RockStation

Fémfőzelék: Iron Fire - The Voyage Of The Damned (2012)

2012. február 05. - viliricsi

Hogyan süssünk Vas Tüzet? Először is ne keverjük össze a Vas Szűzzel (szűz érmékkel), mert az egészen más – végre egy év eleji étlap, ami nem erre a kajára épül! Csupán néhány gramm Dickinson-üvöltés emlékezetet erre az alapvető táplálékra. Akkor hát mi a recept? Végy egy jó adag Nightwisht – (füstölt) Tarja nélkül, sőt egy kannal – és egy kisebb porció Rammsteint, vegyítsd szövegileg sciense fictions-szel. Amire még emlékeztetnie kell ezen éteknek, az a Rhapsody (of Fire). Aki ez utóbbi olasz konyha-remeket kedveli, annak az Iron Fire fogyasztása orvosilag kötelező! Egy csipetnyi death metal is mehet bele, de csupán aroma-szinten, ettől még annak hívei öklendezve fordulnak el az Vas Tűz-féle fémfőzeléktől..

Tovább

Bill Ward nélkül dolgozik tovább a Black Sabbath

 

Bill Ward dobos nélkül folytatja tovább az újjáalakult Black Sabbath. A dobos pénteken a facebookon adott hangot nemtetszésének, miszerint kollégái kollégái inkorrekt, aláírhatatlan szerződéseket tettek eléje, amelyekben nem tükröződött a Black Sabbath karrierjében játszott fontos szerepe. Magyarul kevesellte a zsét.

Ezt követően Tony Iommi, Ozzy Osbourne és Geezer Butler úgy döntöttek, nélküle folytatják tovább a munkát a csapat őszre várható új nagylemezén. A csapat maradékja szomorúan vette tudomásul a nyilatkozatot és így hármasban folytatják egyelőre, bár megjegyezték, hogy Ward előtt az ajtó nyitva áll.

Magát a történteket annyiban kommentálnánk, hogy a Black Sabbath eredeti felállásának újjáalakulása körül történtek lassan tényleg egy tragikomédiára hasonlítanak.

Justin Sullivan: a New Model Army csavargója a Gozsdu Manó Klubban

Február 21-én ismét Budapestre érkezik a New Model Army énekes-gitárosa, Justin Sullivan, hogy barátjával és zenésztársával, Dean White-tal adjon közös koncertet hazai követői számára. A koncert - a néhány évvel ezelőtt a Fekete Zaj Fesztiválon tartott fellépéshez hasonlóan - a két zenész exkluzív akusztikus estje lesz, melyhez remek helyszínt biztosít a Gozsdu-udvarban található Gozsdu Manó Klub.

Tovább

Mindig zenével akartam foglalkozni, ehhez értek - Interjú Bartos Dániellel a belga Earthlight basszusgitárosával,

Számos hazánk fia, aki olyan zenekarban zenél, melynek székhelye nem Magyarországon van. Bartos Dániel tavaly október óta a progresszív zenében utazó brüsszeli Earthlight tagja. Arról, hogy hogy került oda és, hogy milyen a belga rockélet Sipos Anna beszélgetett vele. 

Bonjour, ca va bien?
Oui, vraiement bien. Beaucoup d’travail.

Hogyan és mikor kerültél kapcsolatba a zenekarral?
Tavaly szeptemberben léptem kapcsolatba Brunóval (Earthlight gitárosa), miután felhívott az általam feltett internetes hirdetés útján. Miután meghallgattam az együttes demófelvételeit, úgy éreztem, van értelme elmennem próbameghallgatásra. A próba után pár nappal Brunótól megkaptam a meghívóként is vehető választ, 15 basszusgitáros közül lettem kiválasztva a megüresedett poszt betöltésére. 2011 októbere óta vagyok hivatalosan az Earthlight tagja.

Tovább

Thy Catafalque - Metal Storm Awards jelölés

A Thy Catafalqueot az a megtiszteltetés érte, hogy a Rengeteg címmel tavaly novemberben megjelent albumát jelölték az idei Metal Storm Awardson az év legjobb avant-garde/experimental metal albuma kategóriában.

A Metal Storm a világ egyik legnagyobb metal webzine-je, mely minden év februárjában tartja a szavazást az elmúlt év legkiemelkedőbb lemezei között több ezer szavazóval. A Thy Catafalquera regisztrációt követően lehet szavazni EZEN a helyen. Tehát regisztráljatok és szavazzatok a Rengetegre.!


 

Áprilisban jön a Dragonforce új albuma

Április 16-án, hosszú idő után úja albummal jelentkezik az epikus power brit bajnoka a Dragonforce. Az album a The Power Within címet kapta és a következő dalokat tartalmazza majd: 01. Holding On, 02. Fallen World, 03. Cry Thunder, 04. Give Me The Night, 05. Wings of Liberty, 06. Seasons, 07. Heart Of The Storm, 08. Die By The Sword, 09. Last Man Stands, 10. Seasons (acoustic version).  

Volt 2012 - Az első nevek: Skrillex, Snow Patrol, Lostprophets, Iggy & the Stooges, Children Of Bodom

Élő legendákkal és a toplisták éllovasaival várja az idén immár huszadik VOLT a közönségét június 27 és 30 között, a megszokott helyen, Sopronban. A legfrissebb hírek szerint headlinerként lép színpadra – a már korábban bejelentett Skrillex mellett - a Snow Patrol és az Iggy & the Stooges, de elfogadta a meghívást a Lostprophets, a Children of Bodom, a Hadouken és Katy B is.

 

Áprilisban jön az új Anathema

Április 16-án Weather Systems címmel jelenik meg az Anathema új nagylemeze, az itt látható borítóval. A Cavanagh tesók a múltkori album után hamar új korongot ígértek és ezt tartották is, hisze arra nemigen volt alkalom a múltban, hogy mindössze két év teljen el két Anathema korong között. Az új album producere ezúttal nem Steven Wilson Porcupine Tree-főnök lesz, hanem Christer-André Cederberg.

Novarock 2012 - Fellép a Nightwish, a Marilyn Manson, a Refused és még sokan mások

A múlt év végén bejelentett illusztris fellépők után ma újabb neveket jelentettek be a szervezők a 2012-es nickeldorfi NovaRock fesztiválra.

Ezek szerint a június 8-10 között megrendezendő fesztiválon fellép a Billy Talent, a Nightwish, a Marilyn Manson, a Kasabian, az újjáalakult Refused, a The Boss Hoss, az As I Lay Dying, a Puddle Of Mudd, a Devin Townsend Project, a Gojira és a Cancer Bats.

Hardcore őrület: Suicidal Tendencies, Biohazard, Terror, Walls Of Jericho, Lionheart @ Bécs, Gasometer 2012.01.25.

II. RÉSZ Innen már csak percek választottak el az este egyik fõőandájától, a  Biohazardtól. Mint ismeretes nagy a káosz a zenekar háza táján: az Egyesült Államokban nem tudni még mikor és hogyan jelenik meg az új lemez, az új tag - Scott Roberts - új tag-e, vagy csak beugrós, egyáltalán hogy üzemel ez az egész a színpadon és a többi.

Tovább

Áprilisban Budapesten játszik a Cancer Bats!

Kétségtelen, hogy a turnéösszevonások révén tudta Budapest visszaküzdeni magát a hardcore európai térképére, és ennek gyakorlata szerencsére most sem kíván apadni. Ennek szellemében ajánljuk április hónapjának legkeményebb estéjét, ahol a ring egyik sarkában a délies ízekkel játszó Cancer Bats, valamint napjaink pop-punk színterének egyik legnagyobb sikervárományosa, a Set Your Goals áll, velük szemben pedig három keménykötésű zenekar, a Terror, a Death Before Dishonor és a Take Offense foglal helyet.

Tovább

Jack - Videó két dalra és turné

A tavalyi évben a kiskunhalasi Jack zenekar (grindcore/punk) is részt vett a méltán híres cseh extrém zenei fesztiválon, az Obscene Extreme Open Air Festival 2011-en, ahol két dalról készült is egy hivatalos videó a Lunatic Media jóvoltából, amit most itt láthattok.

Emellett a lemezre készülő banda egy rövid turné erejéig a szegedi beatdown hardcore királyokkal, a Game Misconducttal turnézik, akik a hamarosan megjelenő ep-jüket mutatják be.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum