RockStation

TOP 10 rock/metál-videó 2012-ben

2013. január 19. - sunthatneversets

top10video_2012.png

Ahogy az elmúlt években szokásunkká vált, most is összeszedtük az elmúlt év szerintünk legjobb rock/metál videóit. Nagyjából végignéztük azt a több, mint 200 videót, amiről mi is hírt adtunk, meg még vagy 100-at azon kívül. Nehéz volt a döntés főleg úgy, hogy Red Fang videót nem tudtunk nevezni :-) Szóval. szerintünk ezek voltak a legjobb rock/metál videók 2012-ben.

10. ISIS - Pliable Foe

Roppantul örülunk, hogy az Isis annak ellenére megalkotta ezt a méltóságteljes  klippet, hogy 2010. óta nem is léteznek. Viszont Temporal címmel idén ősszel gyűjteményes anyaggal jelentkeztek, ez a dal azon is szerepelt.

9. PIG DESTROYER - The Diplomat

A richmondi grindcore brigád Book Burner címmel adott ki lemezt, melyről a The Diplomat című tételre készült animált majom-művérrel vastagon meglocsolt videó. Zseniális!

8. SHINEDOWN - Enemies

Egy picit egymásnak feszülnek a srácok egy csapat megbeszélésen és alaposan össze-vissza verik egymást. Maga a nagylemez (Amaryllis) az Enemies és a Bully kivételével nem nagy durranás, de ez a videó tényleg „ütős” lett. Látványos bunyózások, jól sminkelt sérülések, mintha tényleg pofozkodtak volna.

7. MUNICIPAL WASTE - You're Cut Off

Ha valaki egy picit is ismeri a Municipal Waste munkásságát, tudja, hogy a társaság egy rakás infantilisből áll. Videóikban nem riadnak vissza a véres beles jelenetektől, így választhattuk volna éppen EZT is a tavalyi lemezről, mi mégis az alábbi mellett tettük le a voksunkat, Meglátjátok miért.

6. MESHUGGAH - Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion

A Meshuggah alap. Az ötletes videónak sok fajtája van. Néha viszont nem kell túlzásba vinni a dolgokat. S L O W  M O T I O N.

5. DOWN - Witchtripper

A Down négyszámos EP-je nem mindannyiunkat fogott meg, de a Witchtripper klipje egyértelműen hatalmasra sikeredett. Dél, boszorkányok, mágia, Aleister Crowley imitátor Phil Anselmo-val, és pöfékelő redneck zenésztársaival. Hibátlan!

4. CANCER BATS - Road Sick

A Cancer Bats sem a komoly gyerekek gyülekezete. Ráadásul a Road Sick akkora bugi, mint az állat

3. RIVAL SONS - Until The Sun Comes

A Long Beach-ből származó Rival Sons tényleg tengerparti hangulatot, hoz az Until The Sun Comes klippjében. Homok legalábbis van ... meg ötlet is, de még mekkora! 

2. RAMMSTEIN - Mein Herz Brennt

A Rammstein akkor is szerepel egy ilyen listán, ha jóformán egész évben nem csinálnak semmit. Na jó, koncerteztek és egy videógyűjteménnyel is jelentkeztek, melynek Mein Herz Brennt című dalához (az eredeti a Mutter című lemezen volt) két klippel is jelentkeztek. EZT csak azért érdemes megnézni, hogy egy ember és egy kamera is egészen elképesztő dolgot tudnak összehozni. Az alábbit meg azért mert tipikus Rammstein videó: sokkol és polgárpukkaszt. És még jó is.

1. HIGH ON FIRE - Fertile Green

Az első hely egy kellemes Zs-kategóriás kalandozás a High On Fire-rel; Shotgunnal lyuggatott boszorkányok, gyerek biznisz a kender erdőben élő Shiva-val - bejárat a vénuszdombi oldalról -, egy chopper, pszichedelikus (szín)világ, és igazi alávaló, tekerős death n' roll.

PLUSZ BÓNUSZ: BLIND MYSELF - Maradék

A Totón is van plusz 1. Hogy Magyarországon is lehet jó videót készíteni, arra évek óta példa a Blind Myself, akik most nem rajzfilmmel jelentkeztek, de Kulka János nagyon EPIC!

PLUSZ BÓNUSZ 2: DARKEST HOUR - Severed Into Separates

A + 2 pedig a MIHASZNA FILM stábjának jár ezért.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr305025386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

riolobo 2013.01.19. 11:19:21

Meglepett volna ha nem a High On Fire-t hozzátok ki az első helyre. Jogos... (:
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum