RockStation

Down Through The Ages - Új All That Remains dal

2012. augusztus 19. - sunthatneversets

All That Reamains band.jpg

Jövő hónapban jelenik meg a massachusettsi All That Remains új album, amely az A War You Cannot Win címet kapta. Az album producere az Killswitch Engage főnök Adam Dutkiewicz volt. Down Through The Ages címmel már egy új dalt tudunk mutatni, melyet az énekes Phil Labonte tett közzé a saját youtube csatornáján.

A várakozás enyhítése: Slipknot - Antennas To Hell (2012)

slipknot.jpgValahogy úgy vagyok a válogatáslemezekkel, hogy időt húzni jó. Mármint a zenekarnak arra vonatkozólag, hogy, ha két stúdiólemez között hosszú idő telik el. Márpedig a Slipknot ezidáig utolsó stúdióalbuma az All Hope Is Gone már négy éve jelent meg és bár az utóbbi hónapokban mondott itt mindenki mindent, nem valószínű, hogy 2013-nál előbb (ha egyáltalán) lesz itt új Slipknot album.

Tovább

Trying Not To Love You - Új Nickelback videó

Nickvideó.jpg

A Nickelback még tavaly ősszel jelentkezett új albummal. A Here And Now lemez értékelésénél kemény jóindulat sütött belőlünk. Most új klippel jelentkezett a Chad Kroeger vezette csapat. A videóban a Seinfeld sorozatból is ismert Jason Alexander játssza a kávézó pultosát, a szőke tünemény pedig Brooke Burns, aki a Baywatchból lehet ismerős.

Öt sztárzenekar zenél és segít az Ötcsillagos Fesztiválon

5-os.jpg

A hazai könnyűzenei élet öt állócsillaga ad koncertet öt egymást követő napon a Zöld Pardonban augusztus 21. és 25. között: az Alvin és a Mókusok, a Vad Fruttik, a Kowalsky meg a Vega, a 30Y és a Road.  Az Ötcsillagos Fesztivál fellépői és házigazdája, a Zöld Pardon a bulizáson túl egy közös jótékonysági akcióra hívják rajongóikat. Kérésük az, hogy a koncertekre vigyenek magukkal iskolaszereket, amelyekkel rászoruló gyerekeket támogatnak.

Tovább

Nagy sikerű koncertet adott a Watch My Dying a cseh Brutal Assault Fesztiválon

Watch My Dying 2012 1.jpg

Augusztus 11-én lépett fel a Watch My Dying, Csehországban a 17. Brutal Assault Fesztiválon. A csapat a Budvar Club színpadon játszott, szombat este 9 órakor. A tökéletes hangzással megszólaló bandát sok magyar rajongó is köszöntötte, úgyhogy az énekes Gaobr az anyanyelvi konferálást sem hagyta ki. A velős, 40 perces program rendesen odapörkölt, meggyőzve a WMD-t nem ismerőket is, hogy milyen különleges banda áll a színpadon. A program első percétől kezdve létrejött az a bizonyos kémia a zenekar és a rajongók között, úgyhogy végig vibrált az energia a levegőben.

Tovább

Enyingi vérnyulak - A Plateful Of Joy : EP (2012)

plateful of joy.jpgMindig keresem az új zenéket, és szívesen meghallgatok szinte bármit. A stoner-space rock elkötelezett híve vagyok, de mellette szeretem a modernebb metálokat is, meg tényleg rengeteg feelinges zenét.

Amikor megláttam az A Plateful Of Joy borítóját, és egyből kíváncsi lettem a zenére. Mindig is tudtam, hogy a nyulak nem csak csoki tojást, és egyéb finomságokat hoznak tavasszal, hanem igazi vérszomjas vadállatok. Ezt mutatja a borító is.
A gyilkos nyuszi brigád 2010. óta nyuvasztja ki az embereket.

Enyingien élő, vérnyulakat is megszégyenítő formák jelenleg dobost, és basszusgitárost keresnek, de addig sem pihenek!

Tovább

Baroness - A zenekar három tagjának is törései vannak, a söfőr állapota kritikus

Baronessbus.jpg

Hogy Angliában mit jelent a könnyű és súlyos sérülés, azt mindjárt megmondjuk, mindenesetre a szerdán súlyos buszbalesetet szenvedett Baroness zenekar PR-osa Monica Seide hivatalos közleményt adott ki a zenészek és a stáb állapotáról, ezek szerint:

"A Baroness zenekar tagjai jelenleg lábadoznak a Bath-nál szerda reggel történt buszbaleset után. John Baizleynek [gitár, ének] eltörött a bal karja és a bal lába. Allen Blickle-nek [dob] és Matt Maggioni-nak [basszusgitár] csigolyatöréseik vannak. Mindhárman kórházi kezelésben részesülnek jelenleg. Pete Adams [gitár, ének] sérüléseit ellátták, őt már kiengedték a kórházból.

"Az öt fős személyzet három tagja már elhagyhatta a kórházat, A kórházban lévő két emberből egyikük még kezelés alatt áll, sajnos a buszsöfőr állapota továbbra is kritikus. Köszönjük mindenkinek a támogatást ebben a rendkívül nehéz időszakban."

Open Air MetalWar Fest Hungary – Csak jövőre!

szeptember_feszt_elmarad.jpgSokan mondogatják nap, mint nap, hogy ebben az országban bármi megtörténhet… És tényleg! A SzeptEmber Feszt lelkes szervezőcsapata a napokban egy úgynevezett „bejárásra” ment a Népligetbe, ahol siralmas kép fogadta őket. A teljes liget munkaterület lett, ugyanis jelenleg csatorna fejújítási munkálatok folynak ott. Bármennyire is van élő szerződése a fesztiválnak a szeptember eleji időpont vonatkozásában a terület bérlésére, az ott folyó munkálatok biztosan nem lesznek kész addigra, így az idei SzeptEmber Feszt elmarad.

Tovább

A Varga János Project izzítja a hangulatot a Toto előtt

vargaj1.jpg

A PeCsa Music Gardenben augusztus 21-én fellépő világhírű Toto együttes vendége  a Varga János Project lesz, akik méltán büszkék arra, hogy egy ilyen legendás zenekar őket választotta.

A Toto mindig is azok közé a zenekarok közé tartozott, akik meghatározóak voltak nem csak a közönség, hanem a zenészek számára is. A dallamos, fogyasztható, ugyanakkor kivételesen igényes, egyedi hangzás és hangszeres tudás a legtöbb zenész számára példaképpé tette az együttes tagjait, kiváltképpen a gitáros Steve Lukathert, a billentyűs David Paich-et, de említhetjük Steve és Mike Porcaro-t, Joseph Williams-et, Bobby Kimbal-t, Simon Phillipset vagy a fiatalon elhunyt Jeff Porcaro-t is.

Tovább

Cold - Axewound videó

AxewoundVultures.jpgMint azt múltkor megírtuk a Matt Tuck (BULLET FOR MY VALENTINE) gitár/ének, Liam Cormier (CANCER BATS) ének, Mike Kingswood (GLAMOUR OF THE KILL) gitár, Joe Copcutt (RISE TO REMAIN) basszusgitár, és Jason Bowld (PITCHSHIFTER, KILLING JOKE) összetételű Axewound lemezzel jelentkezik, mely a Vultures címet kapta és október elején kerül a boltokba.

Az albumra a következő dalok kerülnek: 01. Vulture, 02. Post Apocalyptic Party, 03. Victim, 04. Cold, 05. Burn Alive
06. Exochrist, 07. Collide, 08. Destroy, 09. Blood Money, 10. Church

A Cold című dalhoz már videó is készült melyet hajtás után sasolhattok meg.

Tovább

Novemberben jön a Soundgarden új nagylemeze

Soundgarden-2012.jpg

Már vagy egy éve ígéri a Chris Cornell vezette Soundgarden, hogy új lemezzel jelentkezik. Nos a hitegetésnek abból a szempontból vége, hogy bejelentették, a zenekar 1996 óta első új lemeze november 13-án jelenik meg. Cím még nincs, viszont a Blood On The Valley Floor és a A Thousand Days Before dalcímek már ismertek csak úgy, mint a pár hónapja megjelent Live To Rise, amely a Bosszúállók című film betétdala és még klip is készült rá.

Tovább

Into Sour - Új Ad Astra videó

adastra3_közép.jpg

Némi csúszással, de elkészült a zenekar zsír új klipje az Into Sour című dalra, amely az első hivatalos videó a zenekar tavasszal megjelent Open Wide című második nagylemezéről. A videót a Frisk Media tagjai, Kőrös Gergely és Süle Tamás követték el, és mivel a felvételek még régi bárdista, Specker Balázs távozása előtt készültek, így őt lehet látni a kattant gitáros szerepében, ugyanakkor némi statiszta szerep erejéig az időközben ismét állandó tagként leigazolt Spala Márk is részt vett a sztoriban, csak hogy senki se maradjon ki a jóból. A csapat ősszel biztosan ott lesz a Népligetben megrendezendő ingyenes fesztiválon, a Szeptember-feszten

Tovább

Úgy néz ki Kyuss Lives! néven nem működhet tovább a Kyuss Lives!

kyuss_lives_new_2012.jpg

Bár a cím elég hülyén hangzik, mégis igaz, ugyanis hétfőn a szövetségi bíróság döntést hozott abban a perben, amit a Josh Homme gitáros (Queens Of The Stone Age) és Scott Reeder basszer indított el abban abban a reményben, hogy a bíróság megvonja régi zenésztársaiktól, John Garcia énekestől és Brant Bjork dobostól a Kyuss név használati jogát. Úgy néz ki előbbiek örülhetnek.

Tovább

Baroness - Csodával határos, hogy senki nem halt meg a balesetben

Baronessbus.jpg

Tegnap számoltunk be róla, hogy a Baroness turnébusza Angliában súlyos balesetet szenvedett. Kilenc embert szállítottak körházba, kettőt törésekkel, őket a tűzoltók szabadították ki feszítővágókkal az összetört járműből. Mint kiderült a jármű a vizes úton csúszott meg és borult le a hídról. A balesetről a BBC News készített egy rövid riportot, melyet most meg is nézhettek. A felvételeket nézve a csodával határos, hogy senki nem halt meg a balesetben.

Depresszió: koncert a teljes Amíg tart lemezzel

Depresszió_2012.jpg

Idén lesz 10 éve annak, hogy megjelent a Depresszió számára, az első nagy áttörést jelentő Amíg tart című lemez.  Ebből az alkalomból, valamint a rajongók kérésének eleget téve, augusztus 24-én exkluzív koncertet ad a zenekar, a budapesti Dürer Kert Szabadtéri Színpadán, ahol a teljes lemezt eljátsszák, elejétől a végéig, valamint az elmúlt 12 év legnagyobb sikerdalai is terítékre kerülnek majd. „ Egy olyan helyszínen akartuk megvalósítani ezt a speciális eseményt, ahol adott a klubkoncertek közvetlensége, de mégis elfér sok ember kényelmesen, valamint technikailag is profi Show-t tudunk nyújtani, tehát minden szempontból egy kellemes, szabadtéri estének ígérkezik.”

Tovább

Felborult a Baroness turnébusza Angliában

Baronessbus.jpg

Az amerikai Baroness Angliában turnézik és éppen Bristolból Southamptonba tartottak, amikor a busz tíz métert zuhant egy viaduktról Bath közelében. A buszon utazó zenekart és a személyzetet - összesen kilencen voltak -  a tűzoltóknak kellett kiszabadítani és mindannyian meg is sérültek, heten könnyebben, ketten viszont súlyosan. A súlyos sérültek között állítólag nincs zenekari tag.

A zenekar menedzsmentje azóta hivatalos közleményben is megerősítette, hogy a buszon utazók kórházban lábadoznak. A zenekar további értesítésig minden a turnéból hátralévő koncertjét lemondta.

Szeptemberben Bécsben játszik a Fu Manchu

fumanchu2012.jpg

A dél-kaliforniai Fu Manchu ritka vendég a kontinensen. Éppen ezért, aki csak teheti, az kuporgassa a garasait, mert szeptember 26-án a bécsi Szene ad otthont a zenekar turnéjának. Aktualitása is van a bulinak: éppen 15 éve jelent meg a The Action Is Go című alaplemezük, amivel kvázi bebetonozták halhatatlanságukat a stílus és a zenekar rajongói számára.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum