RockStation

Lenn voltunk a 'Hegyen - Hegyalja Fesztivál 2012. (0. és 1. nap)

2012. július 22. - Norbert K

Évek óta van 0. nap Hegyalján, így már kedden belevethettük magunkat a fesztiválozásba. Na, persze, elég visszafogottan, mert érdemi koncertek csak a Furmint klub színpadán voltak, ebből pedig engem egyedül a Men In The Box, egy Alice In Chains tribute zenekar fellépése érdekelt. Élmények, vélemények, beszámoló a nulladik és az első nap eseményeiről.

Tovább

Az őrület határain: Insane - Concord The World (2012)

concord the world.jpgAhogy mondani szokták, csak egy hajszál választja el az őrületet a zsenialitástól. Lássuk az őrületet! Ugyanis pár hete jelent meg az Insane új lemeze a Concord The World. Ami anno a Subscribe-nak volt a Stuck progress To Moon, szerintem a srácoknak az lehet a polipos album. Megérdemelnék az elismerést, mert ez egy kiemelkedő album, a hazai színtéren, de még a nemzetközin is! A zenekart a különböző posztokon betöltött emberek váltakozása-cseréje sem tudta megtörni, és rendületlen erővel csapatják az egész országban.

Tovább

A.M.D. koncert a Dürer kistermében!

Flyer AMD.jpgJúlius 29-én a legendás - 1987-ben alakult - A.M.D. pusztít a Dürerben, méghozzá nem akárkikkel... A '93-as évjáratú egri ANGER zenekar este 10-kor tolja az "elmebeteg" HC-t, nem kevés Leukémia utánérzéssel!!!!! A jászberényi IGOR mocskos sludge-os hardcore-ja minden alkalommal lehengerel, MINDENKIT!

Egyenesen Olaszországból érkezik a 14. kerületbe a LEFT IN RUINS, ezek nagyon parasztok. Nyers, gyors zenéjük ketté tesz! Valamint lesz még egy bemelegítő csapat, akik pontban 20:30 kor kezdik az estét, így 0 óra 15 perckor már vége is lesz a pogónak. MINDENKI IDŐBEN HAZAÉR!!!! 5 banda 1 ezres....

Judas Priest: Jubileumi kiadásban a Screaming For Vengeance

JPscreaming30th.jpg

1982. július 17-én jelent meg a Judas Priest egyik legsikeresebb és a heavy metál történetének egyik legfontosabb albuma a Screaming For Vengeance. A jubileum alkalmából a Sony Music szeptember 3-án egy speciális kiadásban is piacra dobja a lemezt.

A remaszterelt albumhoz jár pár koncertfelvétel, melyet San Antonioban a Civic Centerben rögzítettek 1982. szeptember 10-én, illetve jár hozzá egy DVD is, melynek anyagát 1983. május 29-én, az US Festivalon rögzítették a kaliforniai San Bernardinóban.  A rendezvény szóban forgó napja azóta is a leglátogatottabb amerikai fesztiválnapnak számít, hiszen mintegy 375 ezren váltottak jegyet, hogy megnézzék a Van Halent, a Quiet Riotot, Ozzy Osbourne-t, a Priestet, a Scorpionst, a Mötley Crüe-t és a Triumphot. A teljes tartalom hajtás után!

Tovább

Van még kakaó: Kreator – Phantom Antichrist (2012)

kreatorphantomalbum.jpgA veterán germán thrash zenekar megerősödve tért vissza idén a rettenetes lemezborítóval ellátott friss lemezével. Őszintén szólva egyáltalán nem vártam semmit a lemeztől, erről az utóbbi időben szinte teljesen leszoktam a rendkívül alacsony színvonalú és legtöbbször csalódást okozó kiadványok miatt. Az elcsépelt rigmus szerint viszont kellemeset kellett csalódjak, meglepő igényes munkát végeztek a fiúk Jens Bogren felkapott európai producer stúdiójában.

Tovább

Megjelent a III. Műszak 33. száma

iii.muszak_33.jpgA III. MŰSZAK júliusban sem kegyelmez. A friss számhoz olyan könyörtelen arcok adták a nevüket, mint Olga, a nemrégiben új albummal jelentkező Toy Dolls énekes-gitáros-mindenese, a Don Gatto zenekar, illetve Jóri Feri, aki a Merde! a Social Experiences és a Nem Pop Közösség soraiból lehet ismerős. Az előző évtizedből a retro/stoner Monster Magnet egy kiváló kiadványáról emlékezünk meg, gyilkos zene az is. Élőben a Toy Dolls budapesti hangversenyén hőzöngtünk, erről is adunk egy kimerítő hangulatjelentést. A Friss Áru rovatot meg telepakoltuk minden jóval, itt van a Toy Dolls visszatérő albuma, a magyar vonatkozású Ignite első koncert DVD-je, valamint az Architects, a Die Ärzte és a Lostprophets friss zsengéi. Meg lehet ezt még fejelni bármivel? Hát persze! A kötelező kazettamellékleten egy újabb adag nyári slágert gyűjtöttünk össze a föld alól, szigorúan kertásáshoz, mészárláshoz. A letöltés még mindig ingyenes, és az is marad! A korhatáros tartalommal bíró III. MŰSZAK melléklettel vagy anélkül már csak néhány kattintásra van: www.iiimuszak.hu

A Horrorpunk: The Other - The Devils You Know

theother_thedevilsyouknow.jpgA német fiatalokból álló The Other tagjai joggal érezhették azt, hogy valami mást kell kitalálni, mint hogy a százezredik rockegyüttesnek lenni a széles hazában. Ezért gondoltak egy nagyot és megálmodták, hogy ők lesznek a horrorpunkerek. Kölcsönöztek nevet egy '70-es évekbeli Zs-kategóriás gagyihorrorfilmből és nosza. Az együttes ötödik sorlemeze június 15-én jelent meg a Steamhammer / SPV kiadó gondozásában The Devils You Know címmel.

 

Tovább

Októberben jön a Sylosis új lemeze

sylosismon1.jpg

A december 2-án a Fear Factory előtt hazánkban is fellépő angol modern thrash brigád, a Sylosis befejezte új albumának munkálatait. A Monolith címre hallgató szörnyeteg a Nuclear Blast jóvoltából október 5-én kerül a boltokba.

Az albumra a következő dalok kerültek: 01. Out From Below, 02. Fear The World, 03. What Dwells Within, 04. Behind The Sun, 05. The River, 06. Monolith, 07. Paradox, 08. A Dying Vine, 09. All Is Not Well, 10. Born Anew, 11. Enshrined

Gard n’ Roll és szülinapi buli a Subscribe zenekarral!

Subilive.jpg

Az egyre nagyobb sikerű Gard n’ Roll július 25-i sztárvendége a Subscribe zenekar lesz! Eddig Bálinték a szervezői, illetve műsorvezetői oldalról vettek részt az eseményekben, most viszont ők lesznek a kerti-parti hangulatú, remekbeszabott est középpontjában: Bálint és Atish születésnapját is ezen nemes alkalommal ünnepelik meg nyilvánosan, minden kedves Subi rajongó és barát örömére! A frontember lassacskán híres paprikáskrumplijára is lecsaphattok, kedves résztvevők, de nyerhettek DürerBike utat (www.durerkert.com/durerbike), pálinkát, indulhattok sörversenyeken és természetesen továbbra is várjuk a csocsó és pingpong versenyeken nevezni szándékozó csapataitok nevét a durerpress@gmail.com címen! Közös kajálás, karaoke a legjobb Subscribe számokra és megannyi felejthetetlen pillanatra számíthattok, amiről felvétel is készül.

Legközelebb pedig július 31-én a Watch My Dying és a Cadaveres zenekarokkal bulizhattok ilyetén módon a Dürer Kertben!

Absent Distance - Album a láthatáron

Folynak a közelgő lemezzel kapcsolatos munkálatok a fehérvári Absent Distance háza táján. Az experimental/djent vonalon mozgó tehetséges srácok igencsak minőségi zenét nyomnak. Ízelítőül íme egy szöveges videó a Hyperwill Crisis című dalukhoz: 

Aki szeretne jobban megismerkedni a djent vonalon kis hazánkban igencsak hiánypótlónak számító banda eddigi munkásságával, annak ajánlom az alábbi linkek (sűrű) látogatását. 

Bandcamp

Facebook

Az időutazás kísérlete: Fear Factory - The Industrialist (2012)

FearFactory_Industrialist.jpgAz év első fele - zenei várakozásokat tekintve - azzal telt, hogy mikor lesz már június 5-e, mikor jön már végre az új Fear Factory lemez, a sorban a nyolcadik. Ez örömhír, hiszen amit az utóbbi időben művelt egymással Burton C. Bell és Dino Cazares az már-már szappanopera-szerű volt. Persze voltak komoly jogi viták is, de hál' istennek végre azzal foglalkoznak már, amihez nagyon értenek: kőkemény indusztriál metált nyomni. Lássuk hát, milyen lemezt esztergáltak a srácok.

Tovább

Hegyalján túl, FEZEN-en innen – interjú Phil Demmellel, a Machine Head gitárosával

0riport_machinehead2012_06.jpgHárom év után hamarosan ismét Magyarországon köszönthetjük a mai metal színtér egyik megkerülhetetlen alapbandáját, a Machine Headet. Mintegy a fehérvári fesztiválbuli felvezetéseként jöjjön a Nova Rockon (az osztrák Earshot webzine – http://www.earshot.at – munkatársával közösen) rögzített beszélgetés Phil Demmel gitárossal.

Amikor beszálltál a Machine Headbe, a „Through The Ashes Of Empires” albumon még csak két számnak voltál társszerzője, majd idővel egyre jobban kivetted a részedet a dalírásból. Milyen ma Robb Flynnel dolgozni, hiszen a Vio-Lence soraiban is együtt játszottatok?
Phil Demmel: Akkor még kissrácok voltunk, gimibe jártunk. Az az én bandám volt, én írtam a zenét és a szövegeket is, tokkal-vonóval. Ez meg az ő zenekara, ő írja mindennek az oroszlánrészét. Azon a lemezen három dalhoz is hozzátettem a magamét. Kicsit paráztam a dologtól, hiszen már volt egy bandám, amely Machine Head-jellegű nótákat írt, úgyhogy kezdhettem Machine Head-riffeket faragni... Robb igazán nyitott volt, minden témát meghallgatott, amit csak hoztam, sőt ott is társzerzőként tüntetett fel, amihez aligha tettem hozzá bármit is. A „The Blackening”-re viszont már elég sok jó riffet hoztam. Éreztem, hogy nem megy veszendőbe, amit írok, és ez fokozta az önbizalmamat. Utat nyitottam az arpeggio-szerű stílus felé, harmónia-szólókat és dallamos témákat írtunk, sőt szövegírói csapattá is értünk. Az „Unto The Locust”-ra már nem csupán zenét, de szövegeket is írtam. Én inkább általánosan fogalmazok, nem szeretem az „én, te, ő, ezt csinálom, így érzek” megközelítést. Nem úgy, mint ő. Szóval megvan az egyensúly köztünk. A „Be Still And Know”, az „I Am Hell” és a „Pearls Before The Swine” szövegét is ketten írtuk Robbal, a „Locust” ötlete pedig tőlem jött. A „Locust” nóta áll hozzám a legközelebb amiatt, amit magam is átéltem személyesen. Mindenkinek vannak ilyen élményei.

Tovább

Belülről rágja le a húsodat: Gojira – L’Enfant Sauvage (2012)

gojirasauvage.jpgA francia Gojira tipikus mintapéldája annak, hogy kitartással, szorgalommal és egy kis egyediséggel tényleg a csúcsra lehet érni, bármit is jelentsen ez egy metálzenakar számára. A L’Enfant Sauvage címmel nemrégiben ötödik lemezét megjelentető banda most már a Roadrunner Records égisze alatt tevékenykedik és minden nagyobb fesztiválon beléjük is botlik az ember.

Jómagam pár héttel ezelőtt láttam őket a Novarock Fesztiválon és hiába a kora délutáni kezdés, megettek mindenkit vacsorára (na jó a Slayer-en és Metallica-n kívül). Élőben egészen pusztító amit művel a két Duplantier tesó (Joe és Mario) vezette francia négyes. Az urak négy éve jelentkeztek utoljára lemezzel és a The Way Of All Flesh-hez képest egy picit letisztultabb hangzással találjuk most szembe magunkat, ami korántsem jelenti azt, hogy puhultak volna.

Tovább

Lamb Of God: Duplájára emelték az óvadék összegét

Lamb Of God Metalf.jpgMár három hete tartják előzetesben a Lamb Of God énekesét Randy Blythe-t, most viszont félig jó hírek is érkeztek. Hétfőn egy zártkörű megbeszélést tartott a prágai bíróság, ahol elutasították az ügyész az iránti keresetét, hogy az énekest ne lehessen óvadék fejében szabadon engedni. És, hogy ebben a jó hírben mi a félig jó? Hát az, hogy  bíróság a duplájára emelte az eredetileg kiszabott nagyjából 200 ezer dolláros óvadék összegét, azaz az énekes csak akkor tudja elhagyni a Pankrác börtönt, ha újabb 200 ezer dolláros átutalás érkezik.

A Lamb Of God menedzsere, Larry Mazer azt nyilatkozta, hogy hivatalos értesítés ezekről a fejleményekről még nem érkezett hozzájuk, de reméli, hogy ma megkapják a bíróság levelét


I Win, You Lose: D.R.I.@ A38 Hajó, 2012.07.16.

DRI20122.jpg

A D.R.I. nagy utat tett meg 1982-es megalakulása óta. Stílusteremtő zenéjük fennmarad remélhetőleg akkor is, ha ők már réges régen nem fognak majd hangszert a kezükben. Bízom benne, hogy mindig lesz a világban egy zenekar, aki fontosnak érzi majd emlékeztetni az utánunk érkezőket, hogy volt ez a mocskos rohadt gyengeelméjű formáció, akik méltatlanul keveset kaptak, de odaadtak az életükből 30 évet azért, hogy egybekovácsolják három műfaj szerelmeseit.

Tovább

ScerrA - Szeptemberben érkezik az In Via!

ScerrA 2012 medium.jpg

Három év, két kiváló hanganyag és számtalan izmos buli után, hamarosan mindannyian a kezünkben tarthatjuk az első ScerrA nagylemezt. Az előreláthatólag 13 dalt tartalmazó, In Via címre keresztelt kiadvány, a Hammer Music - Nail Records gondozásában lát napvilágot 2012. szeptember 10-én. Természetesen a srácok most sem veszik félvállról a produkciót, biztosak lehetünk benne, hogy ismét minőségi, s még kiforrottabb, még extrémebb szimfonikus szerzeményekkel találjuk szemben magunkat. Erre nem csak a ScerrA név, hanem olyan illusztris vendégek sora is garancia, mint Veres Gábor (Watch My Dying), Zselenszky (Zselenszky), Bencze Márton (Conan's First Date) és Pósfai József (Exodikon). Miután a zenekar bezárkózott a stúdióba, nekünk már nincs is más dolgunk, mint tűkön ülve várni. 

http://www.facebook.com/ScerrAzenekar
http://www.facebook.com/ScerrAOfficial

Cadaveres – itt az utolsó klip a Mindstream albumhoz

Elkészült a Cadaveres újabb és egyben utolsó klipje a két évvel ezelőtti MindStreamhez. Idén áprilisban rögzítette egy kisebb stáb a banda koncertjét a DürerKertben, amely alapanyagból lett az Avalanche Of Nonsense klipje.  Fontos hír a zenekarról, hogy a nyári fesztiválok után elkezdődnek a munkálatok friss nótákon, a következő nagylemezhez. A nagy sikerű Tattoo The Sun-os buli után legközelebb egy családiasabb közegben, az A38 Hajó Tetőteraszán fog fellépni a banda, augusztus 16-án. A koncert különlegessége az, hogy több dal akusztikus gitárral hangzik el, és még az is lehet, hogy új nótával is találkozhattok.

http://www.facebook.com/CADAVERESBAND

Ott vagyunk a HEGY'en!

Hegy 2012 LOGO White.jpg

Már érkeznek a fesztiválozók Tokajba: a hegyaljások zöme jó előre beszerezte a belépőjét, a többiek a helyszínen juthatnak hozzá.. Az eddigi legszerencsésebbnek ígérkező, 13. Hegy’en kedd este már bulizhatnak a hegyaljások, a Tisza-parti város utcáin pedig már most mindenhol a holnap fellépő Alphaville számai szólnak.

Gombamód nőnek ki a sátrak a Tisza-part füvéből, a tokaji szállodák, panziók és kiadó szobák lassan megtelnek a Hegyalja Fesztiválra érkezőkkel. Aki még nem indult el, annak sem kell aggódnia: a környező településeken még várnak rájuk kényelmes szállások, vendégszerető házigazdák és finom tokaji borok.

A finom tokaji borokkal már kollégáink is szorosabb ismeretséget kötöttek, hiszen közülük volt aki már tegnap leutazott a helyszínre. Facebook oldalunkon a fesztivál ideje alatt folyamatosan rövidebb hírekkel jelentkezünk, míg itt beszámolókat olvashattok majd minden nap az előző napi történésekről. Szóval 5, 4, 3, 2, 1 ......................   

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum