RockStation

Erőlködés nélkül: Junkies – Mi van veled? Semmi? (2012)

2012. december 23. - sebiszabi

junkies_2012_fron.jpgAnnak idején a Junkies-t is azért kezdtem el hallgatni és szeretni, mint a Tankcsapdát: a dalszövegek miatt. Mindenféle hangulatomnak megfelelőt találtam az albumokon és idővel úgy voltam, hogy a Junkies nótái kezdek el jobban ülni (legalábbis nálam). Az TCS legutóbbi lemeze és a most megjelent Mi van veled? Semmi? albumot egymás mellé téve, ez csak erősödött.  A karácsony előtt két nappal megjelentetni a lemezt marketing szempontból nem feltétlen tökéletes húzás, ráadásul nem is volt az orrba-szájba nyomatott reklámozás.

Tovább

Van még remény: The Banished – Hatred (2012)

thebanished_hatred_EP_1.jpgAnnyira nem vagyok öreg, hogy generációs szakadékokról beszéljek, de mindenképpen aggaszt, hogy a mai fiatal csávók hogyan fogják a felnőtt férfivá válás rögös lépcsőit megmászni. (Főleg ha arra gondolok, hogy még a nemi identitás kérdésével meg kell küzdenie egyeseknek..) Ezért is nagyon nagy öröm számomra, mikor olyan fiatal zenészeket hallok, akik a trendi külsőségek ellenére nem átallnak gitárt ragadni és betonkemény zenét játszani. Ilyenkor azért megnyugszom picit, hogy van még remény. Ilyen reménység a The Banished is, mely idén jelentette meg Hatred címmel első kislemezét.

Tovább

Profi: Nigromantia - Inherited Burden (2012)

357191.jpgA Nigromantia képében egy igazán friss csapatot üdvözölhetünk a népes death metál mezőnyben. A nyíregyházi csapat 2009-ben alakult és néhány kisebb kiadvány után, máris az osztrák Noisehead kiadónál találták magukat és idén már meg is jelent az első lemezük. Azt már előre le kell szögezni, hogy profi a cucc, mind hangzásában, mind a megjelenésében, mind a zenei részét tekintve. Természetesen fizikai formátumban is megjelenik az album, e nélkül a death mezőnyben nem is lehetne talpon maradni. Ugyanis a death, thrash, black, grind, hardcore vonalon a legerősebb az underground, ahol, ha nincs minimum egy kazetta demód, komolyan sem vesznek. Ha-ha!

Tovább

Sabaton, Eluveitie, Wisdom: Közös márciusi koncert Budapesten

sabaton01.jpg

Március 22-én két olyan metalzenekar látogat Budapestre, melyek közös jellemzője, hogy az elmúlt évtizedben futottak be nagy karriert: a semmiből indulva építettek ki maguknak rajongótábort világszerte, s így hazánkban is a Pecsa Music Hallba érkeznek majd. A svéd Sabaton a power metal, a svájci Eluveitie pedig a folk metal kedvelőinek nagy kedvence, harmadikként pedig az elmúlt évtized egyik bravúrját végrehajtó magyar Wisdom játszik majd: a hazai heavy metal csapat ugyanis nemcsak ezen az estén, hanem az egész turnén együtt zenélt a két nemzetközi csapattal.

Tovább

Még egy világvége… : nulldB – Endzeit

NU_E_C_1000x1000.jpgAmikor előkerül az NDH (Neue Deutsche Härte) mint zenei stílus, természetesen mindenki tudja kapásból vágni a Rammstein nevét. Ez így teljesen rendben is van, mert az irányzat megkerülhetetlen alapzenekara és így persze banda zenekar sem kerülheti el az összehasonlítást, aki ezen a színtéren próbál meg sikereket elérni. És ha már egyszer sikerült elkerülni, hogy Földünk belekerüljön a „null-síkba”, akkor a nulldB Endzeit című lemezével nyugodjunk meg szépen, ami nem is hasonlít a Rammsteinra.

Tovább

As Grace Descends - Új Suffocation szöveges-videó

Suffocation Pinnacle.jpg

Február 15-én a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg a new yorki death metál veterán Suffocation új nagylemeze Pinnacle Of Bedlam címmel.

Az albumra a következő dalok kerültek: 01. Cycles Of Suffering, 02. Purgatorial Punishment, 03. Eminent Wrath, 04. As Grace Descends, 05. Sullen Days, 06. Pinnacle Of Bedlam, 07. My Demise, 08. Inversion, 09. Rapture Of  Revocation, 10. Beginning Of Sorrow

Az As Grace Descends című dalhoz szöveges videót is készített a banda, amely hajtás után csekkolható.

Tovább

Ki vele, mi nyomja lelketek? - Olvasói listákat várunk

Best of 2012.jpgMiután megtiszteltetek minket egész éves figyelmetekkel, és végigolvastátok a szakma , illetve a RockStation munkatársai által készített itt és itt megtalálható ez évi összegzéseket, most ti következhettek. Kimaradt a kedvencetek? Láttatok idén olyat, amit mi nem? Esetleg a világ másik végén éltek, és onnan követitek az eseményeket és megosztanátok ottani tapasztalataitokat? Most rajtatok a sor!

Írjátok meg komment formájában (ide vagy a facebookra), nektek idén mi volt a kedvenc lemezetek, koncertetek, illetve mit vártok az elkövetkezendő 2013-as évtől! Reméljük minél többen megosztjátok velünk élményeiteket, mi egész évben azon voltunk, hogy megosszuk veletek a miénket. Lemezek esetében minimum 5-ös listát várunk, mégpedig december 31-ig. Utána összegzünk, sőt ha nem 2000-en írtok (de írjatok bátran 2000-en) akkor még az is lehet, hogy mindenkinek a listáját név szerint hozzuk le január elején. Na, koppanjon az a klaviatúra, kíváncsian várjuk a véleményetek!

Tovább az ösvényen: Bloody Roots - Az ígéretek földjén (2012)

BR_COVER.jpgA két évvel ezelőtti első Bloody Roots lemez az Isten kezében, igazi kis meglepetés volt Smiciéktől, legalábbis számomra és gondolom azoknak is, akiknek a Moby Dick-től érkező új lemezek nagyon hiányoztak. Pedig méregerősre sikeredett a visszatérő Moby album, a Golgota 2003-ban (atya ég, ez majdnem 10 éve volt!) és a rákövetkező 2005-ös Se nap se hold is  kiváló lemez volt. Tulajdonképp mindegy is miért állt meg a zenekar újra beinduló szekere, a lényeg az, hogy a bent lévő dolgok úgy is kikívánkoznak, és előbb utóbb megtalálják az utat a külvilág felé.

Na, ha már ezt ilyen szépen körbe írtam, huszáros vágással át is térhetünk a Bloody Roots dolgaira. Az első lemez a fent említett Isten kezében nem kapott el ám elsőre, de minél többet hallgattam annál jobban ragadt a fülbe a pőre megszólalású thrash metal.

Tovább

Ghost - Itt a lemezcím és a dal-lista

Ghost2.jpgInfestissumam címmel jövő év elején érkezik a svéd Ghost második nagylemeze, melynek érdekessége, hogy azt Nick Raskulinecz csúcsproducerrel rögzítette a banda. A Ghost múlt hétvégi linköpingi koncertjén ünnepélyesen örök nyugalomra helyezte a frontember Papa Emeritust,  egyidejűleg bemutatták az új karaktert a rajongóknak. Papa Emeritus II természetesen azonos elődjével, így továbbra Tobias Forge személyesíti meg őt.

Az albumra a következő dalok kerülnek: 01. Infestissumam, 02. Per Aspera Ad Inferi, 03. Secular Haze, 04. Jigolo Har Megiddo, 05. Ghuleh / Zombie Queen, 06. Year Zero, 07. Idolatrine, 08. Body And Blood, 09. Depth Of Satans Eyes, 10. Monstrance Clock

Tovább

Top 10 zene az Apokalipszisre

apocalypse1.PNG

A maja naptár szép lassan elveszti a szavatosságát, ami nagy riadalmat keltett világszerte, így végre 1999 szilvesztere után újra izgulhatunk egy világvég miatt. Ráadásul, ha ez ma elmaradna, és mégis csak simán menne tovább az élet akkor már csak két napod marad az évi rendszeres zoknik, kesztyűk, Paolo Coelho könyvek beszerzésére; szóval a helyzet nem túl rózsás, úgyhogy maradjunk a világvégénél. Egy metál rajongó sem készülhet úgy egy ilyen jeles eseményre, hogy a bekövetkező meteorit esőt, gyors lehűlést, teljes sötétséget, a Földbolygó totális pusztulását ne egy alkalomhoz illő dalcsokorral köszöntené. Itt a mi tízes listánk, hogy könnyebb legyen a ráhangolódás a végítéletre!

10. Disturbed - Prayer
Ha vagyunk annyira fennköltek, mint David Draiman, és magasról szarunk arra, hogy a túlélési esélyeink eléggé lecsökkennek – már ha beszélhetünk ilyenről egy armageddonnál - , irány egy nagyváros, kiállni egy nyüzsgő útjára, és széttárt karokkal várjuk a megsemmisülést.

Tovább

30 év rombolás : Destruction - Spiritual Genocide (2012)

destspiritualcoverfinal_1.jpgAz idén 30 éves Destruction nem képes lassítani, a tavalyi a Day Of Reckoning után máris itt a folytatás. Némi intró után bele is csapnak a Cyanide-ba és tekernek is tisztességgel. Azt kell, mondjam, pontosabban úgy látom, hogy a régi csapatok közül, akik újjáalakultak mondjuk úgy tíz éve és tényleg el tudták kapni a fonalat, tehát sikeresen tudták integrálni magukat az új évezredbe azok talpon tudnak illetve tudtak maradni. Ezek közé a csapatok közé vastagon belefér a germán thrash veterán csapata a Destruction is. 

Tovább

Határtalan dal - Egy dal, amely összefogásra buzdít, egy koncert, amellyel sokaknak szebbé teheted a Karácsonyt!

A Dal alapötlete Méry Pétert dicséri, aki maga is sokat élt külföldön, főleg az Egyesült Államokban, és soha nem szűnt meg elsősorban magyarnak lenni. Amikor felkérte a dalban közreműködő hazai előadókat, csupán az lebegett a szeme előtt, hogy ezzel a produkcióval felhívja a figyelmet a összefogásra, és arra, hogy bárhol is éljünk a világban, mi magyarok mindenhol és minden körülmények között támogassuk egymást. Az eredeti dalt olyan művészek adták elő, mint  Varga Miklós, Balázs Fecó, Keresztes Ildikó, Király Viktor, Bódi Guszti, Kefir, Matisz Flóra, Tamás Gábor, Dér Heni, Szikora Róbert és Kovács Nóra, akik közül sokakat a Millenárison is láthatunk. A dalt és az összefogást eddig már számtalan koncerten adták elő az említett énekesek előadók határon innen és túl, amelynek keretében természetesen nemcsak ezt a szerzeményt, de sajátjaikat is hallhatta a nagyszámú közönség.

Tovább

Karácsonyi dalok metálba oltva, a 90 éves Christopher Lee tolmácsolásában

christopherleeaheavymetalchristmascover.png

A színész Christopher Lee-ről bizonyára sokan tudják, hogy megveszekedett metál rajongó, sőt ő maga aktívan zenél is. A 90 éves színészlegenda egyszerűen nem fárad, idén is több filmben szerepelt. Most viszont a Gyűrük Ura Szarumánja és a Star Wars Dooku grófja karácsonyi kislemezzel jelentkezett, melyen két dal (The Little Drummer Boy és Silent Night) metálosított verziói szerepelnek. Hogy ez milyen lehet? A hajtás utáni részletekből kiderül.

Tovább

Lostprophets - Rács mögött az énekes

watkins.jpg

A walesi Lostprophets 35 éves frontemberét, Ian Watkins-t tegnap cardiffi városi bíróság vizsgálati fogságba helyezte kiskorú sérelmére elkövetett szexuális zaklatás vádjával. A bíróság két másik gyanúsított ügyében is vizsgálati fogságot rendelt el, ügyüket december 31-én tárgyalja a cardiffi Koronabíróság. Az ügy súlyosságát jól jelzi, hogy az óvadék ellenében történő szabadon bocsátást mindegyik vádlott esetében esetében elutasította a városi bíróság.

A BBC híradása szerint az eljárás egy 13 évet be nem töltött kislánnyal létesített szexuális kapcsolat, valamint gyermeket ábrázoló pornográf képek birtoklása és terjesztése miatt indult.

Ilyen volt 2012 a RockStation szerkesztősége szerint - II. rész

rs_best_of_2012_1.jpgTegnap közreadtuk a RockStation szerkesztőség felének év végi listáit. Most itt vannak a csapat másik felének kedvencei stílusorientáltan, némi átfedéssel. Az idei 250 lemez recenziója nyilván korántsem a teljes 2012-es palettát fedi le, így aztán tényleg mindenki azok közül a kedvencek közül választott, akiket meg is tudott hallgatni ebben az évben. Így pedig elnézést kérünk azoktól, akik kedvenceiket nem látják a listán, de a mi lehetőségeink és az időnk is végesek. Hajtás után tehát itt a II. rész.

Tovább

Áprilisban érkezik a Cathedral utolsó albuma

Cathedral band 2012.jpg

The Last Spire címmel valamikor jövő áprilisban érkezik a brit Cathedral utolsó albuma. A csapat jelenleg az utolsó simításokat végzi a Lee Dorrian és Garry Jennings producelte új albumon, mely a Rise Above Records gondozásában lát majd napvilágot.

Az albumra a következő dalok kerültek: 01. Entrance To Hell, 02. Pallbearer, 03. Cathedral Of The Damned, 04. Tower Of Silence, 05. Infestation Of Grey Death, 06. An Observation, 07. This Body, Thy Tomb

A Tower Of Silence című dalra videót is forgatnak, a fenti kép ott készült.

Itt a Blind Myself Négyszögöl lemezének második darabja

Blind Myself 4.jpg

Ahogy korábban már írtunk róla a Blind Myself Négyszögöl című új lemezét 4 db EP formájában tárja a hallgatók elé. Az első rész kissé mérsékeltebb fogadtatása után letölthető a második kupac, három dallal, és mellé kaptunk három videót is, csak úgy, mint az első körben. Hajtás után megnézhetőek a klipek. 

Tovább

Soldierhed - Új Newsted-dal

Newsted.jpg

A minap írtuk éppen, hogy az ex-Metallica basszer Jason Newsted saját bandája élén tér vissza a zenei élet vérkeringésébe. A Newsted nevet kapott banda januárban egy 4 számos EP-vel jelentkezik Metal címmel, melyről most a Soldierhead című tételt tudjuk bemutatni. A dalra egyébként videóklippet is forgattak, mely később kerül bemutatásra. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum