RockStation

2012 legrosszabb albumborítói

2012. december 31. - sebiszabi

1326227433_ne.jpgÍgy az év végén, amikor az ünneplésé, az örömé és a humoré a főszerep, mi is egy kicsit csatlakozunk ehhez a magunk módján és a metál zenei életnek mutatunk görbe tükröt, méghozzá úgy, hogy az idei felhozatalból szemezgettük azokat az albumborítókat, melyek a legrosszabbakra sikerültek. A kínálat nem volt kicsi, nagyjából 5500 lemezhez készült műalkotást böngésztünk át, hogy kiválasszuk a legszörnyűbbeket. A harc a végső listára való bekerülésért nem volt könnyű, nagyjából kétszer-háromszor ilyen hosszú listát is könnyedén össze lehetett volna hozni. Persze nem cél egyetlen keményzenei irányzat kifigurázása sem (bár azért death/core/thrash irányok viszik a pálmát), most minden esetben magát az elkészült rajzot éri a kritika. A leggagyibbak végső listáján sorrendet felállítani már nem is mertünk, mert ezek nagyjából egy szinten vannak – talán ilyen alacsony szint már nincs is, tehát szólunk előre, hogy a hajtás után vizuális környezetszennyezés következik, de tényleg!

Tovább

Hard rock jubileum II.: Guns 'N Roses – Appetite For Destruction (1987)

guns_n_roses_-_appetite_for_destruction.jpgHa már az egyes hard rock jubileumban megemlékeztünk a The Cult Electric-éről muszáj a méltó párjával is foglalkozni, hiszen szintén idén 25 éves a Guns legendás debüt albuma. A csapat olyan ’85 tájékán alakult az L.A. Guns és Hollywood Rose tagokból, illetve közvetlenül az utóbbiból alakult ki a Guns 'N Roses klasszikus felállása (a két névből rakták össze az újat utalva az előd zenekarokra).

Hamar le is csapott rájuk a Geffen, hogy a hatalmas della gyártó gépezet végül bedarálja a csapatot. Az első ötletek közt felmerült, mint producer John „Mutt” Lange neve, de ő nagyon sokba lett volna, de még a Kiss Paul Stanley-e is szóba került. Végül Mike Clink (Metallica, Megadeth) vállalta be a melót, ami végül nem kevesebbe fájt, ha hinni lehet a pletykáknak, mint 370.000 amerikai dollárba. (mai értéken kb. 85 millió forint.) Felmerül a kérdés, mennyit kérhetett akkor Mutt Lange? 

Tovább

SEE ROCK Fesztivál: Iron Maiden, Slayer, Motörhead és Stone Sour a felhozatalban

Flyer Seerock.jpg2013 nyarát európai turnézással tölti az Iron Maiden, méghozzá az 1988-as Maiden England videót is felidéző retró-programmal. Magyar koncertről továbbra sincs hír, de nemrégiben bejelentésre került egy egészen közeli helyszín: június 21-én Ausztriában, Graz mellett fognak fellépni.

Ezt a koncertet ráadásul még vonzóbbá teszi, hogy a Maiden egy kétnapos fesztivál, a Seerock egyik főcsapata lesz, és Dickinsonék mellett még olyan csapatok lépnek fel, mint a Stone Sour, a Motörhead, a Slayer,  és az Eisbrecher, de további zenekarok bejelentésére is lehet számítani a következő hetekben. A tóparti szabadtéri metal, hard rock fesztiválra 10 további csapat kap majd meghívást.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum