RockStation

Fertile Green - Új High On Fire dal

2012. március 04. - sunthatneversets

Korábban már hírt adtunk róla, hogy az oaklandi High On Fire új albuma De Vermis Mysteriis címmel április 3-án érkezik. Az album producere a Converge gitáros Kurt Ballou volt. Hogy milyennek ígérkezik az új album azt nem tudjuk, de némi támpontot egy új tétel, a Fertile Green adhat. 

Emilie Autumn: Alulöltözött hegedűművész rockkoncertje Budapesten

Március 18-án egy igazán extravagáns amerikai előadónőt köszönthetünk hazánkban: a budapesti Club 202 színpadán a világklasszis hegedűművész, Emilie Autumn fog nem mindennapi élménnyel csábító koncertet adni.

Akár azok is ismerhetik Emilie Autumn hegedűjátékát, akik még nem találkoztak ezzel a névvel a külföldi magazinok címlapján, vagy a művésznő világ körüli turnéi kapcsán. Emilie-t ugyanis többek között Courtney Love, az Otep és Billy Corgen is felkérte közös együttműködésre, hol stúdióban, hol turnén segítve ki az említett zenészeket. Emilie Courtney Love oldalán Jay Leno és David Letterman műsoraiban is bemutatkozhatott az amerikai nagyközönségnek. Zenéje legalább annyira összetett, mint a személyisége; nevének hallatán egyaránt juthat elsőként eszünkbe a rá jellemző ördögien sötét szövegvilág, a metalos hegedűszólók, vagy a nem éppen szemérmes fellépőruhái. Lenyűgözően erős hangja ismételten felvirágoztathatja a gótikus zenéket, és azt is hozzá kell tenni, hogy ez a stílus - Emilie Autumn megjelenése előtt - soha volt ennyire szórakoztató és lüktető.

Tovább

Gyomron b*sz: Godspeed - Ride

Valljuk be őszintén sok olyan zenekar van, amelyik ha debütáló lemeze után beleáll a földbe, a maroknyi rajongón kívül senki egy könnycseppet sem morzsol el értük. És van akikért nagyon nagy kár. Ilyen volt a Godspeed is.

Pedig a Sludgetank romjain alakult amerikai heavy metal banda olyan lendülettel indult, mellyel csak kevesen. 1994-ben még a Black Sabbath előtt is felléptek a BS-ben, sőt a Nativity In Black című Black Sabbath tribute albumon Bruce Dickinsonnal együtt nyomták el a Sabbath Bloody Sabbathot.

Tovább

Szívidomár címmel jön a Leander első lemeze

Március 26-án kerül boltokba a Leander első albuma. Az album a Szívidomár címet kapta és már a borító is kész van, melyet Borbás Robert (Grindesign) készített, és Robi további képei díszítik majd a bookletet is.

A gitáros Vörös Attila felkérésére az ex-Nevermore gitáros, Jeff Loomis is szólózik a lemezen a Bennem című dalban, az anyag keverését és maszterizálását pedig a zenei körökben nagyon jól ismert svéd szakember, Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Katatonia, Amon Amarth) végezte Svédországban. 

Ilyen cipő kell nekünk!

A Vans a világ egyik legnagyobb ruházati cége így aztán nekik nem okoz gondot egy pár különleges, igazi rokkereknek készült cipő legyártása. Márciusban egész kollekcióval hozakodnak elő. Március 13-án a Slayer, 14-én a Descendents, 15-én a Bad Religion, március 16-án az Iron Maiden, míg március 17-én a Social Distortion hívei örülhetnek. Mi is örülnénk , ha lenne egy ilyen cipőnk!

Thornwill hírek - München, fesztiválok, hazai bulik

Bár a hangsúly még mindig a második lemez, a Requiem For a Fool  munkálatain van, a háttérben azért folyik a szervezkedés. Ennek az eredményeképpen a Thornwill április 13-án végre bemutatkozhat Németországban. A helyszín a Garage Deluxe, mely München második legnagyobb klubja. A zenekart elkíséri a Mr. Eddie Krueger (Iron Maiden tribute zenekar) illetve helyi erőként a Pikes Edge zenekar koncertje szerepel még a programban. Reméljük, hogy ezt a bulit több hasonló meghívás követi hamarosan.

Tovább

Kölcsön kutya visszajár: Eluveitie - Helvetios (2012)

A Rockstation hasábjain egyéb iránt Sunthatneversets néven publikáló főszerkesztőnk nem szereti, ha róla írok. Akkor tehát kezdem vele. Na jó, most komolyan, csak azért, hogy értsétek, mi a helyzet. Szóval kedvenc főszerkesztőnk éppen második gyermekének pelenkáit cserélgeti szorgosan, így kénytelen volt zenei kedvenceinek istápolását kiszervezni. A svájci folk metal üdvöske, az Eluveitie február 10-én megjelent új albuma nekem jutott. „Tudom, nem a Te világod, de azért próbáld meg” – e szavakkal zárult a levél.

Megpróbáltam. Hosszú nick-nevű főszerkesztőnk így írt egy kritikájában: „nem vagyok az a típus, aki tekerő-lanttal az oldalán szokott koncertekre járni”. Hát én még egy negyed tekerő-lantot sem veszek ilyenkor az oldalamra! Érdekes különben ez a folk metal kérdés. Maga a műfaj egésze is tradicionális zenékből gyökerezett ki. Most írjam azt, hogy jó volt, ahogy volt, és feleslegesen történik, mikor egy már kiserkent fához újabb gyökér-fonatokat illesztenek? De hát mindezt kifejtvén túlságosan konzervatívnak, vagy inkább vonalasnak érzem magam. Utoljára a legutóbbi Alice Cooper-lemezről értekezve volt ilyen hangulatom.

Tovább

Ma 50 éves Jon Bon Jovi

Lehet szeretni vagy nem szeretni, de megfeledkezni nem illik róla, hogy ma 50 éve, 1962. március 02-án született Jon Bon Jovi amerikai zenész, énekes, dalszerző és színész, akit legtöbben nyilván a világhírű amerikai rockbanda, a Bon Jovi éléről ismernek. Pályafutása során az általa kiadott két szólóalbum és a Bon Jovi-val megjelentetett 11 stúdióalbum a mai napig több, mint 130 millió példányban kelt el világszerte. Pár hónapja az interneten halálhírét keltették, de ez szerencsére kacsának bizonyult és mint tudjuk, akinek halálhírét keltik sokáig fog élni. Mi ezzel a dallal kívánunk Boldog 50. Születésnapot! 

I. Nemzetközi Folk & Metal Éjszaka - Határok nélkül!

Óh, nem-nem, nem csak Finnország a folk metal hazája! Magyarországon és Romániában is minőségi szinten művelik e sokak által kedvelt műfajt. A Crazy Mama szervezői gárdája ezért úgy döntött, hogy az idei tavasz első buliján új kezdeményezést indít Nemzetközi Folk & Metal Éjszaka – Határok nélkül! címmel, melynek keretében két honi és két szomszédos banda mutatkozik be. Március 3-án, szombaton a román Ka Gaia An és az Interitus Dei szántja fel az „Őrült Hölgy’ színpadát, hazánkat pedig a Niburta és az Isatha képviseli az este folyamán.

2012. 03. 03. szombat
Ka Gaia An (Ro)
Niburta (Hu)
Interitus Dei (Ro)
Isatha (Hu)

Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 1000,-Ft

Metál keverve: Morbid Angel - Illud Divinum Insanus Remixes; Dawn Of Ashes - Farewell To The Flesh (2012)

Nem utáltad meg még eléggé a Morbid Angel-t a legutóbbi elektronikával agyon pakolt albumuk után? Még mindig reménykedsz, hogy valaha visszatérnek 90-es évekbe és újra kő death metal-t fognak játszani? Akkor itt van neked a legnagyobb istenkáromlás amit a metal világban el lehet követni, egy komplett remix album. Nem, nem remaster, nem re-recording, hanem remix. Rögtön dupla albumnyi méretben, kiadástól függően legalább 2,5 de akár 3 órában! És ha már remix, akkor egy füst alatt megcsapjuk a dark electro-ból nemrég melodikus death metal-ra váltó Dawn of Ashes új EP-jét is, ami természetesen mi mással lenne tele, mint a legutóbbi album nótáinak remix-eivel.

Tovább

The Moneychangers - Új Corrosion Of Conformity videó

A trióban újra zenélő Corrosion Of Conformity friss lemezének kritikájával még tartozunk nektek. Bepótoljuk ígérjük, most kárpótlásul itt a The Moneychangers című dalra készült videó. Tavalyi interjúnk a bandával pedig ITT olvasható. 

 Corrosion of Conformity - The Moneychangers - Music - More Music Videos

Peter Dolving énekes kilépett a The Haunted-ból

 

Némileg meglepő és váratlan módon tegnap Peter Dolving a The Haunted énekese facebook oldalán jelenttette be, hogy kilépett a The Haunted-ból: “Hivatalosan is kilépek a The Hauntedból. Ennyi év közös munka után kiszállok. Ennyi volt. A miértekre nem kívánok válaszolni. Senkinek semmi köze hozzá. Nagyon szépen köszönöm. Ettől függetlenül persze várom, hogy más projektjeim kapcsán találkozzunk még."

Peter Dolving 1996 óta volt a zenekar tagja, igaz öt évre egyszer már elhagyta a bandát. Dolving jelenleg Rosvo nevű hardcore zenekar dolgaira koncentrál.

Enthroned - Új dal, új lemez

A belga black metálos Enthroned új lemeze március 20-án jelenik meg Obsidium címmel. Az album a következő dalokat tartalmazza: 01. Sepulchred Within Opaque Slumber, 02. Nonus, Sacramentvm - Obsidium, 03. Horns Alfame, 04. Deathmoor, 05. Oblivious Shades, 06. The Final Architect, 07. Petraolevm Salvia, 08. Oracle ov Void, 09. Thy Blight Vacuum

ITT egy új dal, nevezetesen a Nonus, Sacramentvm már meg is hallgatható.

Csejtey hírek

A zenekar jelentkezett hírekkel: Március 2-án fellépünk a Vörös Yukban, így arra kérünk minden érdeklődőt, ha teheti, jöjjön el, mert igen kevés lehetőségünk van a koncertezésre! A zenekarból Athar gitáros kiszállt (szinte szó szerint, mert a továbbiakban a repülésre kívánja fordítani az energiáit), helyére azonban nem kerestünk mást. A felállás a következőképp rendeződött át: Khrul a dobokon kívül ezentúl ellátja a második gitárosi teendőket, meghangszereli a szintis témákat, bekapcsolódik a dalszerzésbe, illetve a felvételkészítést is ő végzi. A koncertek elenyésző száma miatt megfelelő megoldásnak tartjuk, hogy élőben az alapok gépről mennek, Khrul pedig gitározik és esetenként vokálozik. Kedvcsinálónak a koncertre, illetve útmutatásként a jövőbeli dalok hangulatosabb, gazdagabb hangszerelésére hallgassátok meg a belinkelt dalt, melyet ez az átrendeződött, három fős felállás készített, otthoni körülmények között.

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum