben egy újabb turné, és egy esetleges új lemez kiadása a cél, ám a tervekbe csúnyán belerondított a tény, hogy az új felállásból kimaradt tagok, köztük Josh Homme egykori gitáros beperelte a Kyuss Lives!-t, majd ennek hatására Nick Oliveri kivált a zenekarból. A maradók azonban nem hagyják magukat, így a produkció egy új basszusgitárossal, Billy Cordellel indul útra – Budapestre május 29-én érkeznek, ahol a hazai Shapat Terror játszik előttük a Barba Negra Clubban.

Tovább

ELŐHEGYALJA: 13 szerencsés a fellépőkkel forgathat

Flyer Hegyalja 2012.jpgA legszerencsésebb hegyaljások már május végén bulizhatnak magyar kedvenceikkel, a Borsodi Hegyalja Fesztivál reklámfilm forgatásán. A keddi felvétel maga lesz a sörrel-zenével folyó Kánaán, erről a Borsodi mellett a Hegy’en fellépő HŐSÖK, a PASO, a BRAINS, a SUPERNEM, KOWALSKY, a DEPRESSZIÓ, a SUBSCRIBE, a BLIND MYSELF, az INSANE, a rock’n’roll bombázókból álló CHERRY BOMB tagjai és a kettőnégyes Szujó Dani is gondoskodik – 13 szerencsés hegyaljás zúzhat velük a kamerák előtt. A kiválasztottak közül egy még mázlistább lesz, ugyanis fesztiválbelépőt és egy tálca Borsodit nyer. De idén minden hegyaljás szerencsés, hiszen a Hegy’ bérlet nem egyszerű fesztiválbelépő, de a világörökségi nyaralásra is szól. Ráadásul, akik május végéig biztosítják a helyüket a tokaji buliba, azok közel 30, diákként pedig közel 40% kedvezménnyel jutnak a belépőjükhöz. Így biztosan belefér majd még egy Furmint-fröccs, miközben a Hegy’ Furmint Klubjában többek közt a KEREKES BAND, a FIRKIN, FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM, a HOLLYWOOD ROSE és a BALKAN FANATIK zenél, a hajnalt pedig a legpörgősebb DJ-k köszöntik a Tisza partján.

Tovább

Jubileum, extrákkal: Pantera – Vulgar Display Of Power, 20th Anniversary Edition

Pantera-Vulgar-Display-Of-Power1.jpgEz év február 25-én már egy hosszabb írásban megemlékeztünk a Pantera Vulgar Display Of Power című ikonikus lemezéről, mely aznap ünnepelte kiadásának 20. évfordulóját. A zeneipar nem úgy működne ahogy, ha a kiadó nem rukkolna elő valamivel a jubileum kapcsán és a Pantera neve még mindig jól cseng, függetlenül attól, hogy Dimebag Darrell gitáros 2004-es halálát követően bizonyossá vált, hogy nincs tovább, amit Vinnie Paul dobos és Phil Anselmo énekes rosszra fordult kapcsolata is csak bebetonozott.

Tovább

Between The Buried In Me - Elkezdődött a lemezfelvétel

 

Jamie King producer irányítása mellett az észak-carolinai Winston-Salem-ben található Basement Recording Studioban elkezdte új lemezének felvételeit a Between The Buried In Me legénysége. Ha a dolgok optimálisan alakulnak még ebben az évben meg is jelenhet az új album. A zenekar egyébiránt október 23-án a Periphery társaságában Budapesten, a Dürer Kertben teszi tiszteletét.  

The Mission: 25 éves ünnepi turnén érkeznek Budapestre

 

Nem nyugszik a darkwave szubkultúra legszínesebb zenekara, a brit Mission. A Wayne Hussey vezette együttes 2008-ban már egyszer elbúcsúzott a közönségtől, ám a megalakulásuk 25. évfordulóján tartott londoni koncert olyan jól sikerült 2011-ben, hogy végül ismét nyakukba vették a világot. Budapestre is ellátogatnak: június 6-án az A38 Hajón hallgathatjuk meg az összes jól ismert és szeretett slágert, méghozzá három eredeti tag: Hussey, Craig Adams és Simon Hinkler előadásában, a hazai Amber Smith felvezetése után.

Tovább

Csajok (és jófej srácok) minden mennyiségben - Epica, Xandria, Voices of Destiny @ Club 202 Budapest, 2012 május 13. - koncertbeszámoló

 

Odafelé úton mostanában szokásos, koncert előtti játékunkat játszottuk, azaz tippelgettünk, hány honfitárs (és környező országbeli) teszi tiszteletét az újabb szimfonikus metal esten. Elősegítette a telt házat jóslók dolgát, hogy csak a mi villamosszerelvényünkön többen voltak akik láthatólag a bulira igyekeztek, mint legutóbbi Club 202-es ott létünkkor, Blaze Bayley "előadói estjén". Kapunyitásra aztán mindenki előkerült, és a magunk fajta metal fanoknak, akiket majd a sírba is fémkoporsóba tesznek, szívet melengető volt a bebocsájtásra várók hosszan kígyózó sorának látványa.

Tovább

Southern Comfort - Tehetségkutatókról fesztiválokra

 

A felvidéki Southern Comfort zenekar egyre ismertebbé válik a határnak ezen az oldalán is. A srácok tavaly belekezdtek a tehetségkutatóra-járásba, aminek idén érik majd be a gyümölcse. A paksi tehetségkutatón nyert videoklip hamarosan elkészül és a szintén ott szerezték az idei Rockmaraton Fesztiválos fellépést is. Első helyen végeztek Hajdúszoboszlón, a SzobRock elnevezésű tehetségkutatón, majd Budapesten, a Pulzus tehetségkutatón megszerezték a második helyet. Ennek folyományaként idén fellépnek a Sziget-Halom Fesztiválon és a Zorall Sörolimpián. A zenekarral már eddig is készült néhány interjú, melyben bemutatkoztak és a kíváncsiak már rá is kereshettek a Youtube csatornájukon megtalálható remek nótákra. Blues-rock rajongóknak különösen ajánlott!

Több infó a zenekarról ITT.

Stoner Show a Yuk-ban!

Idén május 26-án újra összeolvad a slam poetry, de ezúttal kifejezetten a stoner rockkal. A négy jól ismert budapesti zenekar mellett fellép a veszprémi Stoneblade is, és a rocker és slam körökben is ismert Angyal Gyula fogja ütős verseivel szórakoztatni a közönséget. Ez nem csak koncert, ez show.

Zenekarok:
Room of the mad robots
Stoneblade
Head for the Sun,
Burning Full Throttle,
Twin Cobra

 

 

 

Sok szerencsét, Rácz Gyuszi!

 

Nagy nap lesz a holnapi nap kollégánk, Rácz Gyula életében az biztos. Gyuszi úgy döntött, hogy szerencsét próbál az országhatáron kívül is. Választása Dániára esett, amiben egy hölgynek is nagy szerepe van. Gyuszi közel 3 éve kollégánk és rengeteg írást köszönhetünk neki. Ez a pár sor mégsem búcsúzás, hiszen ha ideje engedi továbbra is segít nekünk. Gyuszi a Fiktív zenekar oszlopos tagja is, Loretta című lemezük pár hete jelent, amihez a stáb nevében ezúton is gratulálunk, Gyuszinak az új élethez pedig sok szerencsét kívánunk!

Tovább

Eltökéltség és életigenlés – interjú Jaye R. Schwarzerrel, a Cancer Bats basszusgitárosával

A zsigeri, indulatos hardcore / punk és a súlyos, mocskos sludge / doom keresztezése egyáltalán nem új jelenség a zene világában, viszont a mai fiatalokból álló közönséget alighanem a negyedik albumánál – és második magyarországi koncertjénél – tartó torontói Cancer Bats képes leginkább „megfogni” ezzel a kombinációval. Hogy ezt miből és milyen módon sikerült az idei Dead Set On Living lemezre ilyen erős egységbe forrasztani (milyen út vezet Charles Bronsontól Dez Fafaráig...), na meg hogy mi minden történik éppen a banda háza táján és általában a juharleveles ország színterén, abba Jaye R. Schwarzer bőgős avatott be minket.

Másodszor vagytok itt Budapesten, csak most főzenekarként...
Jaye R. Schwarzer: Igen, előző alkalommal, ha minden igaz, 2010 novemberében (valójában októberében – a szerk.) voltunk itt a The Dillinger Escape Plannel és a The Oceannel. Állat volt a buli! Akkor jártunk először Budapesten, szóval nem számítottunk rá, hogy olyan jó visszajelzéseket kapunk az emberektől. Igazán jólesett!

Új albumotok, a Dead Set On Living más és más kiadónál jelent meg itt Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában is.
Jaye: Igen, nálunk ez már korábban is bevált. Az Államokban minden lemezünk más-más kiadónál jelent meg. Kanadában mindig a Distort Entertainmenttel, az Egyesült Királyságban meg a Hassle Recordsszal dolgozunk, a Hassle pedig Európa-szerte licenceli a lemezt a különböző kiadóknak. Igaz, az előző albumunkat, a Bears, Mayors, Scraps And Bonest a Roadrunner hozta ki, de így is jól működött a dolog.

Tovább

A világ legnagyobb Diójára emlékeztünk @ Dio emlékest, PECSA Music Hall, 2012. május 11.

A nyolcvanas évek második felében történt, hogy egy barátom éppen áttért a thrash metalra, minek következtében kiárusította addigi power/hr készletét. Nem emlékszem mennyiért, de nekem jutott a Dream Evil című kazi - ugyanis az előadónak vicces neve volt.

Ami azok után velem történt, az az, amit az öregek Beatles-élménynek hívnak. Hallasz valami olyat, amit még nem, valami meglepőt, sodrót, szárnyalót, letaglózót, meghatározhatatlant. És egy hangot, ami egyszerre melodikus, egyszerre rekedt, valamifajta "bukéja" van. Azután végigizgultuk - mert persze, hogy másoknak is lejátszottam a szalagot, s rájuk ugyanúgy hatott - a pályázatot, melynek fő díja a Dio zenekar gitárosa posztja volt. Egy 17 éves, angol srác nyert, úgy emlékszem, Robertsonnak hívták, példát mutatva "legkisebb fiúként", hogy bárkiből bármi lehet. Azután újra alakult - na nem a diós tészta, hanem - a dios Black Sabbath; összehoztak az öregfiúk egy fasza kis albumot. Nem tudtuk, hogy klasszikus lesz, mi csak ronggyá hallgattuk a kazettát.

Tovább

Fekete fehér, igen..naná hogy igen - Moonspell: Alpha Noir / Omega White

Na erre régóta vártam. A luzitán ördögök pár hét különbséggel négy éve jelentkeztek utoljára stúdióalbummal. Aztán csak hogy mindenkinek be legyen fogva az arca, rögtön egy dupla koronggal érkeztek, hogy a black vonalat favorizáló rajongók is és a gót tempóra fogékonyabbak is ki legyenek szolgálva.

Ribeiro atya 2010 nyarán jelentette be, hogy ezen az albumon lesznek a legizgalmasabb, legszexisebb (ilyet hogy lehet mondani...?), legsötétebb, legkeményebb, legfogósabb cuccok, amiket az utóbbi években írt. Hát ez így elsőre elég nagy vállalásnak tűnik, de lássuk meg. 

Tovább

Tom Cruise Def Leppardot énekel

Hamarosan a mozikba kerül a népszerű Brodaway musical, a Rock Of Ages filmverziója, melyet olyan színészek neve fémjelez Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones, Russell Brand és Julianne Hough. A 70-es 80-as évek rockslágereit felvonultató filmben Tom Cruise Guns 'N Roses és Def Leppard dalokat énekel majd. Utóbbi előadásból, a Pour Some Sugar On Me című dalból van is egy részlet. Mindenesetre egész jól tolja a fickó. Hogy mi lesz a filmben az pedig hajtás után.

 

 

 

 

 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum