RockStation

Tony MacAlpine: A CAB és a Planet-X gitármágusa Budapesten

2012. február 12. - sunthatneversets

Tony MacAlpine neve mára egyet jelent a modern zenei virtuozitással. Szólóelőadóként, együttesben, session-zenészként, turnékisegítőként, producerként egyaránt a legnagyobb rock ikonok között a helye. Március 4-én a magyarországi közönségnek is megmutatja, hogy nem véletlenül tett szert ilyen elismertségre: az amerikai Agent Cooper és a brazil gitáros Daniel Pique társaságában a Club 202 színpadán fog szerepelni.

Tovább

Magyar progresszív: Haelo - Ageusia (2011)

Tavaly év végén jelent meg a Haelo zenekar Ageusia című nagylemeze. A miskolci, váci és budapesti illetőségű banda azonban eleddig sem tétlenkedett, hiszen 2010 márciusában felléptek Münchenben a Karnivool (!) előtt. Nem mondanám rossz ajánlólevélnek. Progresszív metálként határozzák meg magukat, ez helytálló is, de szerencsére (?, számomra legalábbis) a dallamosabb fajtából. Folytatás után a részletek.

Tovább

D-A-D koncert: Dögös és dilis dán rockerek érkeznek Budapestre

A ’80-as évek egyik legsikeresebb európai hard rock zenekara, a dániai D-A-D tavaly novemberben zseniális új albummal folytatta pályafutását. Ehhez természetesen kiadós turné is dukál, aminek köszönhetően a szerethető rockcsapat Budapestre is ellátogat: február 20-án a Club 202 színpadán láthatjuk őket. Bemelegítésért a hazai Tirana Rockers felel - minden hardrock / glam / rock ’n’ roll rajongónak kötelező a megjelenés!

Tovább

Redneck Zömbiez - The Middle Finger Anthem

Előkerült a fiók mélyéről egy elfeledett dal és klip, amit nagyjából másfél éve írtunk az újkori Redneck Zömbiez első dalfoszlányaiból egy rögtönzött próbán, majd viharos sebességgel azonnal fel is vettük a próbaterem felett található stúdióban, aztán jól elfelejtettük. Így soha nem lett befejezve, editálva, keverve. A klipet készítő Groundhangok stábjának köszönhetően azonban most itt van, így ha valakit érdekel parancsoljatok.


 

Stick To Your Guns: kedvcsináló a közelgő nagylemezhez

 A Sumerian Records gondozásában, jövő hónap 27-én landol majd a boltok polcain a Stick to Your Guns legénységének negyedik, Diamond című stúdiólemeze, melynek kedvcsináló előzetesét a tovább után tekinthetitek meg. Ha valaki pedig netalántán lemaradt volna a közelgő nagylemez még Decemberben nyilvánosságra hozott első hivatalos tételéről, a trailer alatt feltétlenül pótolja!

Tovább

Áprilisban jön az új Killing Joke

A Spinefarm Records gondozásában április 2-án jelenik meg a Killing Joke MMXII című új albuma. A lemez cd-n, digitális formátumban és vinylen is beszerezhető lesz.

A cd-n az alábbi dalok kaptak helyet: 01. Pole Shift, 02. Fema Camp, 03. Rapture, 04. Colony Collapse, 05. Corporate Elect, 06. In Cythera, 07. Primobile, 08. Glitch, 09. Trance, 10. On All Hallow's Eve

Hajtás után a Rapture című dal meg is hallgatható.

Tovább

Itt az új Prong borítója és megvannak a dalok címei is

A közelmúltban mi is megírtuk, hogy a Tommy Victor vezette Prong új albuma Carved Into Stone címmel jelenik meg. Az album a Long Branch Records/SPV gondozásában jelenik meg ezzel a borítóval április 24-én.

Az albumra a következő dalok kerültek: 01. Eternal Heat, 02. Keep On Living In Pain, 03. Ammunition, 04. Revenge ... Best Served Cold, 05. State of Rebellion, 06. Put Myself to Sleep, 07. List of Grievances, 08. Carved Into Stone, 09. Subtract, 10. Path of Least Resistance, 11. Reinvestigate

Hamvadó parázs: Bleeding Through-The Great Fire

 Minden kétséget kizáróan a már szebb napokat is megélt Bleeding Through a legutolsó, 2010-ben napvilágot látott dalcsokrával pályafutásának leggyengébb munkáját produkálta, így a múlt hónap 31-ére beharangozott folytatást illetően bevallom, nem voltam túl bizakodó. Aztán az első néhány egykedvű végigpörgetést követően mindamellett, hogy mindenképpen biztatóbb kép vázolódott fel bennem a zenekar tartalékait illetően, mint az előző korong megjelenésekor, sajnos azért szomorúan voltam kénytelen belátni: a Bleeding Through, minden igyekezete ellenére, bizony elfogyott.

Tovább

Éjfény & Decaying Incest a Rock Club 25-ben

Február 17-én a veszprémi Éjfény és a csornai Decaying Incest közös erővel veszi majd be a révkomáromi Rock Club 25-öt. A testi épségedre nem, viszont a hallójáratodra rendesen vigyáznod kell, mert az lesz az a dolog, ami az este folyamán veszélybe kerülhet.

Az Éjfény a következő lemezén dolgozik és márciustól a Cadaveressel turnézik, a Decaying Incest tavaly jelentette meg első lemezét, az idei terv pedig egy klip és koncert, koncert, koncert! De győzzön meg inkább benneteket a zenéjük arról, hogy érdemes ellátogatni erre a koncertre. Lásd alább!
 
2012.02.17.
Éjfény & Decaying Incest
Rock Club 25, Révkomárom
A belépő: 2 Euro

Ha igazán nagy szívvel játszol, akkor az tényleg át fog jönni – Interjú Delov Jávor dobossal

Delov Jávorral igen gyakran találkozhat a nagyérdemű a hazai zenei életben, főleg Turbo, illetve Random Trip koncerteken. Zenekarairól, zenéről, dobolásról beszélgetett vele Berényi Tamás.

 

Mi a helyzet a Turbo háza táján, mit terveztek az idei évre?

 

Az egyik legfontosabb dolog az akusztikus anyagunk elkészítése, amin új számok lesznek, és lehet, hogy lesz egy-két régebbi is, ebbe a nyugodtabb környezetbe átültetve. A másik cél, hogy most is ott legyünk a hazai, illetve akár külföldi fesztiválokon is, és nagyon színvonalas műsort adjunk. Egyébként elképzelhető, hogy a Turbo egy improvizatívabb irányba fog elmozdulni, ami, bár eddig is jellemző volt ránk, a jövőben talán még hangsúlyosabb szerepet fog kapni.

 

Hol készítitek majd az új lemezt?

 

Valószínűleg ez is a próbatermünkben fog elkészülni, mint előző, Lost Measure című albumunk.  Ez többek között azért jó, mert a saját közegünkben vagyunk, ahol a legfelszabadultabban tudunk zenélni. Úgy tervezzük, hogy ismét Hidasi Barnabás hangmérnökkel fogunk együtt dolgozni.

Tovább

Áprilisban érkezik a Municipal Waste új albuma

The Fatal Feast címmel április 13-án jelenik meg a viginiai crossover/thrash Municipal Waste új albuma a Nuclear Blast gondozásában.

Az albumra a következő dalok kerültek: 01. Waste In Space, 02. Repossession, 03. New Dead Masters, 04. Unholy Abductor, 05. Idiot Check, 06. Covered In Sick/The Barfer, 07. You're Cut Off, 08. Authority Complex, 09. Standards And Practices, 10. Crushing Chest Wound, 11. The Monster With 21 Faces, 12. Jesus Freaks, 13. The Fatal Feast, 14. 12 Step Program, 15. Death Tax, 16. Residential Disaster

Alapművek rovat: Refused - The Shape Of Punk To Come ( A Chimerical Bombination In 12 Brusts)

 Anno a Refused a honlapján köszönetet mondott olyan nagynevű zenekaroknak, mint a Metallica, a Foo Fighters, vagy a Linkin Park, akik koncertjeiken előszeretettel kaptak elő feldolgozásként Refused számokat. Epés megjegyzésként azért hozzáfűzik, hogy ebből egy kanyi fitying nem landolt a markukba…

Hogy a Refused köré hogyan épült fel egy ilyen jellegű kult státusz? Mitől nyúltak a fent említett zenekarok –többnyire- a New Noisehoz, amikor egy teljes estés programnál is saját slágereket kell kiszanálni a programjukból? És miért volt a nagy "asztakurva újra összeállt a Refused" örvendezés 2012 indításaként? Egyfelől a zenekar pionír mivolta, másfelől a mentalitásuk miatt, de mindez lókuki lenne esti fénnyel, ha nem lett volna egy olyan hatalmas albumuk, mint a The Shape Of Punk To Come.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum