RockStation

Melvins - Freak Puke [2012]

2012. július 15. - ThoMaS

Melvins-Lite-Freak-Puke1.jpg2012. június 5-én jelent meg az amerikai zaj-rock négyesfogat, a Melvins tizennyolcadik lemeze. A Freak Puke-ot nagy várakozás előzte meg, legutóbb 2 éve, 2010-ben jelentkeztek nagylemezzel, amely a „The Bride Screamed Murder” címet kapta. Márciusban már digitálisan letölthetővé tették a „The Bulls And The Bees” EP-t, ami a Freak Puke beharangozójának tekinthető, és elég ütős anyagra sikeredett a maga 5 számához képest.                                

Tovább

Világvége után egy füllel: Mono Inc - After The War

MonoInc_AfterTheWar.jpgA német gótikus/dark rock szcéna egyik élmenőjének, a Mono Inc-nek legújabb kislemeze május 25-én jelent meg a SPV gondozásában After The War címmel. A 2000-es évek óta tevékeny zenekar eddig hat nagylemezzel és megannyi kislemezzel bombázta az arra érdemes füleket, a legútóbbi Viva Hades albumukat kifejezetten jól fogadták Németországban.

 

Tovább

Valami Amerika - Kiss Forever Band, 1992.Fire.Rock.Hell @ 2012. július 12., PECSA Music Garden

KFB20121.jpg

Mindig megfogadom, hogy nem fogok a nézőszámon kiakadni. Egyrészt az olvasóknak már unalmasak lehetnek siralmaim, másrészt szembe kell néznem vele: a rockzene újra válságos korszakát tapossa. A magyar közönség amúgy is leragadt Ákosnál és a Tankcsapdánál. Azonban a lehetőségre, hogy 5 kilóért lássunk egy magyar világcsodát, csupán néhány száz ember cuppan rá - szégyen, amely felett nehéz napirendre térni. Hát ha még hozzáveszem, hogy a nézők 50 %-át hazánkban állomásozó turisták (svédek, sőt, brazil csajok!), és (hozzánk hasonlóan) nyakukban stage pass-szal rohangáló bennfentesek tették ki...

Tovább

Séta a pokolba Randyvel.

Randy.jpgMinden hétköznap reggel felkelek, reggelizem, megmosakszom, majd leülök, hogy még meló előtt elolvassam milyen komoly dolgok is történtek a nagy világban. 2012. Június 29-én is ugyan így indult a napom,sajnos nem sokáig.....

Minden oldal azzal volt tele, hogy Randy Blythe-ot lecsukták Csehországban. Miért? Haláltokozó testi sértés vádja miatt. Mikor is volt ez? KÉT éve, és persze nem szólnak a srácnak, hogy ugyan gyere beszélgessünk a dologról.

Mint azt már mindannyian tudjuk a 19 éves Daniel Nosek, felmászott 2010-ben a színpadra egy LOG bulin, ahonnan aztán szegény srác le esett/lökték/ugrott, majd beverte a fejét, kómába esett, és két hét múlva meghalt.

Tovább

Felsőbb matematika: Periphery - Periphery II - This Time It's Personal

Periphery III.jpgNagyon vékony a határ a totális kakofónia és a végletekig összetett zene között. Ezen a vékony mezsgyén halad a Periphery. A 2005-ben alakult marylandi banda annak a modern és poliritmikus zenei stílusnak megteremtője (a Meshuggah és a Sikth mellett), amit ma csak úgy hívnak röviden: djent. És noha idestova 12 éve vannak jelen, csupán a második nagylemezük a július 3-án megjelent Periphery II: This Time It's Personal címet viselő album. Az előző, 2010-ben kiadott lemezük nem volt piskóta, így nagy várakozással voltam az új lemez előtt.

Tovább

Serj Tankian - Újabb videók

Serj Tankian photo-credit-robert-sebree-extralarge.jpg

Serj Tankian ezen a héten jelentette meg harmadik szólólemezét Harakiri címmel. Az amúgy is videóklip-mániás (első albuma mindegyik dalára készült videó) énekes a héten két videóklippel is jelentkezett. Az egyiket az album címadó tételére készítette, a másikat pedig az Occupied Tears című tételre. Hajtás után nézhetitek!

Tovább

Don Airey: Budapesten zenél a Deep Purple billentyűse

donairey02.jpgSzeptember 23-án Budapesten játszik a rockzene egyik legismertebb billentyűse, Don Airey. A lassan négy évtizede a pályán lévő Don jelenleg a Deep Purple tagjaként dolgozik, de számolatlanul sok együttesben és több mint 250 lemezen zenélt hosszú pályafutása alatt. Ezúttal nemrég megjelent szólólemezét, az All Out-ot mutatja majd be az A38 Hajón.

Gary Moore, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Black Sabbath, Jethro Tull, Whitesnake, Colosseum II, Sinner, Michael Schenker, UFO, Uli Jon Roth, Rainbow, és a Living Loud. Ezek a legfontosabb mérföldkövek az 1948 született angol zenész, Don Airey pályáján – de akár azt is mondhatnánk, hogy könnyebb lenne felsorolni azokat a hard rock előadókat, akikkel még nem dolgozott együtt a billentyűs, mint azokat, akikkel már igen. Ráadásul nem csak ebben ez egy műfajban brillírozik, hiszen együttműködött már Andrew Lloyd Webber zeneszerzővel is.

Tovább

Tündöklés az elmúlásban: P.O.D. - Murdered Love (2012)

podmurdered.jpgEmlékszel még az olyan slágerekre, mint a Youth Of The Nation, Alive, Boom, vagy a Good By For Now. Még általánosban csapattam, ismerkedtem a NuMetal-al, amikor bejött a P.O.D. is a Limp Bizkit, meg a Deftones mellé. (Bocsi, soha nem voltam nagy Linkin Park-os) Az über slágereket még a Viva is halálra nyomta. Nem régen jelent meg a keresztény metál egyik nagy úttörőinek a  Payable On Death-nek  az új Murdered Love címre hallgató albuma.

Toljunk akkor egy akkor, és most dolgot? Ahhh, dehogy is! Totál más most a helyzet, mint a fénykorban. Eltűnt Sonny fejéről a csimbókos seggig lezúduló rasta példának okáért, plusz ez a lemez sosem lesz mérhető a giga sikereket elérő Satellite-hez. De azért tudjuk meg mégis, hogy milyen a meggyilkolt szeretet.

Tovább

Hallgasd meg a Baroness Yellow & Green című új lemezét!

baronessyellowfull.jpg

Július 17-én érkezik a savannahi metál-színtér egyik legtehetségesebb zenekarának a Baroness-nek az új albuma Yellow & Green címmel. Az előzetesek alapján kicsit más várható a bandától, mint az eddigi két lemezen, de hogy mennyire más azt megtudhatjátok hajtás után, ahol az egész dupla album az elejétől végéig meghallgatható. 

Tovább

Ilyen nincs és mégis van: Sampon metálosoknak

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a zenekaroknak már nem csak a hagyományos, póló, kapucnis pulcsi jut eszébe ha merchandisingról van szó. Volt itt már nálunk saját sör, saját bor, tiszta ezüst gyűrű, gumi-óvszer, napszemüveg miegymás. Ami most jön olyan nincs és mégis van.

A germán Grave Digger hamarosan új hatszámos anyaggal jelentkezik, melynek felvezetésére saját 2 in 1 tusfürdőt/sampont (!) dobtak piacra a szintén német Rutano céggel együttműködve. METÁÁÁÁL!

gdiggergel.jpg     

Dance, punk és mambo a SZIN-palettáján

yellow-card.jpg

Idén is igazi nyárzáró pörgésre számíthatnak a Szegedi Ifjúsági Napok látogatói, 2012. augusztus 22-26 között. Hogy a forró nyár egy valóban izzó, mediterrán hangulatú bulival érjen véget, a napfény városa az eddig legszínesebb zenei felhozatallal várja a SZINezőket: az amerikai pop punk csillag, a Yellowcard – egy héttel új lemezének premierje után – elsőként a szegedi közönségnek mutatja be a Southern Air című korongot. A nemzetközi dance-mester ATB feszes ritmusokkal készül a SZIN-re, a szombat esti Tisza-parti buliban Lou Bega mambórevüje izzítja a latin vért.

Tovább

Új utakon járva - Make Do And Mend: Everything You Ever Loved (2012)

makedoandmend.jpgA Make Do and Mend stílusmeghatározásánál sokféle jelzővel találkoztam eleddig. Punk-rock-posthardcore a leggyakoribb megjelölések. Sosem voltam egy nagy műfajkategorizáló, szóval maradok én is ennél. Ami viszont biztos, hogy az amúgy remekül sikerült első album (End Measured Mile) erőteljes Hot Water Music hatásokat mutatott fel. Ez a már-már tribute zenekari státusz eltűnni látszik az új hanganyagon, ami azt gondolom, egyáltalán nem probléma. Egy elég jól sikerült lemezről lesz szó a folytatásban.

Tovább

Keringő rockcityben: Suicidal Tendencies @ Zöld Pardon & Rosetta @ Dürer Kert

ST20123.jpg

Ezt is megértük. Alig pár hétre a bűvös Cannibal Corpse-Faith No More-Duran Duran trió egy azon napon való fellépésétől, - ami így elsőre leírva nem sok átfedést mutat, de jelen sorok írója mégis részt vett volna mindegyiken szíve szerint -, ismét egy sűrű nap jött el rockcity történelmében.

A Suicidal Tendencies buliról már jó előre tudtunk, mint ahogy a Rosetta dátum is megvolt egy ideje, a Cephalic Carnage buli viszont abszolút last minute buli lett, kíváncsi lennék rá amúgy, hogy az hogy sikerült. Azzal, hogy a Z.P. végül csak megkapta a bürokrácia útvesztőjében félúton elveszett, teljes körű működési engedélyét, elviekben nem kellett tartani a tumultuózus jelenektől. Ezen felbuzdulva le is mentem, hiszen azon felül, hogy generációm egyik csúcsragadozója volt az est fellépője, az ilyen bulik arra is jók, hogy az ember összefusson a ritkábban látott arcokkal és beszélgessen egy jót.

Tovább

Nyerd meg Slash új lemezét! - Játék

IMG_8049.JPG

A ROCKSTATION-ön idáig nem sokat játszottunk, de most fogunk, mégpedig Slash legújabb Apocalyptic Love című lemezéért. Ha szeretnéd, hogy tiéd legyen a lemez, mindössze a következő lépéseket kell tenned.

1. Először is (ha még nem tetted meg) lájkold be a RockStation Facebook oldalát (ne a posztot).

2. Ott a fényképek között megtaláljátok az itt is látható képet, ezt osszátok meg az üzenőfalatokon.

Szóval világos? Egy lájk meg egy megosztás. A játék július 12-én 18.00-ig tart. Sorsolás a random.org segítségével.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum