RockStation

Csak fiataloknak!: Nuklea - Bunker 8 (demo)

2012. szeptember 09. - viliricsi

Nuklea Bunker 8.jpgMár nem az én időmben, sokkal inkább a szüleim számára létezett egy Csak fiataloknak című rádióműsor - nekem most ez az agyoncsépelt szlogen ugrik be a Nuklea zenekar demójáról. Viszont fiatalnak már mégsem mondhatom magam, szerintem ez az oka, hogy én nem fogok beleszeretni "Nuklea kisasszonyba". (A metafora annyiban kevéssé helytálló, hogy az együttest kizárólag hímneműek alkotják :-)

Tovább

TOP 5 Gojira mixer beton

Gojira2012.jpg

Hétvégi unaloműzőnek nincs is jobb, mint pár dalt egymás alá-, fölé helyezni, abszolút a szubjektivitás elvét követve. Mert, hogy kinél mi a kedvenc, az már teljesen ízlés kérdése.

Kezdésnek álljon itt a francia Gojira, akik nyáron jelentették meg L'Enfant Sauvage című új lemezüket, melyet a Blabbermouth úgy jellemzett, hogy ami 1986-ban a Master Of Puppets (Metallica), 1992-ben a Vulgar Display Of Power (Pantera) volt a metál világának, az 2012-ben a L'Enfant Sauvage. Nagy szavak, de inkább nézzük meg tényleg azok-e.

5. Flying Whales (From Mars To Sirius)

Tovább

Helyi különlegesség: Marcello's Mystical Mind - Brainforest EP (2012)

MMM_EP_artwork.jpgSzerkesztőségünkbe pottyan néhány hete egy három dalt tartalmazó kislemez, a Marcello's Mystical Mind legújabb EP-je, mely a Brainforest címet viseli. A progresszív rockzenét játszó magyar banda saját bevallásuk szerint mostanra találták meg saját hangjukat, miután korábban olyan legendás művészek és zenekarok dalait játszották, mint a Genesis, Peter Gabriel, Toto vagy Dave Matthews. Őszintén, én nem hallottam róluk korábban, de kíváncsivá tettek. Fogalmam sem volt, hogy mire számítsak – igazából ilyenkor elsőre inkább szkeptikus vagyok –, de ez nagyon meglepett, pozitívan. Könnyen emészthető, jazz és progresszív rock elemekkel tarkított zene, remek és pontos gitárjátékokkal. Az dalok hosszúak, de a jól időzített váltásokkal nem válnak unalmassá, sőt mindig tovább lökik dalok folyását ezek a témaváltások. Mindemellett még meg kell említeni milyen jól harmonizál Török Viktor hangja ehhez a zenéhez. 

Tovább

Világsztárok zenéltek a 4. Metal Masters-en

metal_masters_4_gc.jpg

Tegnap este a new yorki Gramercy Theater-ben tartották a 4 Metal Masters-t, amelyet leginkább egy hangszeres bemutatónak neveznénk, de ehhez olyan sztárok adják a nevüket, mint Phil Anselmo (DOWN, ex-PANTERA), Kerry King (SLAYER), Dave Lombardo (SLAYER), Scott Ian (ANTHRAX), Charlie Benante (ANTHRAX), Frank Bello (ANTHRAX), Billy Sheehan (MR. BIG, DAVID LEE ROTH) és Gary Holt (EXODUS, SLAYER).

Tovább

Portnoy, MacAlpine, Sherinian, Sheehan – zenész virtuózok koncertje Budapesten!

portnoy_sheehan_sherinian_macalpine.jpg

Portnoy, MacAlpine, Sherinian, Sheehan. A zenekedvelők egész biztosan felkapják a fejüket e négy név bármelyikének hallatán. Hát még akkor, ha kiderül, hogy ez a négy virtuóz hangszeres zenész együtt indul turnéra! Mike Portnoy a Dream Theater egykori dobosaként szerzett világhírnevet, Tony MacAlpine a G3-ból is ismert zseniális gitáros, aki lassan 30 éve van a pályán, Derek Sherinian a Dream Theater mellett Yngwie Malmsteen és Alice Cooper oldalán is játszott billentyűs hangszereken, a Mr. Big basszusgitárosaként ismert Billy Sheehan pedig olyan rocklegendákkal is zenélt közösen, mint David Lee Roth vagy Steve Vai. Ez a fantasztikus négyes idén ősszel közösen vág neki egy 18 állomásos exkluzív turnénak, Magyarország pedig a szerencsések között van: október 19-én érkeznek a Pecsa Music Hallba!

Tovább

A Zöld Pardon 15 osztálynak gyűjtött tanszereket

csoportkep3.JPG

Minden várakozást felülmúlt a Zöld Pardon első jótékonysági tanszergyűjtő akciója.  A kultikus szórakozóhelyen két hét alatt 15 általános iskolai osztálynak elegendő mennyiségű iskolaszert ajánlottak fel a fellépő zenekarok és rajongóik. Az adományokat a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány juttatja el a rászoruló családoknak.

Idén először hirdette meg jótékonysági tanszergyűjtő akcióját a Zöld Pardon. A szórakozóhely vezetői maguk is szülők, ezért tisztában vannak azzal, mivel jár a tanévkezdés. Mivel sok családnak nehézséget okoz kigazdálkodni az iskolaszerek árát, a ZP úgy döntött, hogy augusztus 21. és szeptember 1. között gyűjtőakciót szervez a rászorulók megsegítésére. A kezdeményezés mellé álltak a fellépő zenekarok, az Alvin és a Mókusok, a Vad Fruttik, a Kowalsky meg a Vega, a 30Y, a Road, a Subscribe, a Compact Disco és az Anna & the Barbies is. A művészek arra kérték rajongóikat, hogy a koncertekre vigyenek magukkal új vagy használt, de még jó állapotban lévő tanszereket, például táskát, tolltartót, földgömböt, füzetet, vonalzót, körzőt, számológépet, radírt, tollat, ceruzákat, vízfestéket, zsírkrétát. 

Tovább

Jövő hét szerdán Lillian Axe és Helstar koncertek a Club 202-ben

lillian_axe_small 2012.jpg

Szeptember 12-én érkezik először Budapestre az amerikai dallamos rockzene egyik kultikus bandája, a lassan két évtizede működő Lillian Axe. A New Orleans-i csapat mellett egy másik régivonalas power metal brigád, a texasi Helstar is hiánypótló jelleggel szerepel: a jó 30 éve létező együttesnek ez lesz az első hazai koncertje. A Club 202-ben tartandó esten további négy külföldi csapat színpadra lépése teszi teljessé a koncertélményt.

Tovább

Ilyen lesz a koncert-ősz a Livesound-nál

Gotthard2012.jpg

Vége a nyárnak és a Fesztiválszezonnak, végérvényesen eljön az ősz és vele egy halom koncert is. Négyrészes sorozatunkban röviden bemutatjuk, hogy mire készülhettek, a koncertszervezők kiket hoznak el nektek az év hátralévő hónapjaiban. A Phoenix Music, a Concerto Music és a Hammer Concerts után jöjjenek a Livesound koncertjei.

Tovább

Osztrák metalcore a Hajón!

Flyer The Sorrow.jpgAz A38 Hajó jóvoltából szeptember 21-én ismét Budapestre látogat Ausztria feltehetően legnépszerűbb metalcore zenekara, a The Sorrow. A műfaj hazai szerelmeseinek korántsem lehet ismeretlen a banda neve, hiszen az eddig három nagylemezt jegyző banda már kétszer is megfordult hazánkban: előbb a Balaton partján, utóbb a The Idoru vendégeként Szalkai Tibiék lemezbemutatóján.

A környéki ismertség mellett - a srácok a "Zajok a szomszédból" eseménysorozat részeként adják majd első önálló hazai koncertjüket - persze a The Sorrow ki tudta vívni a nemzetközi szakma figyelmét is, hiszen a Drakkarnál megjelent lemezek mellett a formáció többek között a Caliban, a Killswitch Engage és a Chimaira oldalán is koncertezhetett minden fontosabb európai fesztiválon vagy klubbulin, arról nem is beszélve, hogy a (főképp németajkú) sajtó is kedvezően fogadta a formáció egyes kiadványait. Ehhez persze az élő teljesítmény is hozzájárult, hiszen a The Sorrow legalább annyira ütős élőben, mint lemezen: erről egy koncert DVD is tanúskodik már, ám akinek ez nem elég, és aki keveselte legutóbbb a játékidőt, annak mindenképp a 'Hajó fedélzetén lesz a helye, ahol a The Talking Horse melegíti majd be az estét.

Az A38 Hajó és a Phoenix Music Hungary bemutatja:
Noises From The Neighborhood / Zajok a szomszédból
2012. szeptember 21.
THE SORROW (A)
THE TALKING HORSE

Lost In The Echo - Új Linkin Park videó

linkin-park2012_1.jpg

A múlt héten egy interaktív Linkin Park videót mutattunk nektek, amely a Lost In The Echo című dalra készült és amely - ha engedélyezitek - a facebookon található képeitekből a videóba emel be néhányat. A hivatalos videót a zenekar később mutatta be. Hogy ne legyen senkinek sem hiányérzete, álljon itt az is.

Tovább

Hallgasd meg a The Gathering új albumát!

gatheringdisclosure.jpg

Mint, ahogy azt már korábban jeleztük szeptember 12-én jelenik meg a most már holland/norvég The Gathering új albuma Disclosure címmel. Ha valaki már tűkön ül akkor nem kell tovább várnia, hiszen a csapat bandcamp oldalán meghallgathatóvá tette a lemezt, amit így mi is megmutatunk nektek.

Clue: új kislemez és koncert szeptemberben

clue.jpg

Nemrég jelent meg a Clue zenekar C.Q. című új EP-je, mely az idén alakult együttes első kiadványa. Ennek ellenére koránt sem egy zöldfülű csapatról van szó, ugyanis a Clue tagságának jó része a több mint 10 éve működő Autumn Twilightból már ismert, így e remek underground együttes ismerői máris tudhatják: kiváló hangszeres tudással előadott zenére, és művészi igényességgel megírt dalszövegekre számíthatnak.

Tovább

Refused a bécsi Arénában!

Refused (1).jpg

Örömömben indiántáncot jártam, mikor megláttam a Refused zenekar koncertdátum frissítését, hiszen október 1-jén a bécsi Arénában lépnek fel Dennis Lyxzén-ék. Irigykedtem arra a több tucat magyarra, akik a Novarock fesztiválon ott lehettek és megleshették a nagy visszatérőket. Persze mint kiderült, az időjárás közbeszólt, így csak egy csonka show szemtanúi lehettek a fesztivál résztvevői. Akkor még azzal nyugtattam magam, hogy a szezon végeztével talán egy hazai buli is beficcen, de erre 1% esélyt látnak a szervezők. Így nincs más hátra, mint előre, azaz aki szeretne egy féktelen tombolás részese lenni, aki szeretné magába szívni a Refused lüktető, őrült és semmihez sem fogható muzsikáját, annak irány a bécsi Aréna. Garantáltan jól fogja magát érezni.

A jegyekkel jó lesz iparkodni, mert tartok tőle, hogy a helyszínen már csak csodával határos módon lehet hozzájutni. Refused Are Fuckin Dead? No way!

A medve bemegy a bárba…: Barbears - Doombar

Bejegyzés alcíme...

barb.jpgA Barbearst jó párszor sikerült már elcsípnem élőben, és sohasem okoztak csalódást. Azt a fajta stoner doom megközelítésű rockot, amit tolnak, tényleg csak szeretni lehet. Vaskos riffek, ízes szólók, de valahogy mégis benne van a modern rock/metál íze is a zenéjükben, de mindez egy nagyon pozitív kicsengésben. A Barbears amolyan tipikus buli zenekar, akiknek a koncertje közben megjön az ember kedve az életre, mert olyan őszintén tolja az arcába a tömény rokkot, hogy az örömhormonok önkéntelenül bólogatásra késztetik a hallgatókat. Ilyen élőben hallgatni a Barbearst.

Tovább

No Computation - Új Angertea dal

Angertea Promo8_small.jpg

Tegnap került bemutatásra a negyedik Angertea lemez, a Nr.4: Songs Exhaled nyitódala, a No Computation. A szám érdekessége, hogy vendégszerepel benne a Faith No More basszusgitárosa, Bill Gould, aki a dal végén gitárharmóniákat játszik. A lemez szeptember 17-én fog megjelenni világszerte a norvég Smash Fabric Records gondozásában.

A dal itt látható-hallható szöveges videó formájában:

Tovább

New York előtt a Zöld Pardonban zúz a Leander Rising

leander2.jpg

A világhír kapujában áll az egyik legizgalmasabb magyar metal zenekar, a Leander Rising. A banda lemeze és új klipje már megjelent Amerikában, és a fiúk ősszel koncerteket adnak az USAban, többek között New York-ban. A hazai közönség élőben legközelebb szeptember 4-én, az ma este a Zöld Pardonban hallhatja a Leander Rising zenéjét.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum