RockStation

TOP 5 Testament dal

2012. szeptember 23. - magnetic star

Testament_2012.jpg

Az 1983-ban a kaliforniai Berkeley alakult Testament kétségtelenül napjaink egyik legnépszerűbb thrash metál brigádja. A csapat nyáron jelentette meg új, Dark Roots Of Earth című lemezét, sőt a FEZEN fesztivál vendégei is voltak, egy igazán hangos koncert erejéig. A csapat ősszel ismét koncert-turnéra indul, amely ugyan hazánkat nem érinti, de ha valaki igazi hamisítatlan Testament klubkoncertre vágyik az november 23-án Pozsonyban a Majestic Club-ban elcsípheti a bandát.

5. Native Blood (Dark Roots Of Earth, 2012)

Tovább

Novemberben érkezik a Destruction új lemeze

destructionspiritual.jpg

Spiritual Genocide címmel november 23-án jelenik meg az idén 30 éves születésnapját ünneplő német thrash legenda, a Destruction új albuma. A lemezen vendégszerepel Thomas "Angelripper" Such (Sodom), Andreas "Gerre" Geremia (Tankard) és Ol Drake (Evile) is. A limitált kiadás Carnivore című dalát pedig a Mad Butcher/Release From Agony lemezes felállás rögzítette Harry Wilkens gitárossal és Oliver Kaiser dobossal. Ha pedig már itt tartunk az album borítóját Havancsák Gyula készítette.

Az albumra a következő dalok kerültek: 01. Exordium, 02. Cyanide, 03. Spiritual Genocide, 04. Renegades, 05. City Of Doom, 06. No Signs Of Repentance, 07. To Dust You Will Decay, 08. Legacy Of The Past (feat. Andreas "Gerre" Geremia, Thomas "Angelripper" Such), 09. Carnivore, 10. Riot Squad, 11. Under Violent Sledge, 12. Princess Of The Night, 13. Carnivore (feat. Harry Wilkens, Oliver Kaiser)

Budapesten az Enslaved!

enslaved_bandheader.jpg

Hét év után 2013. március 29-én ismét Budapestre látogat a norvég extrém metal világának egyik legizgalmasabb alakja, az Enslaved! Az eltelt idő pedig joggal igazolja majd, hogy egy több mint húsz éve működő banda még mindig képes újra és újra friss hangokkal kísérletezni, hiszen a Kultiplexes buli óta már megszilárdult felállású zenekar a black metalból kiindulva végleg saját ösvényére lépett.

Tovább

Dalriada lemezbemutató koncert külföldi vendégekkel

dalriada02.jpg

Mindösszesen kilenc együttes szerepel majd a legismertebb hazai folk metal csapat, a Dalriada szeptember 29-ei lemezbemutató koncertje alkalmából a budapesti Club 202-ben. A hazai fellépők - vagyis a Dalriada, a Virrasztók, a Kerecsensólyom, a Niburta, a Tales Of Evening és az Ankh - mellett az orosz Arkona, az észak-ír Darkest Era és a cseh Silent Stream Of Godless Elegy fellépését tekinthetjük meg az egész napos szombati folk metal bulin, mely a Samhain Fest nevet fantázianevet kapta.

Tovább

A hegy vagyok: Stoned Jesus - Seven Thunders Roar (2012)

2012. szeptember 20. - KoaX

stoned jesus_bori.jpgKyuss, Red Fang, Isten Háta Mögött, Down, Karma To Burn, Kylesa, számomra mind alap stoner banda. Ezek azok, amikre azt lehet szerintem mondani, hogy IGEN eredetiek, és kegyetlen ütősek. Bóklászom a neten, nézem a youtube videókat, amikor egyszer csak felugrik egy kis ablak, ezzel a szöveggel „ Be sz@rsz, hallgasd meg! MOST!”

Eléggé fontos üzenetnek tűnt, tehát kattintottam is egyből. Jött az a bizonyos érzés, hogy „WÁOOOOOW” Bizony, ez a Stoned Jesus.

Miközben már hallgattam a zenekar második Seven Thunders Roar című albumát, olvastam a sok hasznos infót is a srácoktól. Vágod, ezek UKRÁNOK! Totál meglepődtem az egészen, hogy ennyire jó stoner muzsikát, (amit valljuk be főleg inkább Amerikában tolnak), egy ennyire közeli nem igazán sivatagias éghajlattal rendelkező országból jön. Következő teendő nem más, mint azonnal LIKE gomb erős megnyomása, és üzenet a zenekarnak. Úgy is, ha már szomszédok vagyunk, akkor….

Tovább

A Master Of Puppets minden idők legnagyobb heavy metál albuma

Master_of_Puppets-4.jpg

Legalábbis a világ egyik leghíresebb zenei magazinja, a Rolling Stone szerint, aki olvasóit kérdezte meg abban a témában, hogy szerintük mely albumok a heavy metál történetének legnagyobbjai. Véleményezni nem akarjuk a nagy valószínűséggel amerikai olvasók többségének szavazatai által létrejött végeredményt, de jól jellemzi a szűklátókörűséget, hogy az első 10-ben a Metallica négy (!) albummal is képviselteti magát, míg a Black Sabbath kettővel.  

Természetesen eszünk ágában sincsen kétségbe vonni azt, hogy az első helyen végzett, a Metallica által 1986-ban kiadott Master Of Puppets ne lenne egy egészen kiváló album. Teljes lista ITT, az első 10 helyezett hajtás után.

Tovább

Rövid, büdös, meleg, de a miénk: OM @ Dürer Kert, 2012.09.18.

0om_4_2012.jpg

Miután kellőképpen beleástam magam az új OM lemezbe, alig vártam, hogy élőben is átélhessem azt a semmihez sem fogható hangulatot, ami a zenekar lemezeiből árad. A koncert korai kezdése, előzenekarok mellőzése itthon elég ritka dolog. Mint rutinos koncertre járó, általában kellően felkészülten, ráhangolódva érkezek az adott bulira, ami sajnos ezen az estén több okból sem sikerülhetett.

Tovább

Opera az űrben: Devin Townsend Project - Epicloud (2012)

Devin_epicloud.jpgViszonylag tisztán van meg az az emlékem, mikor úgy hét éve eszeveszett új zene keresésbe kezdtem, mert unalmasra hallgattam a teljes gyűjteményemet. Akkor „futottam bele” egy Devin Townsend nevű fickóba, a 2003-as Accelerated Evolution lemezébe. A mai napig mérföldkő számomra, ekkortól kezdve fordultam a progresszív és experimentális metálzene felé. Azonban a következő Devin Townsend albumokat (DevLab, The Hummer) nem tudtam értelmezni, annyira furák voltak, így maradt sokáig az az egy, amit szénné hallgattam. Aztán 2009 környékén tettem ismét egy próbát az Addicted albummal. És az már újra kemény, és modern heavy metal volt hál’ Istennek és persze Anneke van Giersbergen-nek, az ex-The Gathering-es énekesnő isteni hangjának. Persze a mai napig vannak a Devin Townsend Project-nek oldalhajtásai (Synchestra, Ki, Ghost), de idén egy újra megkínált bennünket egy új albummal, egy olyannal, amivel el lehet indulni világkörüli turnéra a Fear Factory-vel, de erről később. 

Tovább

Accept - Ismét Budapesten a heavy metal nagy visszatérői

accept01.jpg

Minden idők egyik legütősebb visszatérése, és az aktuális évtized eddigi legerősebb heavy metal albuma után most ismét itt az Accept! A több mint négy évtizede alakult német csapat az elmúlt évek meglepő, de teljesen megérdemelt sikerei után új lemezével is megüti a saját magának felállított mércét: a Stalingrad című kiadványt október 26-án mutatják be a Pecsa Music Hallban, a hazai Omen felvezetése után.

Tovább

Elkészült a Room Of The Mad Robots második nagylemeze

Room Of The Mad Robots band 2010.jpg

Elkészült a Room Of The Mad Robots második nagylemeze, melynek címe I Stray. A lemez 10 számot fog tartalmazni, és körülbelül 51 perc játékidejű lesz. A lemezmegjelenés várható dátuma szeptember 25.

Ezt a kivételes alkalmat egy fergeteges lemezbemutató koncerttel ünnepli a csapat, melyre több meglepetéssel is készülnek, és tőlük szokatlan hosszúságú lesz. A koncert a Dürer kert kistermében lesz október 5-én, pénteken.

Tovább

Preparation - Új Ann My Guard videó

Ann My Guard 2012.jpg

Nem régen kijött az Ann My Guard zenekar első hivatalos videóklipje, amelyet a Mihaszna filmb csapata (Road - Embertemető, Darkest Hour  -Severed into Separates, Dalriada - A Dudás) készített el nekik a Preparation című számhoz (Doll Metal EP, SuperSize stúdió felvétel, Varga Zoltán producer). A csapat egyébként nemrég jelentkezett a Doll Metal címet kapott kislemezzel, amely INNEN letölthető.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum