RockStation

Regresszíven progresszív: Lillian Axe - The Days Before Tomorrow (2012)

2012. január 29. - viliricsi

Nem lesz piskóta, aminek ez a  2012-es év ígérkezik. Azon kívül, hogy lesz világvége, ki fog jönni a régen-régen várt Stormwitch-album, új lemezen gondolkodik az „Axl ’n’ Roses”, ex-Helloween tagok nyomulnak majd tavasszal Unisonic álnéven, sőt, maga az „igazi” Helloween is ott lehet a szeren (hiszen két éve adtak ki új munkát kezeik közül), csatlakozunk Europeékhoz és újra fog kalózkodni a Running Wild! Meg még az a rengeteg jelentős és jelentéktelen banda, akiket kifelejtettem, vagy nem is tudok idei terveikről. De akármit mond (tudom, mit mond...) a blogunk keretein belül frakciózó death metal-különítmény, vagy éppen a folk-kommandó, számomra az új év első igazán nagy durranása - nem egy pezsgős üveg felbontása – hanem ez az új Lillian Axe „cd”. (Az AFM-kiadó jóvoltából kaptunk egy, még jóval a megjelenés előtti, munkacímes linket.)

Tovább

So bang your head, shut up and rock : Blessed By a Broken Heart - Feel The Power

Érezd az erőt! Szólít fel minket egyből a lemez címe. Viszont itt nem arra a bizonyos jedi erőre kell gondolni, amivel szorult helyzetbe magunkhoz „hívjuk” a fénykardunkat hogy szétkaszaboljuk az ellent. Sokkal inkább az időgép erejét kell éreznünk, ami visszaröpít minket egész pontosan a 80-as évekbe. Hogy ki teszi ezt lehetővé számunkra? Nem más, mint a kanadai Blessed By a Broken Heart zenekar.

Tovább

Februári megjelenések

Kedves feleim. A februárral már kifelé megyünk a télből (vagy nem), minden esetre keményzenei szempontból igencsak forró hónapnak nézünk elébe. Lesz itt egy rakat lemez és hála új szerkesztő kollégánknak úgy néz ki, hogy a szép termésből lesz is recenzió bőségesen. Ha a listán látott zenekarokon kívül tudtok egyéb megjelenésekről, ne tartsátok magatokban, hanem írjátok meg kommentben. Rock On!

Tovább

Hogy girározik egy 8 éves lány!

A múlt hét sztárja egy 8 éves ausztrál kislány Juliet volt, akinek My First Hardcore Song című dalát eddig több, mint 17 millióan nézték meg a youtubon. Ennek a hétnek is lesz egy 8 éves sztárja őt úgy hívják Zoe Thomson. Ő is lány, csak ő gitározik az angol The Mini Bandben, akiket a Metallica is nagyon komál.

Nos Zoe most egy rövid részletet prezentál nektek a Stratovarius Stratosphere című dalából. Azért nem gyenge!

Carl Palmer Band: májusban visszatér az ELP dobos zsenije

A dobosok dobosa, az Emerson Lake and Palmer és az Asia alapító tagja idén is ellátogat Magyarországra. Carl Palmer tavaly a Győri Ütős Fesztivál sztárvendége volt, idén pedig május 3-án lép fel az A38 Hajón saját zenekara társaságában. A programon az ELP legnagyobb slágerei, köztük a híres Muszorgszkij klasszikus szerepel majd instrumentális formában.

Senki sem vádolhatja maradisággal az idén 62 éves Carl Palmert, sőt: az is előfordulhat, hogy a dobos rajongóinak egy része nem is tudja, mi fán teremnek azok a kütyük, amiken nemrég vált elérhetővé a legendás zenész. Bizony, Carl Palmer fent van az iTunes-on! A dobosok dobosának felszerelését immár iPhone okostelefonon, továbbá iPod és iPad készülékeken is meg lehet idézni, méghozzá a Play Carl Palmer’s Drums nevű mobil alkalmazás segítségével.

Tovább

Itt az új Redneck Zömbies videó

A csapat jelentkezett nálunk egy jó hírrel: A Redneck Zömbiez névre fordítottkeresztelt förmedvény elkészítette legújabb videóját! Ez egy félhivatalos klip, hiszen mi magunk vágtuk össze a bemutatkozó koncertünk után kapott felvételekből, melyeket a közönség és a szervezőség tagjai bocsátottak rendelkezésünkre, így a klip összköltségvetése fillérre pontosan megegyezik az előző mestermunkáéval, azaz ismét nulla forintból sikerült kihozni a minimumot. Erre került rá egy roppant hasznos karakoe sáv Gályász Róbert barátunk által, hisz sokan panaszkodtak, hogy nem értik teljesen kristálytisztán a kulcsfontosságú és egyben ólomsúlyú mondanivalót, hiába dolgoztuk ki ambiciózus megszállottsággal a rétegzett, epikus kórusokat. Így viszont már nincs kifogás, mindenki dalolhat velünk önfeledten február 10.-én, a Dürer Kertben! Ne köszönjétek!


 

Hank Is Dead - Új Red Fang videó

A portlandi Red Fang a világ egyik legmulatságosabb zenekara. Elég hozzá mondjuk EZT a klipet megnézni. Írásunk tárgya azonban nem az előbb említett filmecske, hanem ez itt alább, melyet a banda a legutóbbi Murder The Mountains című lemezén található Hank Is Dead-re forgatott. Nos a fiúk most léggitárversenyre mennek zsűrizni, szóval újból egy vicces dologgal lesz dolgotok.

SOULFLY: kedvcsináló az új albumhoz

Március 13-án jelenik meg az új Soulfly album Enslaved címmel. Addig is ingyenesen letölthetővé tették a World Scum című számukat az új lemezről.

Innen tölthető le

Az oldal aljára görgetve csupán három adatot kell megadnunk az mp3 megszerzéséhez. (Az e-mail cím valós legyen, mert oda küldik a linket, ahonnan ténylegesen le lehet tölteni.)

 

Adj valami többet: Lacuna Coil - Dark Adrenaline (2012)

Nem szeretem a női énekes gótikus vagy szimfonikus zenekarokat, mert tele van velük a padlás. Mindig ugyanaz, kőmetal zenekar, előtte szép vagy kevésbé szép énekesnő, jó vagy kevésbé jó hanggal. A promófotókon csak a csajok miatt lehet megkülönbözteti ezeket a bandákat. Persze biztosan jó amit csinálnak, gondolom nem véletlen, hogy a legkevésbé metal arcokat (is) megfogják ezek a zenék. Egészségükre, hallgassák őket, én ugyan nem szeretem őket. Valamiért viszont szeretem a Lacuna Coil-t.

Tovább

Napalm Death - Itt az Utilitarian tracklist-je

Ahogy azt már korábban hírül adtuk, a Napalm Death új albuma Utilitarian címmel február 27-én jelenik meg.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Circumspect
02. Errors In The Signals
03. Everyday Pox
04. Protection Racket
05. The Wolf I Feed
06. Quarantined
07. Fall On Their Swords
08. Collision Course
09. Orders Of Magnitude
10. Think Tank Trials
11. Blank Look About Face
12. Leper Colony
13. Nom De Guerre
14. Analysis Paralysis
15. Opposite Repellent
16. A Gag Reflex
17. Aim Without An Aim (bonus track)
18. Everything In Mono (bonus track)

A csapat egyébként március 26-án Budapesten játszik

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum