RockStation

Magyar djent, végre: Absent Distance – Common Ghost of the Lifelines

2012. november 11. - sebiszabi

absent_distance-common_ghost_of_the_lifelines.jpgKorábban már írtam arról, hogy mennyire várom a kis hazánkban hiánypótlónak számító Absent Distance bemutatkozó albumát. A sztori szokásos, megannyi djent zenekar indulásához hasonlóan ez is „kisszoba projektként” indult. A székesfehérvári Matolcsi Péter és Pencs Tamás mintegy két éve dolgozott a zenén: csiszolgatták, tökéletesítették. Ennek a folyamatnak a megkoronázásaképp november 10-én jelent meg debütáló lemezük Common Ghost of the Lifelines. A teljes egészében önerőből megvalósuló munka minden részét – beleértve a keverést is – a srácok végezték.

Tovább

Overnight - Bemutatkozó kislemez

Overnightslideshow1.jpg

2009-ben alakult meg az Overnight zenekar két testvér Nagy Dávid és Nagy Ádám, és egy barát, Perényi Zoltán részvételével. Az előző években jórészt feldolgozásokat játszottak, keresték azt a zenei stílust, amiben igazán jól érzik magukat.

Az elmúlt évben már sikerült rátalálni saját stílusukra, a szöveget és a kezdő dallamokat mindig Dávid írja, aki a stílusukat az alábbiak szerint határozza meg: „Az Overnight egy kísérlet a dinamika és mélység kifejezésére a mindennapok zenei káoszában, teret engedve a komolyabb dalszövegeknek és hangulati elemek sokaságának.”

Tovább

Bemutatkozik az Overspeed

Overspeed.jpg

Az Overspeed még Crossfire néven zenélt, amikor írtunk rólunk egy EGO Project koncert kapcsán (Big Bike, 2011.nov 27). 

Persze nem akkor és nem abban a formációban kezdtünk zenélni, de nem fárasztanék senkit a metal zenekarokra jellemző kirúgtuk/kilépett/nem tudtunk együtt dolgozni történetekkel (kb 2006-ban kezdődött az egész mostani formáció). - kezdi Deák Ferenc énekes/gitáros

Tovább

Alvin és a mókusok - Road - Depresszió: Újra együtt a PeCsában!

Depresszió sajtófotó 2012. ősz.jpg

A telt házas áprilisi koncert után, november 16-án, újra együtt lép színpadra a Depresszió, az Alvin és a mókusok, valamint a Road, a budapesti PeCsában. A hatalmas sikert aratott tavaszi rendezvényt is igyekeznek felülmúlni a zenekarok, ezért még a korábbinál is energikusabb, látványosabb és jobb minőségű koncertekre készülnek.

Tovább

DIRTY DOGS – Új videó, közelgő 100. jubileumi koncert!

DirtyDogsband.jpg

A tatabányai Dirty Dogs zenekar elkészítette legújabb videóját, a második klipet a tavaly decemberben megjelent Fekete Mámor albumhoz. A kiválasztott és megfilmesített dal a ’Szemtől Szemben’, a klipben pedig ezúttal nincsenek statiszták, csajok, csak Tatabánya legmocskosabb kutyái feketén-fehéren, szó szerint.

Tovább

Golyó a kib*ott fejedbe - 20 éves a Rage Against The Machine debütáló lemeze

RATM Album.jpgKevés együttesnek sikerül mindjárt az első lemezével tarolnia. A Rage Against The Machinenak sikerült. Debüt lemezük mindjárt rocktörténelem lett. A szakmai sikert ez, az anyagit az azt követő Evil Empire, The Battle Of Los Angeles kettős hozta meg végleg nekik. Mindkét lemezük vezette a Billboard listát. Ám azt gondolom, hogy az első minden szempontból veri a másik kettőt. A lemezt 20 éve ezen a napon adták ki, így pont alkalmas ez a nap az emlékezésre, ráadásul a jubileumra újra ki is adták.
Tovább

Augusztus 25-én újra Budapesten A Fal

RogerWatersBudapest2011.jpg

Roger Waters, a Pink Floyd társ-alapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy a történelmet író produkciójával, A Fallal visszatér 2013-ban Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében adják elő, zenekari kísérettel és csúcstechnológiájú produkcióval. A Falat eddig 192 alkalommal adták elő a világon, több mint 3,3 millió rajongó láthatta, és ezzel a rocktörténet legsikeresebb művévé vált.

A 2013-as turné 18 stadion előadást foglal magában, olyan ikonikus helyeken, mint a római vagy a berlini Olimpiai Stadion, az Amsterdam Arena és két Telenor Arena előadás Oslóban. Óriási megtiszteltetés, hogy Budapest is része lehet ennek a szűk elitnek, így a magyar rajongóknak nem kell külföldre utazniuk, hogy láthassák a világ legmonumentálisabb előadását! (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Stray Heart - Új Green Day-videó

Green day Stray.jpg

A Green Day trilógiájának első része, az ¡Uno! szeptember 25-én került a boltok polcaira, a következő epizód, a ¡Dos! Pedig 2012. november 13-án jelenik meg.  Az album a Grammy-díjas 21st Century Breakdown utódja, és - immáron szokás szerint - Rob Cavallo producer segítségével készült. Most hivatalos videót is tudunk mutatni az albumhoz, amely a Stray Heart című dalhoz készült.

Tovább

An Café: japán pop-rock zenekar Budapesten

ancafe.jpg

Miközben a koreai popzenét kifigurázó Psy Gangnam Style című videója néhány hónap alatt az év világslágerévé vált, Európába sorra érkeznek a műfaj valódi képviselői, akik koncepciókkal átszőtt albumaik és hangyaszorgalommal felépített karrierjük révén szintén világhírnévre tesznek szert. A november 14-én a budapesti Club 202-ben koncertező An Café a japán pop-rock egyik legsikeresebb képviselője.

Tovább

Öröm és bodottá: Caspian, iLikeTraiNs @ Dürer Kert, 2012.11.07.

Bejegyzés alcíme...

0caspian2012_01.jpg

Ismét a Dürer kicsi, ismét post-rock, ismét jó volt. Ennyivel el is tudnám intézni, ha nem kéne a szerződésemben konkrétan rögzített terjedelemben írnom róla....

Tehát kicsit bővebben: A Caspian évről-évre és lemezről-lemezre halad előre a tuti siker felé. A színtéren lassan húzónévvé válnak és a színpadon is nagyon profi produkcióra képesek. Nem érdemtelen a sikerük, Philip Jamiesonék nagyon eltökélten haladnak a megkezdett útjukon előre, és ezzel kivívták a közönség szimpátiáját is. A Tertia című lemezüket olyan Isten háta mögötti országokban is turnéztatták, a helyiek legkitörőbb örömére, mint Oroszország, Thaiföld, Kína kisebb városai, amit úgy hiszem nem sok amerikai zenekar vállal be, főleg ezen az underground szinten. 2008-ban már itt is tiszteletüket tették az Avalon klub színpadán, amit sajnos nem láttam, de azóta pótoltam több ízben is.

Tovább

Így tolta a Soundgarden a Later... With Jools Holland Showban

Soundgarden 20121.jpg

November 13-án jelenik meg a Soundgarden új nagylemeze King Animal címmel. Ezt promótálandó a csapat a napokban fellépett a BBC Later... With Jools Holland elnevezésű esti showműsorában, ahol az új lemezről a Been Away Too Long, illetve a Badmotorfinger klasszikusát a Rusty Cage-t játszották el. Megmutatjuk milyen volt.

Tovább

More Than A Thousand a Dürer Kertben!

mtat-promo2011-2.jpg

Picit több mint egy évnyi kihagyás után újra hazánkba látogat a portugál More Than A Thousand. Ez lesz a negyedik koncertjük Magyarországon, ráadásul most a vadonatúj albumukkal turnéznak Európa szerte.  Így jutnak el újra kis hazánkba sokak legnagyobb örömére! Hónapról hónapra növekszik a csapat népszerűsége főleg Németországban, ahol már szinte az összes nagyobb fesztiválon (pl. With Full Force) húzónévnek számítanak.

Tovább

Fishbone koncert lesz az Akváriumban

Fishbone band.jpg

A legendás los angeles-i zenekar a 25 éves jubileumára megjelent Everyday Sunshine című film zenei anyagát, - azaz legnagyobb slágereiket és kedvenc számaikat -, valamint a tavaly megjelent hét számos, Crazy Glue című EP-jét mutatja be.

Bizonyára sokatoknak el sem kell olvasnia ezt a kis szöveget, hiszen elég csak begyűjteni az alapinfókat, miután megláttátok, hogy a Fishbone, vagyis egy igazi legendás zenekar érkezik hozzánk a fent említett időpontban. Nekik nincs is más dolguk, mint azonnal rohanni és elővételben beszerezni a jegyet, nehogy lemaradjanak.

Tovább

Természetesen zseniális: Isis - Temporal (2012)

isis-temporal-580x580.jpg2010 május 18-a fekete tintával íródott a Rock Nagykönyvébe. Ezen a napon jelentette be hivatalosan a post-rock atyaúristen Isis, hogy beszüntetik aktív tevékenységüket és egyéb projektjein keresztül boldogítják a továbbiakban a nagyérdeműt. Elmondásuk szerint kiírtak magukból mindent, elérték a zenekar határait, amit tovább már nem képesek kreatív energiával pumpálni. Bár kivetnivalót sem az In the Absence of Truth, sem a Wavering Radiant  nem hagy maga után, kétségtelen tény, hogy a zenekar a Panopticon lemezével érte el a csúcsát és onnan bármerre is mozdult, az már nem volt egyenértékűnek nevezhető.

Tovább

KISS, Volbeat és még sokan mások a 2013-as NovaRock-on!

KISSband2012.jpg

Az már korábban kiderült, mi is hírt adtunk róla, hogy a 2013-as osztrák Nova Rock Festival - melyet jövőre június 14-16. között rendeznek - egyik főbandája a Rammstein lesz, de most újabb nevek csatlakoztak a germán alakulathoz. A háromnapos fesztivál másik headlinere a KISS lesz, így már csak egy hely kiadó ezen a poszton. Mellettük fellép még a Volbeat, a Within Temptation, az Airbourne, a Bring Me The Horizon, a Parkway Drive a Coal Chamber és a Heavens Basement. További fellépők bejelentése hamarosan.

Thin Lizzy - Jövő kedden érkeznek Budapestre

Flyer Thin Lizzy2.jpgTöbb mint 40 évvel megalakulása után november 13-án érkezik először Magyarországra a Thin Lizzy zenekar. Az ír együttes olyan slágerekkel írta be magát a rocktörténelembe, mint a Whiskey In The Jar és a Boys Are Back In Town, és alig több mint egy évtizedes történetük képes volt zenészek egész generációjára hatást gyakorolni.

Bár az új felállás az elmúlt bő egy évtizedben a világ számos pontján koncertezett, a magyarországi rajongóknak egészen 2012-ig kellett várni ahhoz, hogy élőben is hallhassák a Lizzy korszakalkotó dalait. Az aktuális felállás remekül idézi meg az együttes legnagyobb pillanatait – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a sok év tervezgetés után idén kezdődött meg egy teljesen új album rögzítése is. Scott Gorham gitáros szerint ugyan tisztában vannak egy ilyen vállalkozás kockázataival, de a közönség irányából megfogalmazódott erős és egyértelmű igény, az aktuális felállás összhangja, s végül, de nem utolsó sorban Ricky Warwick zseniális szövegírói képessége egyértelművé tette, hogy időszerű és lehetséges egy új Thin Lizzy album elkészítése, igaz az Phil Lynott emléke előtt tisztelegve valószínűleg más néven jön majd ki.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum