RockStation

Januári megjelenések

2012. december 30. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Végre vége a bejgli-szezonnak és elkezdődik a fém-élet. Januárban már egy rakat jó albumnak nézünk élébe. A teljesség igénye nélkül: Newsted, Dropkick Murphys, Black Veil Brides, Helloween, Bad Religion, Voivod, Cult Of Luna, Hatebreed, Tomahawk. Erős vagy erős? Kékkel a tervezett recenziók, aztán majd meglátjuk. Szóval januárban újra indul az élet.

Tovább

Piromán rocksztárok a 2013-as Novarock Fesztiválon

Rammstein1.jpg

A burgenlandi Nickelsdorfban jövő év június 14-16. között már 9. alkalommal rendezik meg Novarock Fesztivált, mely az elmúlt közel egy évtizedben Európa egyik legnagyobb rockzenei fesztiváljává nőtte ki magát. Sok más fesztivállal ellentétben itt már a fellépők zöme is tudható. A három napos rockzenei őrületre bizonyára sok magyar is jegyet váltott már, hiszen 2013-ban is elsővonalas zenekarok teszik tiszteletüket a magyar határhoz közel, elég ha csak a látványos, piromán színpadi showelemeket felvonultató Rammstein és KISS nevét említjük.

Tovább

Hard rock jubileum I.: The Cult - Electric (1987)

The_Cult-Electric_(album_cover).jpgIdén éppen 25 év jelent meg a legendás The Cult nem kevésbé legendás lemeze az Electric. Az angol csapat sztorija még nagyon régre vezet vissza, egészen 1983-ig, amikor is néhány fiatal srác úgy döntött, hogy zenekart alapít. Hosszú kacskaringós út vezetett el ezen hard rock alapvetésükig, de persze a korábbi lemezeik is alapművei a műfajnak. Alapvetően a new wave-es, punkos világból nőtték ki magukat és mindig is körüllengte a csapatot egyfajta spiritualizmus, amit ha nem is hajítottak teljesen a sutba, azért ezen a lemezen már más dominált.

Azt mindenképp érdemes megemlítenünk, hogy a lemez eredetileg a Peace címet viselte és ugyanazzal a Steve Brown producerrel készült el, akivel az ezt megelőző Love album is.

Tovább

A Candlemass minden idők legjobb svéd metálbandája

Candlemass_.jpg

Svédország legnagyobb rockmagazinja és legtöbb példányszámban eladott magazinja, a Sweden Rock Magazine nemrég ünnepelte a 100. példányát, és ez alkalomból egy százas listát állított össze az elmúlt néhány évtized legnagyobb együtteseiből. 

A győztes pedig a szavazatok alapján a doom félistenek, a Candlemass lett, akit idén jelentették be, hogy a Psalms For The Dead lemezükkel befejezik munkásságukat.

A képzeletbeli dobogó második fokára az Entombed került fel, míg a harmadik a helyet minden idők legnagyobb svéd exportterméke, a Europe szerezte meg.

Ozzy Osbourne Nemzetközi Repülőtér

Ozzy Budapest 5.jpg

Tényleg nem vicc. A liverpooli repülőtér átnevezésén (John Lennon után) felbuzdulva Jim Simpson bedobta, hogy Birmingham reptere akár kaphatná a nevét a legendás Black Sabbath frontembere után. Jim Simpson volt, aki annak idején felfedezte a Black Sabbath-ot, és az első három lemeznél bábáskodott. 

Jim úgy gondolja, hogy ez egy mesteri húzás lenne, ami a kritikusokat is elhallgattatná. "Egyszerűen csak nevezzük át a repülőterünket. Mennyire jól hangzana: Ozzy Osbourne Nemzetközi Repülőtér! Az üzenet, amit hordozna egyszerre nemzetközi, magabiztos, erőteljes és felejthetetlen. Hé, világ! Legyünk büszkék magunkra!" - áll nyilatkozatában.

Persze megjegyzi, hogy ugyan Ozzy nem mindig volt az erény mintaképe, de mégis csak egy igazi hús-vér legenda.

Kommentekben lehet ötletelni, hogy kis hazánkban melyik fémszívű mesterről lehetne elnevezni repteret, vagy más közterületet!

Griff – Együtt a csapat! Íme, egy új dal!

Griff_zenekar.jpg

Ahogy arról már korábban hírek érkeztek, a V. Budapesti Hard Rock Farsang egyik különleges fellépője, a megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő Griff együttes lesz, akik a múlt héten egy igen jó hangulatú próbán kezdték el a felkészülést a nagy koncertre. Az eseményen kamerák is forogtak, ahol egy új dalt rögzítettek, Árnyék címmel.

Tovább

RockStation interjúk 2012-ben

0riport_coreytaylor2012_01.jpg

Mivel a sok bejgli okozta sokktól a legtöbben csak néznek ki a fejükből a két ünnep között, ezért mi is inkább összefoglaljuk mit is csináltunk 2012-ben. Kezdjük az interjúkkal, melyből az idei évre jutott bőven. A legnagyobb dömpinget a Novarock Fesztiválon produkáltuk, ahol nyolc interjút is készítettünk, köztük egy világsztárral Corey Taylor-ral, de többek között a Machine Head, a Gojira, és a Trivium tagjai és készségesen válaszoltak kérdéseinkre. Idén meg tudtuk szólaltatni Mike Portnoy-t és volt zenekarát a Dream Theater-t is; valamint Zakk Wylde-ot, újból nyilatkozott nekünk Brant Bjork, és kollégáink türelmesen megvárták, míg a Fear Factory alapítója Dino Cazares is felébred és a maga szerény stílusában válaszol a neki feltett kérdéseinkre.

2012-ben folytattuk a koncertszervezőkkel készített interjúkat, megszólaltattuk sok internetes rockzenei főszerkesztőjét, de olyan érdekességek is olvashatóak voltak nálunk, mint a világ egyik legnagyobb színpadi show-it kreáló amerikai Strictly FX tulajdonosával, és a színpadokat építő GD Staff ügyvezetőjével készített interjú. Ha valaki nagyon ráér ITT találja az összeset, jó olvasást hozzá.

Búcsúkoncert a HARD névtől

HARDzenekear.jpg

A 6. Hard Találkozó jegyében búcsúzik nevétől a Hard zenekar magyar nyelven megszólaló, Kalapács József vezette felállása 2013. Január 11-én a CLUB 202-ben. Sok-sok változás után a Hard nevet a Björn Lodin féle formáció viszi tovább. Az új lemezének befejezésén gőzerővel dolgozó  Kalapács Józsi vezette, magyar dalos zenekar neve talán már a januári bulin kiderül, a koncerten pedig új dalokat is bemutat a Kalapács - Mirkovics - Vámos - Borbély - Szebényi formáció!

Tovább

Visszatért a The Black Crowes!

The Black Crowes.jpg

A szokásosnál is boldogabb Karácsonya lehetett a The Black Crowes rajongóinak, ugyanis a csapat 2013-ban ismét reaktiválja magát. A The Black Crowes utoljára 2010-ben lépett színpadra, majd ezután bejelentették, hogy meghatározatlan ideig jegelik tevékenységüket. A mostani felállásban a Robinson testvérek, az énekes Chris és a gitáros Rich mellett Steve Gorman dobos, Sven Pipien basszusgitáros és Adam MacDougall billentyűs zenél, és második gitáron Jackie Greene csatlakozott még az együtteshez.

Tovább

POKOLGÉP – Előszilveszteri koncert

Flyer Pokolgép.jpgA Pokolgép minden idők legismertebb magyar heavy metal együttese, a stílus hazai megalapozója.  Eddig 11 stúdió albumot, 1 angol nyelvű lemezt, 4 koncert lemez, 2 válogatás albumot és egy unplugged lemezt készítettek. A csapat túlélte a tagcseréket, és a heavy metal mélyrepülését 90-es évek közepén. A mai napig rendszeresen készítenek új albumokat, és sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl. Zenéjükön több nemzedék nőtt fel. A december 30-i előszilveszteri koncerten a Barba Negra Music Clubban olyan nagy slágerek hangzanak el, mint a Háború Gyermeke, a Hol Van a Szó, vagy a Jel. A koncertet soha nem látott pirotechnikai show egészíti ki.

Tovább

The Konstellation - Kész az Order Of The Universe

TKorder.jpg

Elkészült a The Konstellation első lemeze, melynek címe, Order Of The Universe. Az anyag teljes hosszában meghallgatható az alábbi linken.

Viszont azokat se felejtették el akik szeretnék az anyagot fizikálisan is fogni, így az igényeknek megfelelően készül belőle cd is, melyet már lehet előrendelni, mivel gyártás alatt van. A Conan's First Date gitárosának Vándor Erik nélkül nem jöhetett volna létre ez a lemez, mivel az ő stúdiójában - az RX-ban - vették fel azt. A designért Kóródi Tamás a felelős, aki nem rég készítette el a zenekar új logóját is. Legközelebb 2013. január  12-én lehet a csapattal találkozni, amira speciális showal készül a zenekar Budapesten előszőr Oleg Irlinnel, az új dobossal.

Tovább

Három dal már megvan az új Megadeth lemezhez

Megadethlive.jpg

A Megadeth folytatja a munkát 14. stúdióalbumán, amely valamikor jövő év első felében jelenik meg. A csapat Johnny K (John Karkazis) producer irányításával dolgozik ismét a Megadeth főnök Dave Mustaine, a kaliforniai San Marcosban található Vic Garage nevű stúdiójában. A munkálatok jól haladnak, hiszen Mustaine egy twitter bejegyzésében arról számolt be, hogy 3 dal már feljátszásra került és majdnem teljesen kész is van. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum