RockStation

Letépi a fejed: Phil Anselmo & Warbeast - War Of The Gargantuas EP

2013. január 27. - KoaX

PAWarbeast.jpgA mostan tizenéveseknek fura lehet, de réges-régen nem egy messzi-messzi galaxisban voltak még zenei csatornák, és nem volt internet. Szerencsére rock zenét kedvelő családból jövők, így az MTV azért eléggé sokat ment nálunk. Igen az MTV-n anno voltak rock műsorok, klipek, amikben nem azt nézted, hogy Hulk Hogan, hogyan issza le magát a sárga földig, és babusgatja a házi állatkertjét. Tisztán emlékszem, hogy egy délután megszólalt a Walk. Naná, hogy a PanterA-tól, ki mástól? Abban a pillanatban tudtam, hogy az énekes csóka zseniális, és az a zene valami észvesztő. Ekkor voltam két-három éves, és azóta mi lett Phil papával?

Nos alakított, jó pár őrült projektet, amik azért nem rosszak, sőt isten császárok ( Down, Superjoint Ritual) de mellette volt még jó néhány örültebb cucc is. Régóta rebesgeti Fülöp, hogy lassan, de biztosan készül egy szóló anyaga. Elméletben tavaly jelent meg, most meg úgy néz ki, hogy idén március jön a Walk Through Exits Only. Most pedig kapunk belőle egy kis ízelítőt két szám erejéig. De akkor, hogy lehet négy számos ez az EP? Úgy, hogy másik két dalt a Warbeast nevű texasi thrash/groove csapat adja, akik Anselmo kiadója, a Housecore első leigazolt zenekar voltak pár évvel ezelőtt.

A Conflict igazi ordibálós téma, mondjuk az egész EP ilyen. Kicsit Superjoint, de mégsem. Igazi kemény hardcore anyag, de nem a maga Hatebreed-es értelmében. Örült pergetések a dobon, gyors agyadat kiszaggató riffek. ans5.jpgAztán ott a Birth Of A Psycho az igazi beteg szám. Olyan tempóban van, hogy ha a fejedet akarod rázni majd a negyedekre, egy adott koncerten, nem lesz könnyű dolgod. Igazából nehéz a dolgom, mert marhára elfogult vagyok Phil-el kapcsolatban, egyszerűen imádom a hangját, így meg egyértelmű, hogy nagyon ritka az olyan cucca, amire azt mondom, hogy ez most sok nekem.

A másik két szám, amit a Warbeast nyomat már kicsit „lassabb”, nem annyira ultra durva, hanem inkább tényleg az az igazi thrash metalosabb feeling. Ellenben az IT című számban ők sem, lazsálnak egy percet sem. Nem akartam el hinni, hogy ennyire gyorsan játszanak. Kíváncsi vagyok rájuk is élőben.

Lehetne itt húzni az időt, de tök felesleges. Jó a kiadvány, várjuk a szóló lemezt, és várjuk a Hegyalja fesztiválos Down bulit NAGYON. Addig meg lesz mit hallgatnunk, úgy érzem.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr775046178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum