RockStation

A seggrészeg Al Jourgensen-t kórházba szállították a Ministry koncertjéről

2012. július 29. - sunthatneversets

ministry-2012.jpg

A Ministry tegnapi a párizsi Bataclan-ban adott koncertje a szokásosnál rövidebbre sikerült, mivel a főnök Al Jourgensen fizikailag képtelen volt folytatni a műsort.

Ez a gyakorlatban seggrészeg állapotot jelentett, a frontembert kórházba is szállították a koncert után, emiatt a zenekar mai Rock En Stock fesztiválos fellépése is elmarad. 

Punks not dead: Verébfesztivál 1. nap 2012.07.26. @Csorna

Flyer Veréb.jpgIdén hetedik alkalommal a - tehát már-már hagyományosnak mondható - rendezik meg a csornai Veréb Fesztivált. Most a korábbiaknál nívósabb, nagyobb húzóneveket sikerült igazolni az eseményre, így az iskoláskorba lépve talán ki is nőtte a "punkfesztivál" megnevezést. És ha már úgy is nagyjából tíz kilométerre lakom az eseménytől, gondoltam megnézem, hogy tud nyújtani egy kisvárosi fesztivál.

A strand és termálfürdő hátsó fövenyén felállított partisátor volt a tetthely, közvetlen tőszomszédságában pedig a sátrakat lehetett felverni, szóval viszonylag családiasan zsúfolt volt a hely.
Hét óra körül érkeztem a helyszínre, így volt időm nézelődni. Mindenfelé tizenéves punkokat láttam, szakadt cuccok, tarajok, kivarrt tini csajok...Hinnye, tán öreg leszek én ide! Közben a várpalotai Végállomás kezdett játszani. Lendületes, fiatalos "sulipunk"-ot játszó punk-rock bandát a küzdőtéren szerény számú, de annál lelkesebb szurkolótábor követte. A nem túl erős hangosítás ellenére jól nyomták a srácok, ügyesek voltak.

Tovább

Devin Townsend Project: Szeptemberben lemez

Devin_epicloud.jpgSzeptember 24-én az az InsideOut Music gondozásában érkezik a Devin Townsend Project új nagylemeze  Epicloud címmel. Az album kapott egy vicces videós ízelítőt is, melyben a nyitódalból vannak részletek, valamint nyilvánosságra hozták a borítót és a dalok címeit is. A multiisntrumentalista muzsikus és csapata december 2-án a Fear Factoryval közös turnéján az A38 hajón lép fel. A videó és dalok címei hajtás után.

Tovább

Töketlen?: Smashing Pumpkins - Oceania (2012)

Smashingcover.pngMit is várhatunk Billy Corgan-tól? Az egész tökös móka már csak róla szól, nincs mit tenni, egyszerűen ez van. De nincs is ezzel semmi baj. Ami a Guns N’ Roses Axl-nek, vagy a Soulfy Max papának, esetleg a Sepultura Andreas-nak/Paulo-nak, pontosan ugyan az Billynek a saját  bandája, tehát bármit megtehet, amihez kedve szottyan és igazán senki nem szól rá, hogy „Hé, tesó, ezt már NE”. Mindenkinek megvan a maga keresztje, ahogy mondani is szokták "ilyen ez a pop szakma" Lehet itt nyávogni, kísérletezgetni, de az Oceania is hamisítatlan Smashing Pumpkins lesz.

Tovább

Down - Minden amit az új EP-ről tudni kell

Down-EPOne_Cover.jpg

Az elmúlt napokban több hírünk is foglalkozott a Down új Ep-jével. Most egy csokorba gyűjtöttük a legfontosabb információkat. Először is: a korábban napvilágot hírekkel ellentétben nem EP One címmel jelenik meg a 6 számos anyag szeptember 18-án, hanem a Down IV Part I - The Purple EP címet kapja és az itt látható borítóba lesz csomagolva.

A következő EP a jövő év legelején, míg az azt követő kettő (!) jövő év végén jelenhet meg. A Down IV Part I - The Purple EP-re a következő dalok kerülnek: 01. Levitation, 02. Witchtripper, 03. Open Coffins, 04. The Curse Is A Lie, 05. This Work Is Timeless, 06. Misfortune Teller

A csapat a klasszikus Nola című anyaghoz hasonlót ígér. A hajtás utáni két dalt hallva el is hisszük nekik.

Tovább

Lars Ulrich szívat minket: Csak 2014-ben lesz új Metallica lemez

0metallica2010_14.jpg

Miután csütörtökön örömmel vettük Lars Ulrich szavait, hogy a Metallica szeptembertől stúdiózik és az új lemezre koncentrál egy frissebb nyilatkozatában gyökeresen ellentmondó véleményen van a dobos és szerinte 2014 előtt nem nagyon érdemes várni a következő albumot, hiszen először az Antal Nimród által rendezett 3D-s koncertfilmet kell befejezniük.

Tovább

Gene Hoglan dobossal jön a Testament a FEZEN-re

Testament_2012.jpg

Éppen tegnap írtuk meg, hogy a Lamb Of God énekese Randy Blythe továbbra is a prágai Pankrác börtön vendégszeretetét élvezi.  Hogy mi köze ennek a Testamenthez? Hát csak annyi, hogy a Lamb Of God, az énekes fogvatartása miatt törölte az augusztus 1-jével kiírt, a Dethklokkal és a Gojirával közös amerikai turnéját.

A Testament dobosa Gene Hoglan a Dethklokban is érdekelt lett volna, így eredetileg Mark Hernandez dobolta volna végig a Testament Európai koncertjeit. Azonban a turné törlése miatt ő játszik majd Chuck Billyékkel augusztus 2-án Székesfehérváron a FEZEN-en.

Októberben új Danko Jones album

0dankojones2011_41.jpg

A hozzánk már szinte hazajáró, legutóbb pár napja a a Hegyalja Fesztiválon megfordult és ott a legjobb koncertet adó kanadai Danko Jones új albummal jelentkezik október 9-én. A banda Rock And Roll Is Black And Blue címet viselő 6. nagylemezén merít a bluesból, a 60-as évek garázsrockjából, a 70-es évek hard rockjából és még a skandináv metálból is.

A 13 dalt tartalmazó album producere ezúttal is Matt DeMatteo volt, míg a keverést Mike Fraser végezte, aki olyan csapatokkal dolgozott korábban, mint az Aerosmith, vagy az AC/DC. Ez lesz az első olyan Danko Jones album melyen már az új dobos Atom Willard játéka lesz hallható. Az album első kislemezdala pedig a Just A Beautiful Day lesz.

Szeptembertől stúdiózik a Metallica

 Metallica2012.jpg

Lars Ulrich a Metallica dobosa e hét kedden az Outside Lands fesztivált (melyen a banda headlinerként lép fel) promótálandó egy konferencia beszélgetés keretében elárulta, hogy a csapat szeptembertől valószínűleg egy új album - amely egyébként 10. lesz a sorban - felvételein dolgozik majd.

Az album producere ismét Rick Rubin lesz. A dobos elmondta még, hogy James Hetfield gitáros/énekes rengeteg témát, riffet rögzített, amire ő mindig rádobolt egy kicsit, tehát anyag bőven van egy új lemezhez csak össze kellene rakni azt. Elmondása szerint, ha az augusztus 24-ei vancouveri koncert felvételein túl lesznek - ebből készít 3D-s koncertfilmet Antal Nimród - és le tudják az Outside Lands Fesztivált, máris kezdődhet a munka az új anyagon.    

„...azon vagyunk, hogy a maximumot hozzuk ki az életből” – interjú Valentin Hauserrel, a Betraying The Martyrs basszusgitárosával

BetrayingValentin2.jpg

Ha emlékeztek még, kollégánk beszámolója alapján az idei Bonecrusher Festen a francia Betraying The Martyrs nyújtotta az egyik legmeggyőzőbb teljesítményt. Az angol frontemberrel kiegészült párizsi csapat billentyűvel és dallamos énekkel feldúsított modern metalcore-ja tehát már az itthoni közönség előtt sem ismeretlen, ezúttal pedig a májusi buli előtt készült interjú keretében vezetjük végig az olvasót a „Mártírok útján”...

A legutóbbi budapesti koncertetek idén februárban volt a Bonecrusher feszten.
Valentin: Így van. Számomra viszont ez az első alkalom. Amúgy azt hiszem, már a harmadik budapesti bulink a mostani. Az előző két bulin nem voltam ott, mert a turnékon sem tudtam részt venni, úgyhogy most járok először Budapesten.

Tovább

A Muse a pénteki nyitóünnepségen is előadja az olimpia hivatalos dalát

MuseOlimpic.pngNovember 20-án ad koncertet Budapesten a brit Muse zenekar, akiket a világ legnagyobb részén már a Coldplay csapatával egy szinten emlegetnek, koncertjeik évek óta a legjobb előadások közé tartoznak.

Népszerűségükre jó példa, hogy ők is részt vehettek abban a stafétafutásban, mely során az olimpiai lángot a játék helyszínére juttatják. A három zenész Teignmouth közelében vette magához egy rövid időre a fáklyát. Pár héttel ezután ráadásul az ő szerzeményüket választották az idei olimpiai játékok hivatalos dalává.

A Survival című dal a versenyzők stadionba érkezésekor, az éremceremóniák alatt és a nemzetközi televíziós közvetítések alkalmával is hallható lesz. Emellett természetesen a nyitóünnepségen is felcsendül 2 nap múlva.

Hazai vonatkozás, hogy a hivatalos videóban látható Egerszegi Krisztina és a magyar férfi vízilabda-válogatott több tagja is. A dalt minden bizonnyal a novemberi budapesti koncerten is hallhatják a rajongók majd.

Újabb ügyészi tiltakozás áll a Lamb Of God énekes szabadulásának útjában

Blythe.jpg

Cseh források szerint ezen a héten sem szabadul a Lamb Of God énekese, Randy Blythe. Az ügyész ugyanis a tegnapi napon újabb tiltakozást nyújtott be a bíróságnál, így az énekes a már kifizetett, az eredeti összeg duplájára emelt, 400 ezer dolláros óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon.

Az ügyész pénteken indokolja a bíróság előtt, hogy miért nem járul hozzá az óvadék ellenében történő szabadon bocsátáshoz. Ettől számítva a bírónak öt nap áll rendelkezésére, hogy döntést hozzon, és újabb öt nap ahhoz, hogy döntését hivatalosan is nyilvánosságra hozza (jó sokat gondolkodhat rajta). Ha a bíró ezt követően kedvező döntést hoz az énekes számára, akkor elvileg az énekes végre kijöhet a prágai Pankrác börtönből.

Új kislemezzel jelentkezett a No More Gravity

nmg_band.png

A rap-rock-atomboogie stílusban utazó, péceli No More Gravity zenekar nem szeret lazsálni és máris új kislemezzel örvendezteti meg a kedves érdeklődő publikumot. Április elején megnyerték a Pecsa music hallban rendezett Pulzus tehetségkutatót, majd pedig bele is vágtak a Try It névre keresztelt, 3 számot tartalmazó hanganyaguk munkálataiba.

Az EP az Area 51 stúdióban készült Kecskeméten és EZEN a youtube linken meghallgatható teljes egészében. De le is lehet tölteni borítókkal együtt, teljesen ingyen! Csak egy kattintás IDE.

Hamarosan elkészül a zenekar hivatalos weboldala (nomoregravity.hu) amin akad majd egy két érdekesség, de addig is, ha tetszik a muzsika, érdemes követni a facebook oldalukat koncertinfókért és egyéb újdonságokért.

Tovább

Gasztro-punk és Halász Judit a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon

TCS-trafo3.jpg

Rock, latin jazz, népzene, barokk és gaszto-punk koncertet is adnak azok az előadók, akik beneveztek az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál versenyébe. Az Öreg-tó partján péntektől vasárnapig családi programok, kiállítások és borkóstolók, valamint Halász Judit, az Edda, a Tankcsapda és a Vad Fruttik is várják a látogatókat.

Tovább

Bikini: Best of koncert, és videoklip forgatás

BIKINI1.JPG

Az idén harmincéves zenekar pályafutásának legnagyobb sikereit adja elő a Rákóczi híd pesti lábánál található Budapest Parkban, ahol - tizenöt év kihagyás után - klipet is forgatnak.

Másfél évtizedes szünet után újra klipet forgat hazánk egyik legnépszerűbb rockzenekara a Bikini. Lojziék a forgatás befejező részéhez a főváros egyik legnépszerűbb szabadtéri zenés szórakozóhelyét, a Budapest Parkot választották, ahol a nagyszabású koncerten a rajongók nemcsak újraélhetik a zenekar 30. jubileumi Arénás koncertjének utánozhatatlan hangulatát, de akár a készülő Bikini klip részesei is lehetnek.

A hazai rockzene egyik legnépszerűbb zenekara idén február 18-án ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Papp László Budapest Sportarénában, aminek képi és hanganyaga június elején került boltokba. További infók a Park honlapján, és a csapat hivatalos Facebook oldalán!

Nr. 4: Songs Exhaled címmel szeptemberben jön az Angertea új lemeze

Angertea Nr4.jpg

A negyedik Angertea lemez, a Nr. 4: Songs Exhaled munkálatai a finisbe értek. Elkészült a borító, amit az énekes Gergő rajzolt, és Pukánszky Anna grafikai utómunkájával készült, megvannak a végleges dalcímek, és van egy filmecske is a stúdiózásról. A videóban direkt nem akarták ellőni az új dalokat, így végig az összes eddigi lemezek különféle trackjei hallhatóak, ám a végén hallható ízelítőként egy részlet az A for Afrodita című új szerzeményből(12:30-nál).

Az album szeptember közepén fog megjelenni a norvég Smash Fabric Recordsnál, de a hónap elején már hallható lesz egy teljes új dal. A lemezen szereplő dalok listája és a videó hajtás után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum