RockStation

Fallen World - Új Dragonforce dal

2012. február 19. - sebiszabi

Végre valahára visszatértek és új dallal örvendeztet minket a Dragonforce! Az április 15-én megjelenő új The Power Within albumról a Fallen World című nótát publikálták a brit Metal Hammer magazin számára. 2008 óta ez az első anyaguk és az első az új énekes csávóval, Marc Hudsonnal.

De inkább hallgassunk bele: 

Astral Doors: Budapesten a svéd heavy metal hősei

Február 29-én egy este találkozhatunk azzal az énekessel, aki joggal tarthatja magát Ronnie James Dio legfőbb örökösének, továbbá a Monster Magnet ritmusszekciójának örömzenélős projektjével, valamint egy olyan hazai heavy metal csapattal, amely már Thaiföld rockklubjait is meghódította. A budapesti Club 202 színpadán az Astral Doors, a Riotgod, valamint a hazai Crossholder és az Elfsong várja ezen az estén a hard rock és a heavy metal kedvelőit. Az aznap megjelenő márciusi Hammerworld Magazin megvásárlói ingyen juthatnak be a koncertre!

Tovább

Remember Everything - Új Five Finger Death Punch videó

Az Államokban nagy sztárnak számító Zoltán Báthory vezette Five Finger Death Punch új videóval jelentkezett, melyet a Remember Everything című dalra forgattak. A dal a csapat tavaly megjelent American Capitalist című lemezén szerepel. A lemez egyébként megjelenésének hetében 3. helyen nyitott a Billboard listán és 91.000 darabot adtak el belőle az első héten.

Black Sabbath - Turné lemondva

Sajnálatos módon a Black Sabbath eredeti felállásának reunionja körüli szappanopera továbbra is folytatódik, ám most sajnos nagyon is prózai okai vannak a rossz híreknek. Tony Iommi gitáros rákos megbetegedésének kezelésére hivatkozva a Black Sabbath lemondta az összes nyárra tervezett koncertjét, kivéve egyet. Ez az egy pedig a csapat június 10-ei, angliai Download fesztiválos fellépése lesz. A Black Sabbath helyett minden állomáson az  Ozzy & Friends ad koncertet. Ozzy mellett a koncerteken részt vesz Geezer Butler Black Sabbath-basszusgitáros, valamint Zakk Wylde gitáros, de fel fog lépni pár koncerten Slash is A turné lemondása a készülő Black Sabbath lemezt nem befolyásolja.

Ozzy & Friends koncertdátumok:

Tovább

The Fatal Feast - Itt a Municipal Waste új lemezének címadó dala

Április 13-án érkezik a Nuclear Blast Records gondozásában a crossover thrash Municipal Waste új albuma The Fatal Feast címmel.

Tegnap már bemutattak egy új dalt (Religion Proof), ami nem is szerepel a lemezen, de a Decibel Magazin Flexi Series-ében kiadásra kerül. A dalt ITT lehet meghallgatni.

Most viszont itt a lemez címadó tétele a The Fatal Feast, jó szórakozást!

 

Blind Myself: Új lemez stúdiófelvétel, új management

Két hét múlva, március elsején kezdődik a Blind Myself új nagylemezének felvétele a SuperSize Recordings stúdióban. A producer Varga Zoltán lesz. A lemez 4 részletben, áprilisban, júniusban, szeptemberben és novemberben 3 számonként jelenik majd meg, ingyenesen letölthető formátumban a blindmyself.com oldalról!

Tovább

Az Amber Smith és a Trousers tagjai zenélnek Justin Sullivan előtt - Magyar zenészek fognak össze az angol zenekar megsegítésére

Február 21-én ismét Budapestre érkezik a New Model Army énekes-gitárosa, Justin Sullivan, hogy barátjával és zenésztársával, Dean White-tal adjon közös koncertet a Gozsdu Manó Klubban. Justinék fellépése előtt Krapulax & Bellepomme fedőnéven ad akusztikus koncertet az Amber Smith-ből ismert Poniklo Imre és Kőváry Zoltán, a Trousers frontembere.

Tovább

Alter Bridge - Előzetes a Live At Wembley DVD-hez

Korábban mér beszámoltunk róla, hogy az utóbbi években egyre népszerűbbé váló Alter Bridge november 29-i londoni, Wembley Arena-s koncertjét rögzítette is, melyet Live At Wembley címmel március 27-én dvd és cd formátumban is megjelentetnek. Most a DVD-hez egy előzetes videó is kijött a Slip To The Void című dalra.

A csapat egyébiránt most pihenőt tart, hiszen Myles Kennedy énekes Slash-el készül lemezt kiadni, míg Mike Tremonti gitáros, a valamikor megasikeres Creed dolgaira koncentrál a következő hónapokban.

Jack Black nélkül ugyan, de Rocksuli indult Budapesten!

Több, mint 22 éve alakult meg Debrecenben a rockzene alapjait oktató intézmény, a Rocksuli. Január 13-án, hosszas tervezés után az iskola kilépett kelet-magyarországi bázisáról és a fővárosban is megnyitotta kapuit a zenészpalánták előtt.

Debrecenben a Rocksuli népszerűségét mutatja, hogy évről évre több száz diák zenél az iskolában, a tanórák mellett számos rendezvénnyel gazdagítják a város kulturális életét, nagy érdeklődés kíséri nyilvános vizsga koncertjeiket. Az események szinte valamennyi alkalommal ismert zenészek fővédnökségével zajlanak, a tanulók eddig együtt zenélhettek például Tátrai Tiborral, Tolcsvay Lászlóval, Hoboval, D. Nagy Lajossal, vagy az új generációból Jamie Winchesterrel, Terecskei Ritával, a Road zenekarral.

Tovább

Novarock 2012 - Itt a következő csomag: Linkin Park, Evanescence, Biohazard, Cypress Hill

Az idén június 8-10. között megrendezendő NovaRock fesztivál szervezői - ahogy az lenni szokott -  bejelentették az újabb pakkot. A tavalyi év után újból fellép a Linkin Park, de itt lesz a The Offspring, a tengerentúlon megasikeres Evanescene, a Cypress Hill, a Steel Panther, a Mad Caddies, a mostanában igen aktív Biohazard, az Awolnation és a Triggerfinger. Minden bizonnyal a későbbiekben újabb nevek is bejelentésre kerülnek majd.   

Apocalyptic Love címmel jön Slash új albuma

Május 22-én, saját kiadójának gondozásában jelenik meg Slash második szólóalbuma, amely az Apocalyptic Love címet kapta. A banda tagja jelenleg Slash mellett Myles Kennedy énekes, Brent Fitz dobos és Todd Kerns basszusgitáros. Az előző albummal ellentétben az új albumon valószínűleg csak Myles Kennedy éneke lesz hallható, akivel Slash a dalokat együtt írta. A lemez producere ezúttal is Eric Valentine volt. A lemez a Classic Rock magazin speciális Fan Pack-jának részeként is kiadására kerül.  

Fields Of The Nephilim - Előzetes a márciusi DVD-hez, hazai koncert viszont megint nem lesz

UPDATE: Varga Balázstól, a koncertet szervező Negative Art vezetőjétől megtudtuk, hogy a Fields Of The Nephilim ismételten lemondta magyarországi koncertjét, így bő egy éven belül harmadszor marad el fellépésük hazánkban. Hamarosan érkezik a hivatalos közlemény és az infó a jegyvisszaváltásról.

A Fields Of The Nephilim új DVD-vel lepi meg rajongóit, hiszen március 19-én kerül kiadásra a csapat Ceremonies címet kapott korongja az EMI gondozásában. Az anyag a londoni Shepherds Bush Empire-ben került rögzítésre és a csapat teljes pályáját átöleli. Penetration címmel már egy előzetes videó is készült a DVD beharangozására. 

 

PENETRATION (FIELDS OF THE NEPHILIM) from SHEERFAITH on Vimeo.

Revolver Golden Gods 2012 - Megvannak a jelöltek

Amerika egyetlen igazi hard-rock és heavy metál díjátadóját a Revolver Magazine idén is megtartja. A nagyszabású díjátadóra április 11-én kerül sor a los angelesi Club Nokia-ban. Ahogy az minden rendes díjátadó gálán lenni szokott, először közzéteszik a különböző kategóriákban  jelöltek névsorát, amit hajtás után megismerhettek.

Tovább

Letölthető az első új Anathema dal

Április 16-án jelenik meg a walesi Anathema új lemeze Weather Systems címmel. Beharangozónak a The Beginning And The End című új dalt máris cselkkolhatjátok, ha az e-mail címeteket megadjátok ITT, utána pedig letöltitek a dalt. Az új album producere ezúttal nem a Porcupine Tree főnök Steven Wilson volt, hanem Christer-André Cederberg. Ez talán az új dalon is érződik, hiszen némileg karcosabban, töményebben szólal most meg az Anathema

 

Megjelent a Low-Fi első nagylemeze

A Low-Fi-t valahol a new wave és az elektro köztes teréből teremtették a Belluccio testvérek. Az olasz indie színtér legújabb felfedezettjének két évvel ezelőtt jelent meg debütáló EP-je, ami megfelelő alapot biztosított arra, hogy most februárban végre a boltok polcaira kerüljön az első nagylemez is. Az elektronikus jegyekkel átitatott indie rockot tartalmazó What We Are Is Secret alapos és hosszú munka eredménye. A Low-Fi mára teljes mértékben magára talált, és egy érett, sajátos zenei világot teremtett.  Számaikban a melankolikus, sötét tónusok keverednek az elektronikus hangzással, a dalok visszakacsingatnak a 80-as évekbe, és az akkori vezető csapatok világa jelenik meg a hallgató előtt, persze jóval modernebb formában.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum